Last news in Fakti

13 Януари, 2018 19:59 4 522 10

Задържаха бракониери, 12 каруци и пет коня

  • бракониери

Лесничеи и полицаи от Бургас задържаха шестима бракониери, единият от тях - непълнолетен. Това стана при акция срещу незаконната сеч на територията на Държавно горско стопанство - Карнобат, съобщиха от Агенцията по горите.

Горските от Бургас са съставили 15 акта по Закона за горите. Нарушенията са за сеч на немаркирани дървета, за транспортиране на дървесина, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет. Задържани са 5 коня, 12 каруци и 3 кубика дърва за огрев.

Специализираната акция е продължила, като една част от екипите са наблюдавали района и през следващия ден. Другите екипи са били насочени в землища на община Сунгурларе, където има зачестили незаконни сечи в горските територии. В този ден в проверяваните райони не са установени нарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    37 1 Отговор
    Липсват 7 коня и 6 броя циган.А сега е интересно кой ще плати актовете и цялата тупурдия за залавянето им.
  • 2 Гост

    41 1 Отговор
    Актове цигани не плащат! Всичко е от нашия джоб. Крайно време е да се насигнем срещу тези паразити. Не става така!!!!
  • 3 БУДНАТА СЪВЕСТ

    45 1 Отговор
    Къде е Тома Белев иклакьорите му да протестират пред Факултето против унищожаването на горите?

    Коментиран от #4

  • 4 ИВА

    7 18 Отговор

    До коментар #3 от "БУДНАТА СЪВЕСТ":

    Петров това е работа на държавата!Белев е за защитените територии-образовай се малко. Чул не дочул, разбрал не разбрал, ама дай да плещим глупости. Има разлики Петров, учи!!!
  • 5 Манго

    17 5 Отговор
    Те циганите да са проблема ,натоварил 3 каруци с дърва голяма работа , тези горски уж показват дейност а всъщност прикриват най голямата напаст , фирмичките близо до властта и определени партийки . Взел 5 декара за сеч изсякъл 10-15 декара , защо за тях мълчат , най-лесно циганина да се топи понеже няма чадър от определени места . Не че е редно , което правят , но истинския проблем е на други място
  • 6 Uflaf

    14 2 Отговор
    Не си прав "Манго ". Всеки ден 6 каруци по 0,700 от кубика на едни и същи от " твоите " минават по едно и също място и единствения мост с асфалт през река Камчия. И не се крият ,а карат само по главната. Няма делник ,няма празник ни християнски ни мюсулмански. Работят здраво. По три курса , на каруца по 30 лв искат и някъде си складират като не ги продадат. В селото има двама горски ,един полицай и кмет. Предложено бе на стълбовете до моста да се сложи видеонадблюдение ,ама в Аврен ги интересува как да направели във всичките села и по не знам си коя програма . Парите кака да се лапнат разбираш ли? И така това видео си стои вече 4-5 години и каруците си вървят .... Влиза един човечец за съчки и " марш от тука ,че ще те глобя . Що бе и аз искам ,че свършиха дървата . Само паднали клонки . - Ти да не си циганин бе,къде си тръгнал ? " Кога и колко си плащат от каруците само те си знаят ,но лонгуза свършва. Камиони можеш да караш из него. А иначе си е родов бизнес и включват децата дето вземат помощи за да ходят на училище. Тях не можеш да ги глобяваш. Няма циганин който да е платил акт. За 100 лв / един ден крадени дърва / и си купува следващата каруца и газ...
  • 7 Uflaf

    15 3 Отговор
    Хванат ли малолетен или непълнолетен да краде дърва ,освен каруцата и коня ,да се спират помощите за училище и всякакви такива . Явно те не вършат целта си за ограмотяване и възпитание на младото поколение нови българи. Така и така крадат поне да не им се плаща за това ,че крадат. Така да бъде за тока , водата ,за незаконните къщи на три етажа,за това че потомствено нямат доходи и един ден трудов стаж , а се горди собственици на коли за над 70 000 лв като двуврати БМВ и джипове мерцедеси , за това че имат в дворовете си магазини и барове без да чували за касов апарат. Добре-Няма за тях закони ,но защо и да им плащаме да се развъждат още? Идиоти ли сме или държавата предполага ,че ние няма да се циганизираме. Да ,ама не . Ще се принуди да си търси парите от тях защото ще останат те и политиците олигарси. Тогава ?
  • 8 горския

    3 2 Отговор
    По добре да правят проверки пред Кроншпан че и там ще се размирише
  • 9 иван

    5 0 Отговор
    ами как ще са установени като Сунгурларе е под шапката на ДПС
  • 10 Боримир

    7 1 Отговор
    От наще данъци ще им платим глобите.Поне конете на луканка да ги направят и да раздадат на пенсионерите.