5 Декември, 2017 20:46 2 227 6

Украйна към Саакашвили: Предай се!

  • украйна-
  • михаил саакашвили-
  • арест-
  • полиция-
  • заповед-
  • безредици

Екшън в Украйна

Генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко даде срок от 24 часа на бившия президент на Грузия и губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили да се предаде доброволно на правоохранителните органи в Киев. Иначе властите ще предприемат принудителни мерки да го изправят пред правосъдието, съобщи БНР, позовавайки се на ТАСС.

Украинските власти призоваха Саакашвили да им се подчини и да не провокира кръв и стълкновения. Това стана, след като поддръжници на Михаил Саакашвили го извадиха със сила от автомобил на украинската служба за сигурност.

Бившият губернатор на Одеска област беше задържан по-рано днес, след като беше обвинен от Киев в опит за сваляне на държавната власт в Украйна. Безредици и сблъсъци със силите на реда се разиграха по-рано днес в центъра на Киев - пред жилището на Саакашвили. Следователи от украинската Служба за сигурност разбиха вратата на дома му, за да извършат обиск и да му връчат обвинителен акт.

Привърженици на Саакашвили обаче оказаха съпротива. Самият той се изкачи на покрива, нарече украинския президент Порошенко крадец и изменник и призова последователите си да попречат да бъде отвлечен от спецсилите. Той е заподозрян за незаконно финансиране на протестни акции с пари от привърженици на бившия проруски президент Виктор Янукович. Адвокат на Саакашвили съобщи, че той вече е обвинен в опит за сваляне на държавната власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    15 3 Отговор
    Краставото куче на ЦРУ да се предаде на глутницата от същия вид!
  • 2 НЕразбирач

    11 3 Отговор
    Долните хамериканци задействаха плана, подготвян открай време, макар и с трудности! Ще горите в Пъкъла!
  • 3 Kaniba

    10 3 Отговор
    Парашата е ставленик на котилото клинтънови - обръч от фирми на демократите и цру.
    Грузинският астронаут - свободен електрон в мозъчният вакум, е човекът на републиканците и фбр.
    какво още не ви е ясно в случващото се в "свободна и демократична" Usраина!!!???
  • 4 Гедеон

    0 10 Отговор
    Саакашсливи е човек от руската орбита в последно време. Трима ли сте или един ама яко сте се объркали. Бесен ли си не си ли, но е добре понякога и да си малко обективен. Ако не друго, то от морална гледна точка или дори от човешка ако щеш...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Бесен Язовец

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гедеон":

    Кой Саакашвили оня дето организира стрелба на майдана в Украйна по Беркут ли? И после обвиниха законния президент на Украйна ли? За един и същи Саакашвили ли говориме? Или оня Саакашвили който вкара Грузия във война с Русия? Я си е...........
  • 6 Румяна Костова

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гедеон":

    Отново изказване на хора с краткотрайна памет.Или въобще незнаене кой е бил на престола в Грузия по време на провокацията срещу Русия и войната.Казано просто Саакашвили и Русия никак не могат да бъдат една сюжетна линия.Колкото и да е дълга ръката на Кремъл.
Новини по държави: