13 Януари, 2018 16:33 10 312 11

Искат да продадат гара „Пионер”

  • гара-
  • пионер-
  • продажба

Големи разходи с поддържането на гара „Пионер” е основната причина собственикът на имота Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) да реши да го продаде. Информацията дойде в отговор на запитване от страна на общинския съветник Стефан Марков към Националната компания.

В края на 2017 г. Столичният общински съвет се обърна със запитване към НКЖИ за мотивите, поради които иска да продаде имота. Марков припомня, че той се намира в близост до Борисовата градина и е необходимо да се изясни какво ще се случва с имота, чиято данъчна оценка е 500 000 лв. По градоустройствен план теренът е отреден за отдих и спорт.

От отговора на компанията става ясно, че никой от НКЖИ не е разговарял със Столична община, която да прецени кое е най-целесъобразното решение за имота на гара „Пионер”. Към момента той може да се използва само за жп гара или спирка, но не се ползва по предназначение. На гара „Пионер” към днешна дата се използват строителни материали. Според Марков не е редно в част от Борисовата градина да се продават материали. Важно е да се отбележи, че бъдещият собственик на имота може да промени предназначението му. „Мястото е важно и най-правилно е да бъде прехвърлено на Столична община, която да прецени какво ще е полезно да се случи там”, казва Марков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    66 4 Отговор
    Поредната далавера в България .... Смешна цена за прекрасен терен , който ще бъде застроен с жилищни сгради и някой ще спечели милиони
  • 2 КАРЛ МАРКС

    65 8 Отговор
    КАПИТАЛИСТА НЯМА РОДИНА И Е ГОТОВ ДА ПРОДАДЕ ВЪЖЕТО НА КОЕТО ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ ОБЕСЕН.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гого

    48 1 Отговор
    Както е тръгнало в скоро време цяла България ще се продава в пакет
  • 5 дани

    16 3 Отговор
    да се ползва за жилища с които общината да обезщети други частни собственици на терени за улици и паркове
  • 6 ГГГГГ

    35 1 Отговор
    Много нагли тия от общината. Да им се прехвърлил имота и после те да го продадат! А, защо да не го продаде НКЖИ и с парите да ремонтират 7-8 гари в северна България/южна е оправена/ за да има нормални условия за пътници и работници!
  • 7 Иван

    30 1 Отговор
    Това отдавна не е гара, релсите и всичко друго е махнато и е струпано на куп на Сточна гара, след като престъпниците унищожиха и околовръстната жп линия на София. Данъчната оценка може да е 500000 лв, но пазарната е поне 10 пъти повече. И да, редно е тогава НКЖИ да пусне имота на търг и да вложи парите в дуга от своята инфраструктура.
  • 8 Гост

    18 0 Отговор
    Каже ли някой министър, че ще прехвърля недвижим имот собственост на министерството на някоя община може да сте сигурни, че става въпрос за 100% курупционни намерения. В задачата се пита до кога ще продължава това.
  • 9 ЯЗЪ

    9 0 Отговор
    Изобщо не е поддържана - бурени навсякъде! Поредната корупционна далавера - очевадно е!!! Цаца, голям шаран си!
  • 10 гост

    2 0 Отговор
    Поредна далавер.За 500 000 лв... тия луди ли са !!! Всички даначни знаят за колко се продават апартаментите и имотите ,а се правят на луди.
  • 11 поредната далавера

    4 0 Отговор
    Нали всички там търговци плащат наем и то не малък !!
    как така сега нямали пари ?
    Имотът е страхотен на страхотна локация и нали там щяха да правят спортен център
    сега явно артекс са му хвърлили око да си строят епк-тата там и да продават прескъпо!!!
    поредната далавера