11 Януари, 2018 20:54 9 792 49

Путин: Знам кой атакува базите ни!

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • сирия-
  • провокатор-
  • бази-
  • хмеймим-
  • русия-
  • сащ

Путин нарече офанзивата срещу руските бази "провокация"

Путин: Знам кой атакува базите ни! - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин е казал на турския си колега Реджеп Ердоган, че знае кой „провокатор” е атакувал с дронове руски бази в Сирия, предаде „Дейли Сабах”. Двамата лидери проведоха телефонен разговор.

Преди дни базите „Хмеймим” и „Тартус” бяха подложени на офанзива по въздуха. Руското министерство на отбраната посочи, че няма пострадали военнослужещи. Безпилотните самолети са били обезвредени от руските сили, които действат на сирийска земя.

По време на телефонния разговор Путин е казал на Ердоган, че Турция няма нищо общо с атаката. По думите на руския президент тя е осъществена от позиции, в които контрол има умерената опозиция. Сирия е в гражданска война от 2011 година насам.

През месец септември Турция, Русия и Иран станаха гаранти за мира в страната, стискайки си ръцете за създаването на зони за деескалация. Турция привика посланиците на Русия и Иран, за да изрази възмущението си от продължаващата военна операция на сирийската армия в провинция Идлиб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    19 34 Отговор
    Ми след знае да казва, защо говори с недомлъвки !?
  • 2 Барчо

    29 10 Отговор
    Путин даде интервю по този повод и тези самолети са излетели от демилитиризираната територия, която е под контрол на турците. Това е и причината да са намесени в ситуацията. И да. Той заяви че вече се знае кой е извършител и кой е платил. Провокация, целяща да е брънка от повод за губене на доверие.
    А самолетчетата са с двигатели от мотопеди 50 кубика с преработка, както и с гориво за стотина км, като са програмирани да се върнат след пуска на мините, сателитно автоматично направлявани. Всеки моделист ще му е ясно, че такъв двигател не може да се сложи на малко моделче. А видът нарочно е направен да изглеждат като боклуци от кофите за комуфлаж.
  • 3 Диди

    55 13 Отговор
    Момчета и малките деца знаят че САЩ провукират Русия в Сирия

    Коментиран от #18

  • 4 ЦРУ

    24 72 Отговор
    Путин така сладко се оплаква от дрончета,че у нас предизвиква само смях!:):):)Космическите руски сили клекнаха пред дрончета от кашони,тиксо и шперплат!Жалка Русия,а преди комунизма бяха Империя!:)Друг път да не си убиват Императора и семейството му тия страхливи комунисти!:):):)
  • 5 Бесен Язовец

    48 16 Отговор
    Руснаците направо са ги попилели тия смашни дрончета тия от ЦРУ изглежда са го закършили за кинти щом са търсили дронове на бунището хахаха РУСИЯ има модерна армия която бързо и ефективно мачка враговете а не води тромави кампании по 12-15г.!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 минувач

    59 11 Отговор
    Добре, че бяха БРАТЯТА руснаци, та за кой ли път да избавят Света от ненормалните.
    При това, БРАТЯТА плащат и цената за това, а останалите - гледат от трибуните и свирят с пръсти.

    Коментиран от #13

  • 8 Голем смях

    19 41 Отговор
    Абе ребята,забравихте ли как на Красная площади кацна едно германче с малко самолетче.Паркира точно пред мумията на най-великия човек ,който се е раждал на земята,пред хилядите наредили се на опашка да видят изчадието,което превърна Русия в СССР.Пред мавзолея на ...Ленин.Ако не му беше свършило горивото,щеше да се изпикае и пак да излети.Такива бяха руските военновъздушни сили тогава,такива са и сега.Но тогава имаше СССР с голям икономически и човешки ресурс,а сега една бедна,изостанала държавица от ранга на Пакистан,Турция,Иран ,Индия .Бялата Нигерия и бензиностанцията на Европа.Нищая Россия.Напишете в Ютюб-деревни Росии и се гордейте че сте българи.

    Коментиран от #10

  • 9 факт

    21 3 Отговор
    паднали в пясъка както крилатите американски ракети, две на високо и другите у песоко
  • 10 Бесен Язовец

    30 10 Отговор

    До коментар #8 от "Голем смях":

    Абе аз си спомням как свалиха и оня шпионския който летеше на границата на стратосверата а и др.си спомням как СССР прекара ядрено оръжие под носа на САЩ в Куба и нали се сещаш че ,,бензиностанцията" ако спре газта З.Е ще бъде препарирана на кучешката поза!

    Коментиран от #15, #19

  • 11 RIDIK

    6 24 Отговор
    Руски солдати, като този ли ще попилеят американците..? При това е и трезвен.
    https://lenta.ru/news/2018/01/11/btr/
  • 12 kill

    15 16 Отговор
    Мани -мани голем ташак са рашките с тоя германец на Червения площад.Ама като се сетя ,че в САЩ ,всеки неарденталец може да си "наеме" пътнически самолет и да го паркира в която си сграда поиска...мани -мани !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Скорпион29

    21 6 Отговор

    До коментар #6 от "Курчо Мадуров":

    Парцалюхо, що не ходиш да провериш дали памперса на чичко Сорос вече не е за смяна

    Коментиран от #47

  • 15 Дони

    8 19 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Бесен , ти и Барчо ( ако не е един и същ), сте много зле по отношение на русофилията си.При вас тя е болестно състояние.Вземете мерки, защото реалноста при вас е напълно нарушена.Живеете в свят паралелен на реалния в който Русия доминира ,друго няма.Тя е Родина , тя е вся и всьо.Айде проверете се!

    Коментиран от #16

  • 16 Бесен Язовец

    24 6 Отговор

    До коментар #15 от "Дони":

    А бе кой доминира бееее? Ония мишки от САЩ ли беее ти ако можеше да си намериш читава работа и да не бъдеш зависим от 2 $ на ден от фондацията щеше да смениш фалшивата песен която пееш! Само се дървят на Русия,Иран,С.К и кво се случва ? Едно ГОЛЕМО НИЩО сглобили по -един парцалив дрон и до там!
  • 17 СССРБАРЕТА

    18 6 Отговор
    Кравари Русия е незаобиколим световен фактор! Това което каза вашият среднощен кошмар Владимир това и стана! Факт е че тук в сащ стандарта пада, бавно но се усеща, за Русия незнам но сравнение с преди изглежда са претърпяли развитие военно и технологично!

    Коментиран от #20

  • 18 Диди

    6 25 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Русофилче,пак ли пишеш с моят ник? Русия е столетия назад.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Скорпион29

    16 4 Отговор

    До коментар #20 от "цушима":

    Сори сори азерска и катарска газ за З.Е няма да има щото Русия така пожела а относно Ю.Поток турците като,, по-глупави" сега ще прибират трнз.тскси и газа пак за Европа ще пътува Е.С подари на Ердоган конкретно герма ката Ю.Поток в знак на дружба но е така като си продаваш нац.интереси бг.още бая време ще е на дъното на Европа

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Скорпион29

    13 8 Отговор
    Бога ми,пишете Харлем и Бронкс в Ютюб и таква мизерия трудно и в Индия може да се намери за Бога и това ми било държавсата с най - силна икономика в света! 30 милиона живеят в кашони завити с целуфан и още 50 милиона в каравани има един филм казва се на английски ( храна) гледайте как в 21 век има недостиг на пресни зелечуци в Харлем и как хората умират от стефилококова инфекция шото са решили да хапнат бургер

    Коментиран от #27

  • 25 цушима

    9 17 Отговор

    До коментар #21 от "Скорпион29":

    Глупендер,нали затова Русия поддържа вече десетилетия напрежението в Близкия изток .Нали затова е войната в Сирия.Всички искат нефтът и газът от Близкия изток да достигнат до Средиземно море,но това ще е СМЪРТ ЗА РУСИЯ.Сега монголите продават азерския и тюркменския газ по своите газопроводи и дават копейки на доставчиците.Цялото напрежение в региьона се създава от Русия.Навремето Русия е предизвиквала и войните на Балканите.Това ли са ти братята.Вълкът козината си мени,но нрава НИКОГДА.

    Коментиран от #26

  • 26 Скорпион29

    14 6 Отговор

    До коментар #25 от "цушима":

    Гледай Храна ООД/ Food.ins(2008) Е така де Асад е про руски настроен и слага к..на Катар и Азарбейджан за газа и ЦРУ му създава ИД. Що Русия няма правото да се защитава ли? Русия не може да има интереси ли? Русия трябва да се остави на САЩ и З.Е да я клатят ли? Ами тогава Русия да вземе да смаже С.Арабия и Ковейт пък да видим! САЩ едно време що нападна Ирак заради Кувейт ? За да си пази интереса разбирасе сега пък Русия си пази нейния интерес!

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Скорпион29

    10 5 Отговор

    До коментар #27 от "СЛЕПАКОВ":

    Повярвай ми и в резерватите в САЩ и щати като Луизиана ,Айдахо и др.също няма на мн.места канализация и гетата в САЩ са мн.повече от колкото в Русия! То и тука в София в Малинова долина също няма канализация в столицата а места в Бояна също още са на ями

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 цушима руското гробище

    5 13 Отговор

    До коментар #26 от "Скорпион29":

    Радвам се,че си съгласен че Русия прави кръвопролитията в Сирия за да си запази интереса.Просто Катар и Азербайджан искат да си продават стоката и какво тук има общо САЩ.А ако Ирак не беше нападнал Кувейт ,още щеше да управлява Саддам,ако не го беше прибрал Аллах .Пртосто АМЕРИКА показа че не може големия съсед да анексира по-малката държава безнаказано.Утре някой друг болен диктатор може да поиска същото.А около нас диктатори бол.А Русия ще смаже С.Арабия когато пръдне гугутката.

    Коментиран от #31

  • 31 Бесен Язовец

    11 7 Отговор

    До коментар #30 от "цушима руското гробище":

    Не соросче САЩ организира преврати и създава кръвопролития а Русия отива да слага край и междувременно си пази интереса а С.Арабия Иран с помоща на Турция ще и видят сметката за норматив и дебелите ще останат на сухо! Ше видиш Кон как яде БОБ и гугутка как пърди вярвай ми .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Скорпион29

    5 8 Отговор

    До коментар #32 от "СЛЕПАКОВ":

    Ти ли се аргументираш бе Тролак? Сигурно не си ходил по- далече от Хоремака обаче знае да рови из гугъл и да вади пропагандата на Сорос! Никой не ти се връзва на плюването даже и 13 г.ти се смеят на аргументите.Я кажи сега болно ти е че едно време не си носил варени дънки и не си слушал западна музика нали? Сигурно са те стригали на сила къса и коса и са те водили с джипката в някой завод да бачкаш а ти си искал да гулаеш по цял ден хахаха

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Скорпион29

    7 7 Отговор

    До коментар #34 от "СЛЕПАКОВ":

    Есно време викаше да живее СССР и вечна дружба на братските народи а днес стана пръв застъпник на капиталистите нали комсомолецо? И с сигурно на руски език си рацитирал на 9 септември стихотворения в възхвала на Червента Армия
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Диди

    4 4 Отговор
    Успокойте се малко .Не трябва заради една статия,човек да се самозабравя.
  • 39 ЧебуРашка

    5 5 Отговор
    Разбира се че знае Путя,нали им плаща-чеченските му православни братя!Все пак избори идват...крепостните трбва да се сплотяват!
  • 40 Румяна Костова

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "СЛЕПАКОВ":

    Една поправка,Русия не иска да владее света,а има стратегия нея да не я владеят както при Елцин.А в глобален мащаб да се съобразяват с нея,което вече е факт и трън в очите на Сорош и съмишленици.Да си против Русия днес е равносилно да си в подкрепа на Сорош и безбройните му подразделения и фондации.По отношение на you tube,там всеки може да си намери потвърждение на всякаква безумна идея,каквато му е хрумнала.Което не е никакво доказателство
  • 41 Румяна Костова

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "СЛЕПАКОВ":

    То може човек да ходи по места и държави.Ама като е Слепаков и със затворени очи и мозък,каква му е гайдата?Влезне си във свой филм,характеризиращ 90-те и не можеш да го мръднеш от там.А няма и смисъл.
  • 42 Румяна Костова

    0 4 Отговор
    Файдата,вместо гайдата.Подсещата функция на Google ми прави номерца и си редактира по своеобразен начин.
  • 43 Руските свине

    5 4 Отговор
    Сигурно са били нападнати от марсиански. Защото в края на миналата година самото джудже съобщи, че на територията на Сирия няма контролирани от ИД райони.

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Руските свине

    2 4 Отговор

    До коментар #44 от "Антисоросоид":

    Много сте отворени руските роби, май ви трябва разходка до Левент табия.
  • 46 SDEЧЕВ

    9 3 Отговор
    Най големия въпрос е как 2001 Пентагона стана четириъгълен. Оставете тези офис сгради Близнаците настрана . 2001 думнаха щаб квартирата на най Голямата Ядрена сила в света барабар с червените бутони вътре. това е новината която 18 години никой не поставя на масата. кви дронове ,кви взивени самолетчета. Краля е Гол след 11.09.2001 - Думнаха Пентагона ,ама нещеш ли не успяха да го хванат камерите как става. Хо-Хо Аз ако съм журналист щях яко да си вдигна рейтинга като повдигна въпроса-как медиите изместиха фокуса към някви талибани ,някви търговски сгради, а по въпроса защо щаба е четириъгълен, ни дума ни стон , 18 години пълно мълчание. Тука май са намесени старите кримки от КГБ -връщат си го за самолетчето на Червения площад което пропука желязната завеса. Не обърках се ,те пещерняците думнаха щаб квартирата на Чичо Сам .Не Харесвам Политиките нито на САЩ нито на Русия ,но определено славяните Руснаци които говорят на сходен с българския език и са много добре културно образовани са ми по симпатични отколкото англо- саксонците чиито политици ни изтриват с една гумичка от тефтерите когато им скимне.

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 М.Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "SDEЧЕВ":

    Много добре казано. С едно уточнение имаше камери записали взривът на Пентагона но ФБР ги взе много бързо....и още не са видели бял свят...странно защо😉
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания