4 Декември, 2017 11:28 9 108 17

Близнаци станаха първите биткойн милиардери

  • биткойн-
  • камерън уинкълвос-
  • тейлър уинкълвос-
  • милиардер-
  • криптовалута

Братята Камерън и Тейлър Уинкълвос, добили световна слава със съдебните си спорове с Марк Зъкърбърг за авторските права над Facebook, са първите милиардери от инвестиции в биткойн, съобщава Telegraph. По данни на британския вестник близнаците са купили 1% от общото количество на най-популярната криптовалута за $11 млн. през 2013 г., когато цената на биткойна е била $120.

Бившите гребци Камерън и Тейлър се съдиха дълго с Марк Зъкърбърг, твърдейки, че той е откраднал идеята им по време на работата си над социалната мрежа на Уинкълвос HarvardConnection. В крайна сметка страните се споразумяха, като според слуховете Зъкърбърг се е съгласил да изплати на братята около $65 млн.

На 29 ноември цената на биткойна достигна исторически връх, надхвърляйки $11 000. Малко по-късно криптовалутата се срина рязко до $9 000, но бързо възвърна позициите си в момента отново се търгува за над $11 500.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    44 5 Отговор
    Ето кой е на върха на пирамидата, наречена "биткойни".
    Лапайте, шарани, да има повече за тия!

    Коментиран от #5

  • 2 fthr

    30 2 Отговор
    Представям си свят в който всеки е милионер на база на копаене на на биткойни.
  • 3 Колю

    16 1 Отговор
    Родръж Виър има в пъти повече от криптовалутата :) Така че няма как тези да са първите.
    Но да, помня новините от 2012, тези са сред най-печелившите.
  • 4 Public Owner

    38 4 Отговор
    Рано или късно всеки финансов балон се пука. Паричната система е евреиско сътворение, та само промит мозък може да вярва, че и това не е измама. Да, има обикновени хора които са спечелили, но тези които са загубили са повече. Както при всяка пирамида, така и при тази края ще е сходен. Гледам ги всеки ден заблудени и дребни душици как пускат ТОТО, купуват национална лотария, ползват банкомат и на вярват банкитем, ходят на казино и изобщо вярват на тази система. Това е съвременният масов човек за съжаление - роб на едрия капитал, с програмирано съзнание и бленуващ за кариери и богаство. Дявола е овъртял съзнанието им. Душата им е продадена без да разберат.
  • 5 bit nedobit

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Да бе, с 1% от биткойните, на върха на пирамидата! Голяма мъдрост!

    Коментиран от #6

  • 6 Колю

    10 9 Отговор

    До коментар #5 от "bit nedobit":

    Не им обръщайте внимание, под всяка статия за биткойн се появяват завистливци, научени от комунистите да не вярват на нищичко (лъгани са прекалено много, разбирам ги).
    И те за себе си са прави.
    Казваха ми, че от 10 долара ще падне на 2 този балон - познаха.
    Казваха ми, че от 20 долара ще падне на 7 този балон - познаха.
    Казваха ми, че от 130 долара ще падне на 60 този балон - познаха.
    Казваха ми, че от 250 долара ще падне на 80 този балон - познаха.
    Казваха ми че от 1000 долара ще падне на 300 този балон - познаха.
    Сега казват че от 10000 долара ще падне на 5000, и вероятно ще познаят.
    Вероятно са прави, и че от 100000 долара ще падне на 70000.
    Те за себе си са прави, нищо че не разбират изобщо какво представлява валутата, и защо е по-ценна от хартиените им левчета.

    Коментиран от #7

  • 7 гнида

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Колю":

    Един биткойн какво покритие има ? Ако инвестирам парите си в биткойни , и той от 11000 долара падне на 5000 какво значи това ? Има една книга на Емил Зола , нарича се "Пари" прочети я , в нея евреите сриват една много успешна банка .... Ето сега правя някакъв паралел , за нещо което съм чел преди 20 години .... Интересно , че банката е нямала 100% ликвидност(иначе би била най-стабилната в света) , дали биткойнът има ?

    Коментиран от #8

  • 8 Колю

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "гнида":

    Един лев какво покритие има? Ако от цена 1 биткойн падне на цена 0.000005 биткойна какво значи това? Защото точно това се случи последните години.

    Откъм ликвидност - 9 милиарда долара са завъртяни в последните 24 часа.

    Има доста книги които да ти покажат другата гледна точка - всичко на Мъри Ротбард, Лудвиг фон Мизес, Адам Смит, Милтън Фрийдмън, Дейвид Боаз, както и някои неща на Кейнс (Обща теория на заетостта, лихвата и парите).

    Иначе биткойн не е това което беше, завзе го една корпорация, която в момента нарочно държи таксите за транзакции високи, за да продава алтернативни методи за пренос на валутата, а старите биткойнаджии се преместиха към Биткойн Кеш. Така че и аз няма да се изненадам от едно спукване на балона, но това така наречено "покритие" не съществува за нито една валута. Не съществува и при златото. Не виждам защо за биткойн трябва да е по-различно.

    Коментиран от #9

  • 9 гнида

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Колю":

    Не ме интересува колко долара се завъртат ! Интересува ме ликвидността им !!??? Говорим за загуби или приходи , корпорациите е ясно , че искат приходи , Ясно е , че притежателите биткойн искат да скочи в небето ?!!! Но има ли ликвидност попитах? Златото има - то дори е материал за компютърни платки , благороден метал ! Какво е биткойнът , че да има ликвидност като на златото ? Скакаво е обезпечен ? Направо ми мяза на финансова пирамида .... Сори , че съм традизионалис , но има много неизяснени въпроси , при този бум на криптовалута !

    Коментиран от #10

  • 10 Колю

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "гнида":

    Определено не знаете какво е ликвидност, така че преди да пишете други коментари се образовайте, например от книгите, които препоръчах в предишния си коментар.

    Цената на златото не се влияе от абсолютно минималните му практически приложения, в противен случай щеше да е многократно по-евтино от среброто, а впрочем и от тоалетната хартия. Влияе се от основополагащите характеристики на "съхранител на стойност":

    1. Способност за пренасяне от 1 човек на друг
    2. Делимост на по-малки части
    3. Ограничено съдържание
    4. Устойчивост

    Коментиран от #12

  • 11 JPpower

    5 2 Отговор
    Продавам 100 декара земя в морето и 100 мъгла... цена по договаряне

    Коментиран от #13

  • 12 gnida

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Колю":

    Благодаря за отговора ! Относно Зола - книгата е роман и е хипотетично развитие на дадени събития , относно златото -според Вас и т.нар. съхранител на стойност определено златото е номер едно като инвестиция ... Биткойнът би бил само конкурентен в 2-ра точка , защото е с висока себестойност и може да се търгува за прекалено ниски количества ....и емисии ....Всъщност биткойн няма практическо приложение , това е още един минус като се замисля , но благодаря за дебата ....
  • 13 Колю

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "JPpower":

    И никой няма да я купи. А биткойн се купува. Защо ли ?

    Коментиран от #14

  • 14 Causa Perduta

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Колю":

    Много отдавна разбрах, че това е загубена битка, по-добре не се хаби не си струва, хората който не го виждат няма и да го видят. По-добре следи пазара, че в момента от нищо се прави нещо. :)
  • 15 бтк кош

    1 1 Отговор
    ако сега решат да продадат всичките си биткойни дали ще успеят , или ще падне цената и вече няма да са милярдери
  • 16 незнайко

    0 0 Отговор
    Всичко е свързано с електроника и по точно видеокарти, които не са без ПАРИ . Който продава видеокарти ще печели ! Биткойна няма покрита практическа стойност ! НАЙ ГОЛЯМАТА ПИРАМИДА В СВЕТА Е НАЛИЦЕ ! В един момент "моите" биткойни може да изчезнат в някой друг компютър ! Най новият начин за АЛО измама !!!

    Коментиран от #17

  • 17 ядосан

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "незнайко":

    Вярно си не знайко! Биткойн отдавна не се добива с видео карти! Не е лошо да се изказваш подготвен!