30 Декември, 2017 20:30 3 562 14

Каролев разкри кой блокира туризма на Витоша

  • лифт-
  • витоша-
  • туризъм
Каролев разкри кой блокира туризма на Витоша - 1

Конспиративната теория за блокиране на Витоша с цел хората да ходят в Банско, Боровец или Пампорово е малоумна за всеки човек с малко опит или знания в туризма.

Това пише икономистът Владимир Каролев във Фейсбук, като разкрива кой блокира развитието на туризма на Витоша и въобще в цяла България.

"Понеже много хора непрекъснато питат за Витоша, да кажа за пореден път какво се случва там и защо не се подменят съоръженията:

1. Лифтовете на Витоша са много стари - не просто на години, но и като модели. Има лифтове, чиито производители вече са фалирали. Тоест, няма как да купим абсолютно същите лифтове и да ги сложим на абсолютно същите места. Това не е и целесъобразно - когато те са строени, София е била 750 000 души, сега е 2 млн.

2. Новите модели лифтове имат различни параметри - различни стълбове, различни стъпки, различни въжета, различни кабини и седалки.

3. Законът за горите, писан през 2012 г. лично от Тома Белев, изисква територията под лифтовете и пистите да бъде със сменено предназначение - каквото не се изисква за енергийна, водна и друга инфраструктура (защо ли?) Разходите по смяна на предназначението на такива огромни терени правят икономически невъзможно построяването на нови писти и лифтове в цяла България - една от причините и да няма нито едно такова съоръжение "на зелено". Защо е разписан такъв закон и кой има интерес от блокирането на целия планински туризъм в цяла България - може да питате разписалият го човек и партийните централи на приелото го мнозинство през 2012 г.

4. Планът за управление на парк Витоша забранява смяната на предназначението.

5. Всяко ново полагане на стълб, стъпка и въже по смисъла на ЗУТ е "ново строителство".

6. Планът за управление на парк Витоша забранява новото строителство.

7. Тоест, за да смениш един лифт с нов, законите изискват от теб да направиш две неща, които планът изрично забранява. Параграф 22, от който няма излизане.

8. Изходът е да се приеме новият план за управление на парка или да се сменят законите. Новият план се блокира от Зелените, а мнозинството очевидно няма воля да промени законите (защо ли и с каква мотивация е подплатено това?).

9. Докато едно от двете неща не се извърши, Витоша ще продължи да тъне в разруха. Кой има интерес от това, имайки предвид, че София е най-голямата българска туристическа дестинация с уникална до себе си планина, всеки може да си отговори сам.

10. Конспиративната теория за блокирането на Витоша с цел хората да ходят в Банско, Боровец или Пампорово е малоумна за всеки човек с малко опит или знания в туризма - Витоша е дестинация за еднодневен спорт, а трите курорта са дестинации за уикенд и рекреативен туризъм.

Който иска да иде в Пампорово за 7 дни на спа, ски, храна и семейна почивка, ще отиде там без значение дали Витоша работи или не.

Точно обратното - и трите курорта имат интерес от това Витоша да работи на пълни обороти, защото тя ще привлече към България повече туристи, част от които ще отидат и при тях.

И много софиянци ще се научат да карат ски на Витоша и после ще почнат да ходят по другите ни курорти."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    27 33 Отговор
    Платен лобист е Каролев, всичките му приказки са такива, спонсорирани!

    Коментиран от #2

  • 2 Коралев

    34 16 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Каролев се е качил повече пъти на Витоша отколкото жена ти е седала в скута ти, точно той пръв и най-много е говорил за тези теми
  • 3 гост

    17 36 Отговор
    Платен лъжец е каролев, всичките му приказки са такива, лъжи и некомпетентност.
  • 4 Скиор

    13 28 Отговор
    Дам, щом София е 2 милиона дайте да на.ерем Витоша, да й изтръгне дърветата и да оставим тези 2милиона да се задушат в собствените си газове... Малоумници те са навсякъде, нямам думи.
  • 5 Све

    20 3 Отговор
    България е станала сборище от некомпетентни престъпници, чалгари и цигани.
    Никой вече не знае какво е перспективно планиране и проектиране на градските и междуградските зони, урбанизация И КАКВИ ТРЯБВА ДА СА ПРИНЦИПИТЕ ЗА ПРОМЯНА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ?
    НЯМА ЯСНИ ПРАВОМОЩИЯ БЕЗ ПРЕПЛИТАНЕ НА ФУНКЦИИ…..
    …но след като имаме за премиер Боко Тиквата и Ц.Цачева за…… .....
    Трагедия
    Циганистан
  • 6 ХАСАН

    11 20 Отговор
    Каролев за няколко сребърника и майка си ще продаде какво остава за природата!!
  • 7 Стоян

    9 9 Отговор
    Понеже имаш кредит от ЦКБ , затова пишеш глупости . А формираш общественно мнение, понеже си наложен като експерт. Само глупаци ти вярват.
  • 8 Ангел

    11 9 Отговор
    Каролев е съдружник и авер на Цеко Минев в доста обекти. Не трябва да се допуска застрояване на Витоша и да се отнеме концесията на тази алчна сган
  • 9 mediator37

    19 3 Отговор
    Зелените тролове се оказахте много и тук. Какво джафкате по Каролев ? Коментирайте с аргументи това , което е казал, а не Каролев е тъп, Каролев е малоумен.
  • 10 Прав

    16 3 Отговор
    Каролев е прав и се е обосновал съвсем логично.Държавите с алпийски туризъм отдавна ни скроиха шапка.WWF е швейцарска, а в Швейцария хотелите са стари - база 70-80 години, тук-там Линднер е построил някой нов и лъскав хотел, в Австрия, Франция и Германия е същото.Лифтовете струват 3 пъти по-скъпо, в курортите има и нощен живот и много разнообразни забавления и ако ние имаме повече лифтове, всички млади туристи ще дойдат при нас, защото зимните спортове са скъпо удоволствие, а младите не са най-заможните и това удоволствие в БГ ще бъде напълно приемливо.Ще дойдат и туристи от Азия, Турция, Гърция, Румъния, за които ние сме по-близки. Умишлено пишеха за Банско, че било на 1000 м нв, да но градчето, а пистите са на 2000 и повече.Когато ЕС се разпадне, БГ ще започне да се развива.Сега сме платена кукла на конци.
  • 11 ОЛИГОФРЕНСКИ

    14 2 Отговор
    Екология ли пак??? Ами защо тази екология не пречи в АЛПИТЕ ??? И на други места по света бе ? Всяка държава може допуска да работят заводи , фабрики , машиностроене туризъм и да имат екология. А тук не става , и не става .
  • 12 Антонн

    12 1 Отговор
    Глупости,от девет кладенеца вода.
    Какво пречи да се демонтира старата конструкция,и на нейно място да сложат нова.
    Нито държавата нито народа си знае интереса.
    Не помня точно но този лифт не работи приблизително от 20г.
    Няма оправдания ако хората и държавата ,искат този лифт щеше да се направи.
    А не да дават по новините,задръстване на Витоша.
  • 13 гощо

    6 0 Отговор
    Възможно най бързо Витоша трябва да заработи като зимен курорт! Сега е трагедия,разрушени хотели западнали хижи мизерия!!!
  • 14 Щилиан

    3 0 Отговор
    КАролев говори логично и с доводи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове