20 Януари, 2018 09:48 3 679 5

Носител на "Оскар" се отрече от Уди Алън (СНИМКИ)

  • колин фърт-
  • уди алън-
  • оскар-
  • сексуално посегателство

Актьорът Колин Фърт заяви, че повече няма да работи с легендарния режисьор

Носител на "Оскар" се отрече от Уди Алън (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Британският актьор и носител на "Оскар" Колин Фърт е поредният представител на киноиндустрията, разграничил се от режисьора Уди Алън, съобщи Contactmusic.

На фона на разразилия се секс скандал в Холивуд, белязал редица влиятелни мъже, общественото внимание се насочи и към 82-годишния Алън, обвинен от осиновената си дъщеря Дилън Фароу, че е упражнявал сексуален тормоз, когато е била малолетна.

По-рано 32-годишната Фароу даде първото си телевизионно интервю по скандалната тема, в което настоя, че казва истината.

Миналата седмица младият актьор Тимъти Шаламе, който с ролята си в гей драмата "Призови ме с твоето име" има сериозен шанс за оскарова слава, оповести, че ще дари за благотворителност хонорара си от филма "Дъждовен ден в Ню Йорк" на Уди Алън. 22-годишният Шаламе заяви, че не иска да се "възползва" от съвместната си работа с режисьора.

Носител на "Оскар" се отрече от Уди Алън (СНИМКИ)

Носител на "Оскар" се отрече от Уди Алън (СНИМКИ)

Тимъти Шаламе последва примера на актрисите Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино и режисьорката Грета Гъруиг, които също направиха дарения или изразиха съжалението си, че са работили с Алън.

Носител на "Оскар" се отрече от Уди Алън (СНИМКИ)

Гъруиг обяви и решението си повече да не работи с режисьора. Сега същото е заявил и Колин Фърт, който се е снимал във филма "Магия на лунна светлина" (2014) на Уди Алън.

Миналата година Фърт се обяви публично и срещу продуцента Харви Уайнстийн, обвинен в сексуални посегателства от десетки жени. Продуцентската компания на Уайнстийн, от която той беше уволнен, стои зад филма "Речта на краля", отличен с "Оскар" и донесъл на британския актьор най-престижния приз в киното за главна мъжка роля.

Тогава Колин Фърт призна също, че се чувства засрамен, защото не е направил нищо, след като актрисата Софи Дикс е споделила с него за "стресиращото си преживяване" с Харви Уайнстийн преди 25 години, припомня изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 3 Отговор
    Мазното еврейче шаломе какво против има, че не го огря ли??
    Евтини трикове за рейтинги и доларез.
  • 2 га яди кифтетата ни рива

    10 0 Отговор
    Смешни лицемери, днеска плюят там дето са целували вчера. Цялата тая история със сексуалните "посегателства" е изкуствено създадена за да може някои от "жертвите" да напомнят за себе си(понеже повечето са незначителни или отдавна забравени), ако може да изкарат и някой долар. Да се изказваш така за човек с който си работил и който има голям принос да бъдеш известен и успял, да се правиш на голям моралист след 10-20-30 години от въпросното "посегателство"(ако изобщо е имало подобно нещо)само показва какъв боклук си, то неслучайно в Холивуд рядко има свестни хора.
  • 3 Све

    10 2 Отговор
    Няма съмнение, че филм с ГЕЙ тематика ще спечели Оскар.
    На Австралия Опен на близо 50% от тенисистите е наложен розов цвят, ако не се лъжа от Найк
    Започна период Содом и Гомора
    Следва унищожението

    Коментиран от #4

  • 4 кучето шаро

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Све":

    Тия розовите Григор ги е предложил .
  • 5 Стоян

    0 0 Отговор
    Абе,за краля на попа никой нищо не казва.Излязоха хората,казаха какво им е правил Майкъл,ама тишина...Много загуби ще има за индустрията,затова може, там педофилията не е проблем,никой не се разграничава!
Новини по държави: