14 Ноември, 2017 12:59 1 374 0

Защитата на Лудогорец - трета в Европа

  • лудогорец-
  • защита-
  • класация-
  • цска-
  • левски

Общо пет български отбора в Топ 100 на класацията

Защитата на Лудогорец спечели на шампионите ново признание. „Орлите“ се наредиха на трето място в Европа в нова класация на Европейския център за спортни изследвания. Отбраната на разградчани позволява на съперниците средно на мач по 3,27 удара към врата си от наказателното поле. Общо шутовете към Ренан и Хорхе Броун са 7,13 на среща.

Само два отбора на Стария континент имат по-добър показател от Лудогорец. Първи в класацията е Олимпия (Любляна). Словенският тим допуска средно по 3,2 удара от наказателното поле. Втори е Цървена звезда с 3,25. Най-добрите първенства в Европа са далеч назад. С най-предно класиране от тях е лидерът във Висшата лига Манчестър Сити с 3,45 удара средно на мач.

Сред Топ 100 в изследването са намерили място и още няколко бъргарски отбори. ЦСКА е на 16-о място, Левски е 24-и, Берое е 68-и, а Етър е на 94-а позиция. „Червените“ са пред гранд като ПСЖ, а „сините“ изпреварват Байерн (35-и), Ювентус (38-и), Ливърпул (41-и) и Реал Мадрид (50-и).

ЦСКА е на 24-о място в Европа по притежание на топката. „Червените“ водят играта в 60,01% в мачовете си. Първи в ранглистата е Селтик със 69,7%. Зад тима от „Българска армия“ са Тотнъм (25-и) и Ювентус (36-и). Лудогорец е на 45-а позиция с 58%.

Разградчани са най-предно класираният български отбор по отправени точни удари. „Орлите“ са 39-и със средно по шест изстрела на мач в рамките на противниковите врати. Първи е Селтик с 8,25 удара на мач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА