10 Януари, 2018 13:17 6 043 8

БелАЗ продава самосвали за биткойн

  • белаз-
  • биткойн-
  • кариерен семосвал

Най-големите кариерти самосвали в света вече могат да се купуват с биткойни. Официално съобщение за продажбата на БелАЗ срещу криптовалута бе публикувано на официалния сайт на производителя.

Ценоразпис не е публикуван, но стойността в биткойни може да бъде изчислена лесно. Така например БелАЗ-75710, който официално носи титлата "Най-голям кариерен самосвал на планетата" и може да превозва товар с тегло 450 тона, струва около $9 млн. или 657 биткойна по актуалния курс.

Миналия август руският производител на всъдеходи УАЗ обяви, че ще продава продукцията си и срещу криптовалутата БиоКойн. Тя се използва в собствената блокчейн платформа на фермерския кооператив LavkaLavka.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    13 18 Отговор
    Що така бре другари,рублите не ги ли ще те?Как ще громите империализъма???

    Коментиран от #2

  • 2 Random

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    СССР замина в историята 1991г.
    Аре Ctrl+F5 на паметта.
  • 3 Сссерем

    3 11 Отговор
    Каквито колите такива им и камионите,и да не се хвалят че е най големия ами да да проверят тонажа на Катерпилар 797 ,което е общият тонаж.
  • 4 dAtigonaserennn

    7 1 Отговор
    КАТ-а е по-малък ...... колкото и да не се харесва на някой. Иначе ....... добре - поредната компания която приема крипто. Нищо ново и нещо нормално за бъдещето.
  • 5 Kcaniba

    2 6 Отговор
    Колко биткойна струва икономиката на Русия?
  • 6 Caterpillar 797 F

    0 2 Отговор
    С каквато и валута да го продават Белаз 75710 той е по-скъп, по-труден за поддръжка и не е е конкурентен на Caterpillar 797F с Liebherr t284 с 363 метрични тона товароносимост или Komatsu 960 E с 327 тона.
  • 7 Мммм

    1 0 Отговор
    А, бе умове не земни вие математика и по-специално знаците за равенство и неравенство учили ли сте, че слагате знак по-голямо на Катерпилар и на Коматсу къде е 450 тона и къде са по 380 в най-добрият случай. Ходете на училище и най-важното учете задълбочено и със знания, а не с преписване, защото резултата е това което пишете т.е глупости. Ми стига вече!
  • 8 ХХVI конгрес на Народната Просвета

    2 0 Отговор
    Все повече се уверявам, че научно-техническият прогрес върви със пълна сила в Братска Беларус. БелАЗ е една от малкото компании в автомобилната промишленост, оцеляли в СНГ след перестройката на "другаря" Горбач. Преди години се надсмивахме над китайските автопроизводители, пък сега правят автомобили конкурентни на флагманите.