Last news in Fakti

22 Ноември, 2017 19:39, обновена 22 Ноември, 2017 19:49 6 565 50

Търси се член на борд, по възможност жена

  • равенство-
  • жени-
  • бизнес-
  • вера юрова
Търси се член на борд, по възможност жена - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вероятно за да отбележи кръглата годишнина от Октомврийската революция, чешкият еврокомисар по правосъдието – госпожа Вера Юрова, обяви, че ЕС ще настоява за 40% квота за жените в бордовете на дружествата. И в свое интервю за Guardian допълва: „Имаме толкова много доказателства, че е добре за бизнеса да има разнообразие, да има жени и мъже в съветите. Жените съставляват 65% от завършилите висше образование, така че защо да не използваме този талант?“

Срещу тези „железни“ аргументи, всякакви доводи, че предприемачът знае най-добре как да организира бизнеса си, са безполезни. Няма значение, че той е инвестирал парите си, купил е оборудване, осигурил е пазари, плаща данъци, създава работни места, носи целия търговски риск. Грубата намеса в частните дела се обосновава с необходимостта от разнообразие, чиновническата глупост се превърне в норма, а разумът става безумие.

„Ами ако не мога да намеря подходяща дама? Ами ако тя не се справя? Ами ако просто не искам?“ Подобни въпроси се неуместни и политически некоректни.

Когато преди време написах Полът на заплатата посочих, че освен ако не искаме да се съгласим, че най-развитите общества са в Африка и по тропическите острови, то такова предложение не е нищо повече от поредната левичарска илюзия. В доклада за равенството между половете на Световния икономически форум (WEF) за 2016 г., в изследване преведено в 144 държави, по показателя „Икономическо участие и възможности“, челните места гордо заемат следните страни: Бурунди, Лаос, Бахамите, Барбадос и Беларус. Едва ли можете да се сетите за някого, толкова запленен от възможността за равно икономическо включване, че да емигрира в някоя от тези държави. Обратното обаче е валидно: креативните хора са склонни да напускат „равни“ общества, в които има силен натиск човек да не се изявява и да не се отличава.

Полетът на чиновническото безумие обаче не спира до тук, а покорява още висоти. Според госпожа Юрова прилагането на този закон ще е в ръцете на инспекторите по труда и синдикатите - отново хора, чийто допир с реалния бизнес се изчерпва с това да му пречат. Да оставим настрана, че самото предложение идва от човек, за когото никой не е гласувал и чийто бизнес опит се свежда до управление на едно чешко ООД за управление на еврофондове.

Свободата не се въвежда с квоти, хората не се променят със закон, а опитите на чиновници да направляват живота на хората обикновено завършват катастрофално. Не знам дали госпожа Юрова си дава сметка, че нейното предложение е обида за самите жени, които според нея имат нужда да бъдат третирани като уязвими. За сметка на това естествения ход на живота опровергава нуждата от специално отношение към дамите. Делът на жените в управителните съвети на най-големите дружества, регистрирани на борсите в ЕС, се е увеличил повече от два пъти - от 10% през 2005 г. до 22% през 2015 г.

Но ако еврокомисарят Юрова толкова настоява да се бърка в живота на хората, ще си позволя да ѝ припомня, че и други политици са имали не по-малко амбициозни планове за нежния пол. Така например, веднага след Октомврийска революция в Съветска Русия през 1918 е отпечатан „Декрет, отменяващ частното владение на жените“, в който четем: „Вследствие на социалното неравенство и буржоазния брак всички най-хубави екземпляри от прекрасния пол се оказват в ръцете на буржоазията, с което се нарушава правилното възпроизводство на човешкия род. Считано от 1 май всички жени на възраст от 18 до 32 години, освен майките на повече от 5 деца, се изземват от частното владение и се предоставят за всенародна употреба. Мъжете имат право да ползват една и съща жена не повече от четири пъти седмично и не по-дълго от три часа.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    43 2 Отговор
    Гуспужътъ не се ли е сетила да поиска квоти и в хамалските бригади?
    А ще ми осигури ли участие в еротичен балет, че се чувствам дискриминиран? Предлагам богато окосмени гърди, част от космите са вече сиви.
  • 2 Антон 1

    22 1 Отговор
    Дано колегата “юрист” прочете статията !!

    Коментиран от #3, #15

  • 3 Бат Ваню

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Антон 1":

    ... ха ха ха... има мъже дето минават за жени.....
  • 4 Бесен Язовец

    9 8 Отговор
    Оооо тука вече чак коЛллегата юрист звездите на Цирка се четкат леле леле вече ще се обръщам към някои на,, вие" леле къде били ,,интелектуалците"

    Коментиран от #5

  • 5 goni

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Бесен! Имаш страхотно чувство за хумор! Ако, беше жена цена нямаше да имаш!:)
  • 6 Патриот

    39 1 Отговор
    А защо няма квоти за жени в рудниците?
    Няма квоти в хамалството, сметосъбирането и сметоизвозването. До кога?
    Там не искат ли равенство? Не. Равенство се иска само там, където е хубаво, изгодно.
  • 7 либерастии и толерастии

    42 0 Отговор
    Няма значение дали знаеш и можеш, ако си жена, м....л или гей ти се полага по право !?!?!?
    Аз, като ви разправям, че най-прецаканото същество на планетата е нормален бял, женен с деца хетеросексуален мъж някои от вас не ми вярват !

    Коментиран от #8

  • 8 Патриот

    23 0 Отговор

    До коментар #7 от "либерастии и толерастии":

    Мислех да го напиша, но ми звучене толкова нетолерастки... макар и голата истина
  • 9 Свободен

    14 2 Отговор
    Моята жена си стои вкъщи и не иска да работи, предпочита да чете книги или да гледа телевизия.
  • 10 Пешо

    25 1 Отговор
    Жените трябва да се конкурират за едно място така както и мъжете се конкурират, а не насила да пробутват жени, само и само да се попълвала квота. Получава се дискриминация спрямо мъжете. Никога никъде не съм забелязвал да има дискриминация спрямо жените относно заплащане или от друг вид. Дори напротив- имал съм много шефки жени и тогава не се говори за дискриминация, нали? Стига с този двоен аршин!
  • 11 Много точно

    17 1 Отговор
    В българската така наречена наука е пълно с жени. Но наука няма. Т.е. равенството между половете е нещо хубао, но трябва и равенство на възможностите. Има жени надминали доста от мъжете, но има и доста жени, които заемат несправедливо определени позииции/
  • 12 Пазарен Либерализатор

    15 1 Отговор
    Травестит ли търсят, не разбрах?
  • 13 Фен

    10 1 Отговор
    Ценков кърти!!!
  • 14 юрист

    2 13 Отговор
    Явно на автора на статията не му харесва този факт “....Публикувано във факти.бг: Жените съставляват 65% от завършилите висше образование..“. Само, че - пред фактите и боговете мълчат. Така, че- да- трябва да се даде шанс на повече жени да участват във висшият мениджмънт. Доста мъже не могат да възприемат една хетеро жена, която е част от висшият мениджмънт, а това значи, че действително се подценява тази възможност. Нещата са много прости- назначава се за точно определен срок, възлагат и се конкретни задачи, ако не се справи- просто се прекратява договорът й и край- както се постъпва спрямо всеки друг служител на фирмата. Не разбирам защо е този смешен плач. Или плачът е за това, че един мъж- съакционер на фирма, не желае да работи с жена, която притежава власт? Може би това е истинската причина за воплите в статията. Защото фирма се създава много лесно, въпросът е как да се управлява така, че да се развие за кратко време и веднага да започне да носи профит/ до 4-6 месеца след създаването си/...

    Коментиран от #30

  • 15 юрист

    2 13 Отговор

    До коментар #2 от "Антон 1":

    Прочетох я. Е, и? Създавам на съпруга си фирма, аз я обслужвам като фирмен адвокат, във всеки един момент му давам правни съвети, а така или иначе съпругът ми е мениджър, а не хамалин на централна гара- знае, че в точно определени моменти трябва да замълчи и да послуша съветите на адвоката, защото те ще осигурят правната защита на фирмата и дейността й. Няма как да не защитавам правно с всичките си сили, с целия си интелект фирмата на съпруга ми, след като тази правна защита ще гарантира трайно повишаване на размера на месечният ни семеен бюджет. Не случайно малките семейни фирми са едни от най- ефективните икономически субекти в Европа векове наред....

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Въпрос

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    А ако съпругът ви не желае да работи с вас? По една или друга причина.

    Коментиран от #17

  • 17 юрист

    3 9 Отговор

    До коментар #16 от "Въпрос":

    Конкретно за моя съпруг нещата са така, както ги пиша. Имаме специална връзка помежду си и тя не е само емоционална, а и интелектуална. Съществуват и двойки като нас. Пиша конкретно за моето семейство. Не може да се отрече, че създаването, разработването и просперитета на една малка семейна фирма е за предпочитане пред работа на единият партньор като наемен служител от ниско ниво в чужда фирма. При семейната фирма всички приходи в крайна сметка отиват у семейството, така, че- не виждам причина хората от семейството, които са се ангажирали с управлението й,
    и имат нивото, образованието и умението да управляват хора и процеси, да откажат да се включат в семейната фирма съобразно своите компетенции и квалификации.

    Коментиран от #21

  • 18 До Юрист

    7 1 Отговор
    Благодаря че ми създаваш добро настроение рано сутрин.
  • 19 Антон 1

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Колега , разочароваш ме с всеки следващ коментар, с тези клиширани и изкуствено подредени писания !
    Бъди малко креативна , ако искаш да помогнеш с коментарите си на други онеправдани , като тебе!
    Тука подредени дейности и действия на професионален адвокати, обяснени с термини само объркват обикновените читатели .
    Пожелавам ти успех ,като една образована хетеро жена /това уточнение ,защо го правиш по-горе не разбрах / , о се замисли защо в цял сварен, когато една жена стане президент , премиер или висш мениджър , гръмват всички медии и целия свят разбита ?
    Защото е изключение !
    Само .че изключение , което не потвърждава правилото !

    Айде лек ден !

    Коментиран от #23

  • 20 Антон 1

    6 0 Отговор
    “ в цял свят “
  • 21 Хахаха

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Семейна идилия
    Едни и същи интереси и интелект
    Също като семействата в СТОЛИПИНОВО.
    С разликата , че там поне имат секс….радости.
    Хахаха
    Горкото ти мъжле
    Ако има такова
    Някъде казаха , че женените мъже живеят по-дълго…...дори и да не искат
    Хахаха
  • 22 Свободен

    3 1 Отговор
    юристке, не всички жени са като теб - с 10 магистратури, приеми, че има и жени които предпочитат мъжа да ги издържа, и това не е защото някой ги е затворил вкъщи, а защото не им се работи.

    Коментиран от #24

  • 23 юрист

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Антон 1":

    “...Публикувано във факти.бг: с тези клиширани и изкуствено подредени писания !...“ За Вас са клиширани и изкуствени, а за мен- това е животът ми. Защо, мислите, съпругът ми до сега не поел кредит за закупуване на движима вещ, който не би могъл да обслужва? Защо семейните ни месечни финанси се увеличават, вместо да намаляват? Сигурно , защото “ мъжете са от Марс, а жените- от Венера“? Глупости! Просто и двамата гледаме в една посока!
    До 17- ами да, идилия е- за това сме щастливи и финансово О.К., а не бедни пройдохи като някои други, които само се оплакват по форумите, как работодателите им не ги ценят финансово. Аз съм с 2 магистратури, но съпругът ми е с три магистратури + докторантура и умее, знае и може да цени знанието, независимо, че може да идва от устата на съпругата му. Как е предколедното пазаруване при Вас- можете ли да си позволите подаръци за най- близките си на стойност над 200 лева? :)

    Коментиран от #26, #49

  • 24 юрист

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Свободен":

    “...Публикувано във факти.бг: а защото не им се работи....“ Виж сега- не познавам жена, завършила вуз, която да не иска да работи по специалността си и която изобщо да не иска да работи! Да- една жена със средно образование може да иска никога да не работи, съпругът й да я издържа и да го постига 20,30 години, но на 31 вата да се случи така, че нещо неприятно да постигне семейството и тя да остане сама. Как ще се издържа тази жена, ако не е 20 години , няма никаква професия, няма никакви свои доходи, няма никакви трудови умения? Ще чисти входове и ще стане слугиня в чуждите домове, нали така? А ако е в България, може да стане таксиметров шофьор, но и за това се изискват умения- напр. да може да шофира...Та- мерси- жена, която казва, че не иска да работи, значи искат МНОГО богат мъж, който да я издържа, а тя от МНОГО богат да го направи просто богат....Така мисля аз и това знам от моя личен житейски опит. Една образована жена НИКОГА няма да иска да е 100% финансово зависима от друг човек, било то и съпругът й- така мислят всички висшистки- наши семейни приятелки...Многократно сме обсъждали тази тема с тях.
  • 25 homo sapiens

    3 1 Отговор
    Какъв е проблемът да се 40% жени? Същите са 50% от населението. Не виждам нищо страшно.
  • 26 Антон 1

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    Коментирането на конкретни цифри за доходи , харчове и т.н. по повод която и да е тема , според мен е признак на ниско възпитание. Въздигане в култ на хартиените знаци /защото моето дете се е радвало и на подаръци под двеста лева / , както и определянето ,един вид на щастието свързано с тях е признак за грешно подредени приоритети / според много по-мъдри хора от мен / ,и някаква степен на алчност , която всеки сам си знае !
    Аз съм на мнение ,че парите осигуряват спокойният живот в едно семейство , като същевременно не трябва да се говори постоянно за това . Разбира се , колкото повече , по -добре ! Но когато човек започне да ги споменава по-често , навява за самоцел , което е МНОГО ГЛУПАВО !!!
    Ако имате богати клиенти или вие сте в средата на богати хора /но не новобогаташи / , щяхте да забележите , че разговорите за пари и бизнес , извън работните срещи се считат за много лошо възпитание !
    Не знам оставали ви време за тенис или голф ?
    Във вашите коментари не веднъж , не само намеквате , а и открито говорите за доходите си и възможностите си !
    Сама си отговорете , ако можете , защо пиша тези редове .
    За съжаление всички тук сме анонимни ! Иначе щяхте да видите със сигурност , много по-богати хора от вас , как коментират проблемите !

    Коментиран от #28

  • 27 Антон 1

    2 1 Отговор
    Забравих да отбележа усмивката след въпросителната ви “200 лв.? :) “

    Само това е достатъчно за да ви препоръчам лечение и по -щастлив живот !
    Между другото щастливите хора не говорят постоянно на всички колко са щастливи и колко била хармонична връзката им ! :)

    Коментиран от #29

  • 28 юрист

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Антон 1":

    “...Публикувано във факти.бг: според мен е признак на ниско възпитание. Въздигане в култ на хартиените знаци /...“
    Кога и къде видяхте “въздигане в култ“ на паричните знаци от мен? Бедността в едно семейство води до извращения. Най- големият страх на доста родители е да не могат да пратят детето си на зелено училище, или да нямат пари да го запишат на определени извънкласни занимания, въпреки, че детето им може да има ярко изявени дарби още в ранна ученическа възраст. Знаете ли колко струват едни уроци по пиано, цигулка или друг музикален инструмент, колко струват тези музикални инструменти? Какво се правите на неразбиращ! Факт е,че всичко това струва МНОГО пари и че тези пари не падат от небето, а ги печелят родителите на детето. И ако родителите са бедни и не могат да осигурят развиването на дарбите на детето, де факто те го осакатяват. Да не говорим за липсата на самочувствие у едно дете, което отрано започва да се чувства потиснато заради бедността на родителите си... И да- много правилен ми беше въпроса за подаръците над 200 лева- ами ако детето има нужда от телескоп, водни/ темперни бои + набор от лабораторни предмети по химия, а Вие сте беден човек и не можете да му го осигурите, как мислите, ще се чувства това дете- дали ще има нормално самочувствие?

    Коментиран от #33

  • 29 юрист

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Антон 1":

    “...Публикувано във факти.бг: Между другото щастливите хора не говорят постоянно на всички колко са щастливи...“ Глупости на човек, който не е наясно с елементарната човешка психология...Юрист сте , ама друг път- каза тате:) Не се забелязват в коментарите Ви и елементарни знания по правна психология, а твърдите,че сте български юрист...

    Коментиран от #36

  • 30 Morgoth

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Случая не е такъв. Тук се говори за ясно изразени квоти, при това налагани от вън. Резултата? Ще си назначат жени, къде ще идат!? Само че по възможност глупави и послушни, защото ще са там само за да изпълнят критерия. След това като ти дойде жена на преговори директно ще си тръгваш. И къде тогава отиват наистина кадърните жени, които са си заслужили местата?
    65% от висшистите? Супер, значи нямат нужда от насилствени квоти, а би трябвало да имат достатъчно интелект и талант за да се справят с конкуренцията. На ниво борд на голяма корпорация се говори само в $ и ако една жена може да докара повече никой няма да и гледа под полата.
    Между другото, защо никой не реве, че една професия е изцяло забранена за жени? Като юрист може би знаеш за коя говоря :)

    Коментиран от #31

  • 31 юрист

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Morgoth":

    “...Публикувано във факти.бг: Тук се говори за ясно изразени квоти, при това налагани от вън....“ Квоти къде? В борда на директорите! Отвори си сега ТЗ, виж в него коя правна форма на търговско предприятие има борд на директорите, едностепенната и двустепеннатата система за управление, вземи за пример което и да е ООД и ми кажи- може ли съпругата на съдружник в ООД-то да стане член на борда на директорите на ООД-то, особено ако е завършила магистър “ Бизнес администрация“ или “Финанси“ или “Банково дело“ в университет- да или не? Нали го даваш юрист- да видим дали си такъв в действителност....

    Коментиран от #32

  • 32 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    О, не, не го давам юрист, дори съм доста далеч от материята :)
    "ЕС ще настоява за 40% квота за жените в бордовете на дружествата" - точно и ясно квоти!
    Нямам никаква идея дали съпругата на съдружник може да стане член на борда на директорите, но съм на 99% сигурен, че съпругът на съдружничка ще бъде поставен в същата ситуация, което вече изкарва казуса от категория дискриминация.
  • 33 Антон 1

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Самият ви коментар /дебнат/ , полазва , че нищо не сте разбрали от това , което съм написал !

    Дерзайте !
  • 34 Антон 1

    2 0 Отговор
    /дребнав /
  • 35 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Отначало така се зарадвах като прочетох че търсят член !!! Рекох си- ще им пратя моя с еконт. После чета че искали женски член .... Та кой не иска ? И аз искам един женски член- около 19-20 год. Е ???
  • 36 Антон 1

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Каква правна психология , какъв български юрист !
    Темата не е , какъв съм аз !!
    Досадна сте ! Коментирайте въпросите по които дискутираме ! Моля , или не ви изнася !

    Коментиран от #38

  • 37 юрист

    0 2 Отговор
    Да, де- аз не съм разбрала Вашата сюблимна гениална мисла... Напротив- всичко разбрах много ясно и точно, но на Вас не Ви изнася да си признаете грешката! Както и да е- написах точно това, което мисля, така, че- Вашето мнение си е Ваше мнение, а моето мнение си е мое мнение и има точно същата тежест , като Вашето мнение.

    Коментиран от #40

  • 38 юрист

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Антон 1":

    КОЙ въпрос? Че само чрез повишаване на образователно квалификационната си степен, един човек може да превъзмогне възпроизводството на бедността на родителите си, ли? Защо искате жените да не са в борда на директорите на едно търговско дружество? След като не сте запознат с конкретната квалификация на една конкретна кандидатка за този пост, как може априори да я отхвърляте само за това, че тя е ...от женски пол? Вие знаете ли, че това се нарича ПРЯКА ДИСКРИМИНАЦИЯ в България? Масовото анонимно вменяване на жените на неумение за справяне със задълженията на член на борд на директорите в една фирма знаете ли какво точно значи? Че масово анонимни дрисльовци с незавършен 8 ми клас се притесняват от конкуренцията на умни жени- висшистки- това значи! За това и много мъже ще си търсят простички девойки със средно образование, за да им сложат финансовата зависимост като икономическа юзда и да натякват на такава девойка, че ако не е мъжът й, тя сама не може да се издържа, или пък умишлено си търсят проститутки за приятелки....
  • 39 юрист

    0 2 Отговор
    А после същите “мачовци“ масово надават вой по всички бг. форуми, че жените масово сме били “прос**тутки“, само, дето единствените им приятелки от женски пол в социалният им кръг, упражняват само посочената “професия“....И когато на такъв субект му се посочи друг тип поведение на жена- напр. бизнес дама, такъв на секундата си наляга неграмотните парцалки и става по-тих от водата и по-нисък от тревата- защото вижда, че има и друго поведение на други жени...
  • 40 Антон 1

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    Коя грешка , какво пет лева ?

    Вие с какви хора общувате ?

    Вие сте пример за това на какво жени не трябва да се дава власт ! Необективни , заядливи и не толкова интелигентни /природно/

    За всички останали съм съгласен !

    Сега и аз да се усмихна , не на място !:)

    Коментиран от #43

  • 41 Пешо

    2 0 Отговор
    Декретът не спира дотук. Хубавите жени се дават на ударниците в труда, а старите баби - на бизнеса. Изрично се пояснява, че парите правят грозното красиво, тъпото умно, а агресивното невежество превръщат в дясна политика.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 юрист

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Антон 1":

    “...Публикувано във факти.бг: Вие с какви хора общувате ?...“ Общувам с нормални хора.“...Публикувано във факти.бг: Вие сте пример за това на какво жени не трябва да се дава власт !...“ Момче- аз САМА съм си взела живота и ВЛАСТТА над него в своите ръце! И постигнах това чрез ОБРАЗОВАНИЕТО СИ, а не като сменям креватите на всички “мастити“ бизнесмени! Постигнах много с образованието и интелекта си, а не с вдигането на крака в чуждите кревати и слугуване на мъжки стереотипи и мъжки комплекси! Моята власт ми я е дал ЗАКОНЪТ, поради образованието ми, а не някакъв комплексиран мъжки тапир с 2 пръста чело и с незавършен осми клас, чиято “фирма“ е поредният перач на парите на черната партийна каса!

    Коментиран от #44

  • 44 Антон 1

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "юрист":

    Много злоба и ярост насъбрана във вас !
    Отидете на почивка, успокойте се малко , намерете си хоби !
    Живота трябва да е положителни емоции . Говорите като комплексирана , недооценена /сперед себе си / жена !
    Щастието е в смирението . Няма нужда да казвате постоянно на целия свят колко сте независима и умна и т.н . Просто бъдете такава !
    За “момче “ ви благодаря ,защото отдавна не съм момче ! Но прозвуча добре !

    Очаквам ви в друга тема с аргументирани изказвания !
    Това , колко сте умна , колко печелите и т.н , вече ни е ясно на всички .
    И моля ви , вън клишетата от форума !

    Коментиран от #45

  • 45 юрист

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Антон 1":

    “...Публикувано във факти.бг: Много злоба и ярост насъбрана във вас !...“ Дрън- дрън- на мъжете не ви изнася да чуете грозната истина за себе си! Толкова сте ми смешни и прозрачни, че няма накъде...Каквато и неприязън обаче да таите към мен, фактите са си факти- не Вие или друг мъж ми е дал властта, която притежавам, а ЗАКОНЪТ , по силата на образованието ми и това ви боде очите като нажежено желязо, нали?:) А тези песни- “....Публикувано във факти.бг: Щастието е в смирението ...“ ги пейте на Вашата съпруга, когато Ви поиска 100 лева за обувки, защото е ясно, че тя е 100% финансово зависима от Вас, за Вас това е О.К., защото не само,че Ви ласкае егото, но и така задоволявате и чувството си за реална власт над друго човешко същество! Препоръчвам Ви горещо да усмирите егото си и да не го натрапвате на всеки, който мисли различно от Вас!

    Коментиран от #46

  • 46 Антон 1

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "юрист":

    Намерете си хоби и говорете по-малко за пари !

    Коментиран от #47

  • 47 юрист

    0 2 Отговор

    До коментар #46 от "Антон 1":

    Намерете си истинска жена, а не надуваема кукла и слугиня и тогава и само тогава щастието ще Ви споходи! Искрено Ви пожелавам да срещнете Вашата половинка в живота и да се успокоите- тогава ще разберете истината за човешкото щастие...

    Коментиран от #48

  • 48 Антон 1

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "юрист":

    Имам съпруга и две деца , момиче на 8 г и момче на 5 г .
    Инвестирал съм в козметичен център с който се занимава изцяло жена ми !
    От тук на сетне , нямам въобще намерение да работя сред хора като вас !
    Имам и хоби свързано със спорта и както е виднонавободно време за подобни форуми !
    Аз искам нещо много просто , аргументиран спор или разговор на темите тук , а вие постоянно се изтъквате колко сте умна и колко печелите ! Ето и аз без да искам падам. А вашето ниво !
    Нека говорим по темите , аргументирано !
  • 49 Ясно

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    Пази боже сляпо да прогледне... Явно си отраснала в бедност, щом смяташ подаръка за 200 лева за върха на щастието. И такива хора като теб са елита на нацията или се смятат за такъв. И после политиците били виновни.
  • 50 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Правилно! Трябва и жени да има.....
    В самолета лъва защо не посмял да изяде стюардесата ?
    Ще я изяде , ама после ония четиримата отпред кого ще шетат ??
    Истината е, че има много умни и способни жени!
    Но нали Господ е отредил в крайна сметка, кой какви да ги кърши на тоя свят !!!