7 Декември, 2017 13:28 1 254 2

Фетел: Жалко, че Кубица ще се завърне

  • фетел-
  • williams-
  • формула 1-
  • кубица-
  • място

"Той ще заеме мястото на някой млад пилот", заяви Фетел

Себастиан Фетел заяви, че съчувства на Роберт Кубица за случилото се с него преди няколко години, но е на мнение, че завръщането му във Формула 1 ще лиши някой млад пилот от шанс да направи дебюта си в шампионата.

Кубица е един от кандидатите за място в Williams за следващия сезон, след като Фелипе Маса се оттегли официално от спорта. След теста, който направи в Абу Даби за тима, всички смятат, че шансовете на Роберт да получи работата са големи. Според Фетел обаче ще е жалко:

"Мисля, че това, което се случи с него тогава, е много трагично. Той бе смятан за бъдещ световен шампион. И въпреки това не разбирам защо толкова натиска да се върне. Защо не го направи по-рано?", запита Фетел.

"Със сигурност за него ще е хубава история, но от друга страна ще е жалко за младите пилоти, от които ще отнеме едно състезателно място", допълни германецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    5 4 Отговор
    Прав е Фетел.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Брат ми":

    Е как ще е прав? Ами да се откаже той и да даде мястото си на някой новак, който ще струва на тима 10 пъти по-малко. Хем за тима добре, хем за младия пилот. Доста глупаво изказване. Кубица знае каква е цената, която ще плати при евентулано завръщане и щом той дава по-добри резултати то някой младок, защо да се дава мястото на по-слаб пилот? Нядявам се да се завърне и да покаже на какво се казва силна воля, все пак той кара почти само с една ръка и другите пилоти му се чудят как успява. По-рано не е могъл да го нарави, защото минава години рехабилитации, тренировки и операции, за да достигне нивото, което би му позволило да кара в Ф1. Шапки долу пред неговата храброст, отдаденост и смелост, ще привлече голямо внимание към отбора, ако го вземат, а и със сигурност няма да е скандален, нахакан и сребролюбив.