Last news in Fakti

7 Декември, 2017 10:46 5 266 13

7 години затвор за топ мениджъра на VW в САЩ

  • оливър шмит-
  • volkswagen-
  • дизелгейт

Властите в САЩ осъдиха бившият топ мениджър на американския офис на Volkswagen Оливър Шмид на затвор от седем години и глоба от $400 000. Съдът призна Шмид за виновен и за главно действащо лице в машинациите с вредните емисии на автомобилите на немския концерн. Информацията е на Reuters и засяга най-големия скандал в автомобилната промишленост, получил прозвището "Дизелгейт".

Окръжният съдя Шон Кокс определи Оливър Шмид като главно действащо лице в схемата с измамната технология, интегрирана в дизеловите автомобили VW. Според съда, Шмид е искал по този начин да се изкачи в йерархията на концерна. В съда Шмид призна, че е взел грешно решение и се разкая за деянието си. Въпреки това той получи максималната присъда от седем години и 400 000 щатски долара глоба.

Ще припомним, че дизеловият скандал с VW се разрази през 2015 година, когато агенцията по охрана на околната среда в САЩ уличи Volkswagen в измамни действия, имащи за цел да занижат данните за нивата на вредни вещества изхвърляни от дизеловите коли на концерна. 11 млн дизелови коли по цял свят са били оборудвани с лъжливия софтуер, а от тях 600 000 са на територията на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европа

    7 2 Отговор
    E...то Дизел кара ли се в САЩ?! Мислех, че всичко там е на бензина, а дизела в Европа е популярен?!
  • 2 Kcaniba

    16 13 Отговор
    Ето затова Америка е велика!

    Коментиран от #11

  • 3 Марио

    10 12 Отговор
    Извинявайте много обаче това е прекалено за едни вредни емисий.Явно пак някой има някаква изгода и ще взима пари от това.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Никой

    17 6 Отговор
    Преди да са дошли ваг феновете и да почнат да говорят как това са американски схеми и измамата е незначителна. Това е доста сериозно като си помислите, че се излагат милиони хора на завишено ниво на азотен окис и диоксид и със сигурност е афектирало броя на белодробни заболявания. Ние тука сме си свикнали, защото всички си махаме катализаторите и не съзнаваме последиците от това. В нормалните държави това си е равносилно на застрашаване на човешки животи.
  • 5 вижся

    2 2 Отговор
    Еееееемииииииииииииии
  • 6 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    Всъщност това е само началото !!! Да не си помисли , че е края ? Това досега беше от държавата и дори то не е приключили , а тепърва предстоят частните искове и колко ще излязат накрая само един господ знае !!! И после се чудете що ВАГ се "отказвал" от дизела , каква изненада !!!
  • 7 озни

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    много ограничен

    Коментиран от #8

  • 8 Марио

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "озни":

    По ограничен от теб няма.Както виждаме си човек без мнение по темата.Не виждам защо пишеш щом нямаш какво да кажеш и не разбираш от темата .
  • 9 Ваг

    1 5 Отговор
    Америка трябва да бъде унищожена тая гнусна и долна нация
  • 10 Ваг

    4 1 Отговор
    И хуигеит да измислят ВАГ пак ще са номер 1
  • 11 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Представям си ако това дело случайно беше в България!!! Единствения резултата щеше да е нов милионер съдия със заплата от 3000 лв.
  • 12 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Ами те Германците бяха правилни хора , но започнаха да гледат от нас , и станаха и те тарикати.
  • 13 Патриот

    0 0 Отговор
    Просто искат да го притиснат за да започне да работи за американски интереси. Не знам какви. Явно е успешен.
    Както едно време всички германски военнопрестъпници от втората световна война започнаха да работят за САЩ, за да я направят държава.