27 Декември, 2017 09:08 4 927 4

Haй-вaжнoтo ĸaчecтвo пpи избopа нa cлyжитeли cпopeд Cтив Джoбc

  • cтив джoбc-
  • cлyжитeли-
  • избор-
  • ценни-
  • качество

Той не просто остави следа след себе си, той промени реалността на милиони хора

Основателят на Apple Стив Джобс е известен със своето визионерство и поглед напред в бъдещето. С годините той се превърна в символ на креативността и стремежът към развитие. Още в ранните си години в екипа на Apple той е имал амбицията да създаде нещо специално и уникално, но не е знаел ĸaĸ да намери хората, които да му помогнат в това начинание, пише money.bg.

В интервю от 80-те години той разказва грешките, които прави при наемането на хора при първите си стъпки в кариерата си.

Там той посочва задължителното, по неговите думи, изискване към кандидатите за работа. Джобс разказва, че първоначално той се стремял да наема наричани от него "професионалисти".

"Това въобще не проработи. Повечето от тях бяха клоуни. Можеха да ръководят, но не можеха да правят каквото и да е друго", споделя създателят на іPhone.

Стив Джобс казва, че тогава се обръща към хора, които са много добри в това, което правят, без задължително да са професионалисти. С други думи за него в най-важното качество за новите служители се превръща не друго, а страстта, с която работят. И с която успяват да решат сложни задачи.

Така Apple започва да наема хора, които в страстта си към технологиите следят ĸaĸ те се развиват и се учат какво могат да правят с тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    32 3 Отговор
    Мисленето на нашите бизнесмени - робовладелци е доста далече от неговото....
  • 2 Бургас

    29 3 Отговор
    Нашите "бизнесмени" и "управители" и те са точно така! С пожелания новата година да им донесе много бързи и безвъзвратни фалити, а специално на тези, които не дадоха коледен бонус, защото "няма" пари - "фоеверки" в колите ...
  • 3 Алфа Ромео

    16 0 Отговор
    Нашите бизнесмени са клоуни, не си ценят служителите които си вършат добре работата, не им дават достатъчно пари, казват като не ти отърва си хващай пътя. После реват че не могат да намерят свестни работници, и това се случва все по-често, но аз се кефя защото това заслужават.
  • 4 мЪРЗЕЛАН

    8 1 Отговор
    в България ,,... че как от мен робът ще искат:страст и креативност?!!
    Те са в посока оцеляване между сметките, студа и невротичната среда. ,,