14 Ноември, 2017 15:57 11 913 5

Страхотен скандал в Италия (ВИДЕО)

  • де роси-
  • италия-
  • скандал-
  • смяна-
  • швеция-
  • бараж-
  • мондиал 2018-
  • вентура

"Защо, по дяволите, да влизам?", заяви Де Роси на треньора Вентура

Голям скандал се е разразил на резервната скамейка на Италия по време на злополучния бараж с Швеция на "Сан Сиро". Мачът завърши 0:0 и за първи път от 1958 година "скуадра адзура" няма да играе на световно първенство, след като загуби първата среща в Стокхолм с 0:1.

В заключителните минути на снощния сблъсък селекционерът Джанпиеро Вентура, който отнесе целия гняв на Ботуша за провала, искал да пусне на терена Даниеле Де Роси. Дефанзивният халф на Рома обаче заявил: "Защо, по дяволите, да влизам? Трябва ни победа, а не равенство!", след което посочва, че до него стои Лоренцо Инсиние, който вкарва гол след гол с екипа на Наполи, но така и не се появи на терена. В крайна сметка третата смяна на Вентура беше Федерико Бернардески, но и той не успя да помогна за вкарването на безценното за Италия попадение.

След мача пък Де Роси последва Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини и Андреа Бардзали и също обяви, че приключва кариерата си в националния отбор. "Атмосферата в съблекалнята беше като на погребение. В продължение на повече от 10 години носих с гордост националната фланелка и сега, когато я свалих за последен път, чувството е странно", заяви Де Роси, след което коментира и кавгата с Вентура.

"Казах, че имаме нужда от гол и ни трябва още един нападател, затова посочих Лоренцо Инсиние. Съжалявам ако съм обидил някого с реакцията си. В този момент бях сигурен, че Инсиние може да е по-полезен на отбора от мен", откровен бе Де Роси.

Той изрази и разочарованието си от отпадането. "Това е мрачен момент за целия италиански футбол и най-вече за нас, които бяхме част от тази ера. Ще дойде време за по-задълбочени оценки, но сега мога да кажа само нещо, което сигурно звучи банално, но е вярно: да започнем отначало, както сме го правили неведнъж, и да разчитаме на духа на младите. Имаме талантливи футболисти и аз вярвам в тях", завърши той.

Де Роси изигра общо 117 мача за Италия, което го нарежда на престижното 4-то място в ранглистата. Той беше част от състава през 2006 г., който стана световен шампион в Германия. Де Роси има и 21 гола за родината си, участвал е на три Мондиала и три европейски първенства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    28 0 Отговор
    117 мача с фанелката на Адзурите е сериозно постижение. Ако треньорчето има поне малко мозък би размислил и се вслушал в съвета чу.
  • 2 Кавал

    13 3 Отговор
    ...без италянчаата на мондеала ,не мога да повярвам,ще си срежа вените ;))
  • 3 Гост

    3 0 Отговор
    Отдавна футбола не е такъв какъвто беше. Няма я магията от 80/90години . Футбола се превърна в бизнес и пари . Навремето футболистите играеха не толкова за пари колкото за удоволствие. Жалко за италианците , но след тази посредствена и безидейна игра която направиха , напълно си заслужиха отпадането.
  • 4 mediator37

    5 1 Отговор
    Италия винаги може да бие големите, Швеция не. Ще липсва Италия на световното.
    Шведите са дървари, но имаха късмет. На мондиала отива по-слабия.
  • 5 Дикембе Мутомбо

    3 0 Отговор
    Дреме ми за Италия, че не се класирали на мондиал за първи път от 60 години насам, като нашите не могат да се класират вече 20 години, пък те!