18 Ноември, 2017 18:43, обновена 18 Ноември, 2017 18:44 1 299 2

Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас за 2017-а

  • педофил-
  • педофилия-
  • социални мрежи-
  • facebook

Расте броят на хората, "зарибяващи" непълнолетни момичета в интернет

Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас за 2017-а - 1

Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас през тази година, съобщи пред БНР Явор Колев от „Компютърни престъпления“ към Главна дирекция за борба с организираната престъпност.

Фондация "Дигиталните деца" започва обучения от следваща година на учители от цялата страна за внедряване на финландския модел на обучение в часовете по информационни технологии с акцент правилното използване на интернет от учениците.

Целта на фондацията е директорите на училищата да се запознаят с образователната реформа във Финландия и как преподаването на дигитална грамотност, съчетани с иновативни педагогически практики, променят цялостния подход към децата и процеса на учене.

Подобни инициативи са важни, защото расте броят на педофилите в социалните мрежи, посочи комисар Явор Колев от „Компютърни престъпления“ към ГДБОП.

"Миналата седмица имаме задържан 36-годишен столичанин, който създаде профил във Facebook, на който имаше над 1500 момичета. Текат процесуални действия да се установи колко са жертвите. Другата седмица предстои задържането на друг в София и в провинциален град", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    0 0 Отговор
    Важното е наказани да няма. Прост народ!!!!!!
  • 2 БАТКО ВИ ЛЪЧО

    0 0 Отговор
    Педофил да си е най-долното нещо,което може да бъде един мъж!