Посланик Дзуколи за Ерусалим: Тръмп се произнесе, но решението е на Конгреса

14 Декември, 2017 16:23
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2090
Автор: Светослава Ингилизова

Признаването на Ерусалим за столица на Израел от страна на американския президент Доналд Тръмп е политически въпрос, който е извън дейността на Суверенния Малтийски Орден. Мога да направя само две бележки. Това заяви в студиото на ФАКТИ Н. Пр. Камило Дзуколи.

"Президентът Тръмп се произнесе, но решението е на Конгреса и то е от години, беше взето по време на президента Клинтън. Това засяга САЩ. Ерусалим е столица на трите монотеистични религии. Очевидно е, че трябва да се намерят инструменти, с които да се създадат необходимите условия да съжителстват тези три религии. Идват ми наум думите на папа Франциск, който и за нас е един пътеводител: "Не можеш да построиш мир, ако завземеш мястото на другия". А без мир, няма човешки права, няма място за нормален и достоен човешки живот, най-вече, мислейки за слабите пластове на обществото - те ще бъдат най-потърпевши", коментира Н. Пр. Дзуколи.

Какви подробности разказа той за дейността на Ордена в България и как се е съхранил от Средновековието до наши дни, гледайте във видеото: