25 Януари, 2018 09:43, обновена 25 Януари, 2018 12:35 2 137 50

Отлагат гласуването на Истанбулската конвенция

  • истанбулска конвенция-
  • домашно насилие-
  • джендър философия

Пробутва ни се нова идеология, смята Каракачанов

Гласуването в парламента на спорната Истанбулска конвенция ще бъде отложено, съобщи пред бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му това е и мнението на премиера Бойко Борисов, с когото той е разговарял.

„Конвенцията ще бъде отложена с няколко седмици или няколко месеца, докато този дебат в обществото спре”, каза Каракачанов.

Според него обществото е разделено и огромната част от него не желае или изразява съмнения към конвенцията.

ГЕРБ отлага ратификацията на Истанбулската конвенция до края на европредседателството ни. Това обяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той посочи, че конвенцията ще бъде изтеглена от разглеждане от комисиите.

„Притеснителното е, че покрай тази конвенция по доста непочтен начин се пробутва нова идеология, нова утопия, т. нар. джендър философия, чрез която се прави опит да се замени биологичната роля на пола. Каквито и глупости да се изписват, ние се раждаме природно мъже или жени”, подчерта Каракачанов.

„В тази конвенция леко по терлици, през задния двор, се прави опит да се подмени биологичното понятие „пол” с понятието „социален пол”. Социален пол няма, има биологичен пол, смята той.

Не знам да е имало есемеси до депутатите от ГЕРБ, каза Каракачанов по повод твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че премиерът Бойко Борисов е изпратил съобщения на народните представители от ГЕРБ, че „няма мърдане” и Истанбулската конвенция трябва да бъде приета.

Според него не е необходимо да се провежда референдум за конвенцията.

Защитата на жените е залегнала в националното ни законодателство и в Конституцията, отбеляза той.

„Конвенцията ще отвори вратата на всевъзможни организации, които традиционно ползват грантове от европейски програми, да похарчат милиони, за да натискат обществото да приеме теории като тази, че освен двата биологични пола има и други полове. Има държави, които признават, че има 32 пола. Къде са тези 32 пола? С подобни глупости се опитваме да сменим природата”, подчерта Каракачанов.

„Под стереотипни роли се разбира биологичната роля на мъжа и жената, това, което природата е заложила. Докато ние в Европа се занимаваме с подобни глупости, радикалният ислям иска да ни унищожи”, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АнтиГерб

    36 2 Отговор
    "Притеснителното е, че покрай тази конвенция по доста непочтен начин се пробутва нова идеология, нова утопия, т. нар. джендър философия, чрез която се прави опит да се замени биологичната роля на пола"След като Борисов разбира това защо гласуването просто се отлага, а не се спира напълно? В крайна сметка положителните неща за защита от насилие може да се реализират в съответните закони и без да се гласува самата конвенция. Т.е. ще чакаме хората да се уморят и ще пробутаме този документ. Не е читава работата.
  • 3 goni

    39 1 Отговор
    Значи какво! Да поутихнат нещата! Е, тоя път Бат Боби не позна!:) Няма да утихнат! Интересно ще опита ли коронният си номер с подаването на оставка и после да чака пак да го изберат!:) Мдаа! Тия, който гласуват за не приемането на Конвенцията ще спечелят следващите парламентарни избори! И за това не е необходимо да съм пророк, или Андрей Райчев за да позная!:) Православни, Католици, Мюсюлмани!!! Всички са против! Всъщност има един изненадващ положителен аспект от нея!:) Най-после нещо да ни обедини!:) А, това никак не е малко! Жалко че рядко ни се случва!
  • 4 ха ха ха

    29 0 Отговор
    С надеждата да ви мине нервата и да я прокарат тихомълком :D
  • 5 истината

    1 40 Отговор
    Чета коментарите и се убеждавам, колко неграмотни и ограничени хора има в България. Вие чели ли сте конвенцията????? Имате ли компетенцията и езиковите познания да разберете, за какво се говори и колко погрешно и манипулативно се интерпретира съдържанието и? Сигурен съм, че не.
    Конвенцията е в защита правата на жените и децата, не подменя никакви полове и не застрашава никой, това са пълни глупости.
    В психологията има РОЛИ, СОЦИАЛНИ РОЛИ, засяга се обществото и статуса на жената и детето. Идеята е да се настори законодателството така, че да се регулират и регламентират ролите на жената и децата, за да се гарантират техните права.

    Коментиран от #9, #15, #21, #27, #32

  • 6 истината

    2 37 Отговор
    В момента правата на жената и пострадалите жени от насилие, както и тяхната защита не са гарантирани от законодателството! Имал съм щастието да се запозная с работата на Фондация "Анимус" и това са хора, които споделят мнението за пропуски в законодателната рамка. Изумен съм, колко много хора са против това, да са гарантирани правата на техните майки, жени и деца! Плашещо е, как в 21 век все още има хора с явно дегенеративно мислене.
    Открита маргинализация в обществото, екстремизъм и нихилизъм!

    Коментиран от #8

  • 7 истината

    2 35 Отговор
    Русия е впрегнала всички ДС структури, включващи БСП, патриоти и всякакви други огранизации да работят срещу европейската ни интеграция, особено сега в момента, в който България е председател на ЕС!!!!!
    Искат се вотове на недоверие, подкопава се дейността на Правителсвтото във всички сфери, за да се опетни името и авторитета на България!
    На всички ни е ясно, че БСП и Президента работят открито за чужда кауза и те не го крият!
    Защо, като искат да излезем от ЕС децата им учат в ЕС и САЩ, живеят по западен стандарт и карат западни коли??????
    Същите хора и преди 10-ти, по соца пазаруваха от Корекомите и бяха целите в западни дрехи и пак караха западни коли, ходиха на екскурзии на Запад и децата им пак учиха в Запападна Европа! Това е цинизъм и гавра с българския народ, но за сега явно манипулациите им намират благодатна почва, има доста хора с нисък интелект, които им се връзват. Дано Герб проявят разум и мъдрост и да приемат конвенцията по скоро, за да продължим да бъдем, част от европейското семейство, ЕС!

    Коментиран от #10, #11

  • 8 ку ку руку

    24 0 Отговор

    До коментар #6 от "истината":

    Колко ти е температурата??? Ходи на лекар макар и психиатър да е.
  • 9 А ти правиш ли разлика между закон и пси

    24 0 Отговор

    До коментар #5 от "истината":

    В науката може да има много хипотези и теории, но те трябва да си останат там. И преди са стерализирали болни и други по научни догадки, а се оказало, че е грешка. Така и със социалния пол. Защитата на жени, деца и мъже (ако трябва) не се нуждае от това понятие "социален пол". Т.е. няма нужда в законите да се въвежда такова понятие. Така че хайде без него. Ако конвенцията го въвежда и то става част от законодателството на България, значи конвенцията е вредна. Независимо колко е полезна в другата си част. Тъй като въвеждането на това понятие отваря врата за настървените защитници (срещу пари) на всичко изкривено. Ще бъдат натискани децата да се определят не като момчета и момичета и т.н. Познавайки българската действителност ще стане точно това: защита никаква, т.к. и сега има закони, но никой не ги спазва (даже тези на които им се плаща за това), но примерно защитниците на животните са настървени без поемат никаква отговорност. Така че не ми се прави на много умен и интелигентен

    Коментиран от #33

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ти верно не си добре

    22 0 Отговор

    До коментар #7 от "истината":

    Огледай се и вземи се гръмни - защитата на всеки унизен, преследван и насилен може да се уреди спокойно и без тази конвенция - чрез промяна на законодателството и без да се въвежда "социален пол". ГЕРБ има властта в НС, да го направи, вместо да се вайка. Но е очевидно, че желанието е да се направи нещо друго.
  • 12 Борисов

    22 0 Отговор
    "Пробутват нова идеология и утопия с Истанбулската конвенция" Кои са тези дето я пробутват? ГЕРБ ли? или някой друг? Ако е някой друг, защо ГЕРБ му играе по свирката? Ако не е, значи е ГЕРБ. Тогава защо?

    Коментиран от #42

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НАТО ВЕЦ

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "истината":

    "Истината" е лъжа. Войната е мир. И т.н.
    Може би, само ваша милост е "грамотна" в тая територия(защото това вече не е държава)?
    Колкото и да не ти се вярва, четем. Четем не само Содомитската ви конвенция, но и обяснителният доклад към нея, който е около три пъти по-обширен и разяснява детайлно целите и механизмите на въпросната "конвенция".
    В същност, "защитавайки" когото и да било по определен признак, дискриминираш всички останали. Конституцията на Република България и националното ни законодателство отдавна са решили "проблемите", уж разрешавани с конвенцията. Реалният проблем е, че никой не спазва законите в тази "територия". Следователно и Содомитската конвенция няма нищо да реши. Приемането и ще създаде законови норми, утвърждаващи извращенията за "норма", а нормалното ще се преследва. ДЖЕНДАРмеристката централа в брюксел(GREVIO) вече потрива мръсните си ръчички.
    Понеже не можа да мине по терлици, сега ще чакат да се уморим и да забравим. Е няма.
    Колкото до референдумът, иницииран от БСП, това е ход на отчаяние, понеже Нинова не може да разчита, че в парламентарна зала "другарите" и няма да и подложат динена кора и да гласуват за приемане на конвенцията. Все пак си ги познава.

    Публикувано във факти.бг: В психологията има РОЛИ, СОЦИАЛНИ РОЛИ, засяга се обществото и статуса на жената и детето. Идеята е да се настори законодателството така, че да се регулират и регламентират ролите на жената и децата, за да се гарантират техните права.

    А не
  • 16 НАТО ВЕЦ

    11 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В психологията има РОЛИ, СОЦИАЛНИ РОЛИ, засяга се обществото и статуса на жената и детето. Идеята е да се настори законодателството така, че да се регулират и регламентират ролите на жената и децата, за да се гарантират техните права.

    А не предполагаш ли, че за вековната история, човечеството е изяснило "ролите" и "настроило" законодателството.
    И полът не е "социална роля", а биологичен факт. "Игрите" с психиката на децата имат за резултат тежки психични разстройства, които тебеподобните се опитвате да легализирате и утвърдите като норма.

    Коментиран от #18

  • 17 Прост като Борисов

    18 0 Отговор
    Аз съм прост като Борисов (моби даже по-прост). В текста пише: ... пол, социален пол, ... Може ли да ни разясниш заощо се споменават и двата термина? Веднъж пол, втори път социален пол. От това, което си написал излиза, че те са еквивалентни. Ако не са, дай пример за второто, което не е жена или мъж, за да се ориентираме. Ние простите молим теб умния да ни кажеш за какво става дума. Има ли го понятието "социален пол" сега в българското законодателство, защо го няма (ако го няма) и какво ще трябва да направи Парламента след като го въведе. Едно в някаква наука Психология, друго е в закон.

    Коментиран от #19

  • 18 истината

    2 22 Отговор

    До коментар #16 от "НАТО ВЕЦ":

    Ква вековна история бе, какво човечество, ти не си у ред бе момче. Айде вземи малко да попрочетеш ПСИХОЛОГИЯ, нещо за съвременните общества, че с това средновековно мислене се връщаш по турското робство!?
    Нямаш нужния умствен багаж да правиш оценки и да даваш квалификации, за това се иска КОМПЕТЕНЦИЯ, да си учил и чел, а ти явно НЕ СИ! Биологичен факт е, че имаш само една гънка в мозъка, причината, за което е, че в родилното лекарят те е стиснал много силно за главата.
    Пак ти казва, нямаш капацитета да анализираш процесите и структурата на социума. В България всеки е дървен философ и разбира от всичко, за това държавата ни е на това дередже, щото сме много умни.
    Прост народ, слаба държава!
  • 19 истината

    1 20 Отговор

    До коментар #17 от "Прост като Борисов":

    Къде видя социален пол?
    Това е дефиницията за пол:
    означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;
    Социално изградени роли, поведенчески характеристики!? Във всяко общество жената има различни "роли", социални роли, идеята е ролята на жената да бъде регламентирана и съответно по добре защитена! Примерно: В някои държави жената не може да излиза сама по-късно, говоря за Италия, примерно, в Сицилия!
    Жената има роля, на майка, на съпруга, но идеята е да се регламентират ролите, положението и в обществото, за да се дефинира неравностойното положение или среда на насилие. Има различни форми на насилие, повечето от които са нормални за българите, относно жените и децата! Много мъже смятат, че да биеш жената и детето е нормално поведение, особено българите обичат да бият децата си, вместо да се занимават с воденето на разговори. Дефинират се РОЛИТЕ в социума, за да стъпи нормативната рамка. Това е нормативен акт, сам по себе си!

    Коментиран от #20, #24, #25, #43

  • 20 НАТО ВЕЦ

    14 0 Отговор

    До коментар #19 от "истината":

    Ако беше чел психология, нямаше да даваш квалификации на хора на хора, за които нищо не знаеш.
    Може да си сигурен( а може би, сигурна), че в този област съм попрочел доста повече от теб.

    Публикувано във факти.бг: Това е дефиницията за пол:
    означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете

    Точно тук се крие и един от ключовете за легализиране на девиациите. Щом претендираш да разбираш от психология ми е непонятно неразбирането ти по отношение на цитираната дефиниция.
    А, вероятно отлично я разбираш?
  • 21 До истината

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "истината":

    Истината е, че има 2 пола, които са различни и допълващи се, същото за техните социални роли (които, както стана дума по-горе, са отдавна изяснени, и няма нужда някой си, отнякъде си да ни поучава за това и да ни натрапва изкривените си виждания).

    Коментиран от #22

  • 22 Браво

    13 0 Отговор

    До коментар #21 от "До истината":

    Точно тук издишат привържениците на социалния пол. Излиза, че в Сицилия ако вземем един обратен, който се мисли за жена, то той няма право да излиза вечерно време навън ли? (според "истина") или пък ако жена ми излезе, мога да я пребия заради особената й социална роля да не излиза. Очевидно даже привържениците на "социалния пол" не могат да го обяснят без да се обръщат към извращенията, които българите не искат да бъдат включени в законодателството, т.к. са болестни състояния и товага трябва да включим и социални роли: диабетик (няма право да влиза в сладкарница), и т.н.
  • 23 аве фюрер

    11 0 Отговор
    Боко иска да направи поредния опит да пробута конвенцията под килимчето , в удобно на него време ,точно когато нищо не очакваме . Такъв именно беше и първия опит ,точно по празниците преди Нова година и Коледа ,с надежда никой да не разбере . Тоя национален предател трябва да го държим изкъсо, и да внимаваме какво се случва в Министерски съвет ,или току виж сме се събудили всички със сменен пол в личните карти .
  • 24 Тексът на конвенцията

    13 0 Отговор

    До коментар #19 от "истината":

    Потърсих и намерих текста (на страницата на 24 часа) и там е написано: "защита на правата на жертвите ... основана на пол, социален пол, раса ..." иди и го прочети. Та в твоят отговор не разбрах защо се използват двата термина: пол и социален пол. ако го прочетем по-общо от целия текст следва: защита на жертвите от насилие, независимо какви са жертвите, т.е. няма нужда от уточнения за пол, социален пол, раса и т.н. Извод: изброяването има друга цел: въвеждането на едно понятие, което ще повлече други действия, които ние не искаме в България и кои ще доведат до тормоз още от детската градина нагоре

    Коментиран от #26

  • 25 Патриот

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "истината":

    В днешното общество жената има много повече права от мъжете в България. А за насилието само да светна дори и един шамар да удариш на съпругата си можеш да бъдеш съден. за това каква защита, какви 5 лева?
    Вземи се хвани на някоя нормална работи стига си писал пропаганда срещу пари!!!

    Коментиран от #28

  • 26 истината

    1 7 Отговор

    До коментар #24 от "Тексът на конвенцията":

    "без всякаква дискриминация, основана на пол, социален пол, раса,
    цвят на кожата, език, религия, политически или други убеждения, национален или социален произход ........."
    Това ли те притеснява? Социален пол е полът, с който всеки се самоопределя, в зависимост от неговите възгледи, светоусещания и интереси. Ако някой се е родил с мъжки полови белези, но се самоопределя, като жена, никой не трябва да го дискриминира и да го подлага на насилие! Или според теб, гейовете трябва да бъдат пребивани с камъни? Едно време нацистите са ги застрелвали, това ли трябва да възприемем, като модел на поведение? Значи всички се прикриват, заради омразта си към гейовете и по различните хора, като изтъкват, че Конвенцията налага модел на поведение! НЕ, тя НЕГО НАЛАГА, а защитава от дискриминация по различни признаци! Никой не прави детето ти обратен, а казва, че ако случайно се роди обратен, то ще бъде зашитено и ще води равнправен живот, което е напълно НОРМАЛНО! Аз не мисля, че гейовете са опасни за обществото или трябва да бъдат избивани, ти така ли мислиш? Ако мислиш така, вероятно не си за Европа, а за Близкия изток, за Ислямска държава или за Афганистан, Африка, в тези общества, различните са подложени на дискриминация. Акта визира защита без оглед на дискриминационни фактори. Сама по себе си Конвенцията предлага защита на вече съществуващи факти, а тя не ги генерира, не ти генерира нова реалност!
  • 27 Съдията

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "истината":

    Каква защита на жени и деца бе тъпанар ти внася конвенцията,във България има приети закони за защита от домашното насилие и всеки в тази държава има права . Ние си имаме закони и други не ни трябват. Кой я измисли тази конвенция въобще и ЗАЩО ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ЗАДЪЛЖАВА ДЪРЖАВАТА НИ ДА Я ПРИЕМА??? Турция не е във Европа за да ни залива с тези помийни конвенции ....да не ни занимават с промиване на мозъци ,щом американците са им я пробутали това не означава че и при нас ще мине смешния им номер. Повече няма да говорим въобще ,ще играе бухалката ако я приемат в държавата ни!

    Коментиран от #29

  • 28 истината

    0 13 Отговор

    До коментар #25 от "Патриот":

    Няма нужда да ме светваш, защото приказките ти не струват даже и 5 лв!
    Иначе, добре си усвоил народния фолклор. Пак казвам, тия неща не се решават от хора, които нямат нужните знания, опит. Решават се от професионалисти.
    Все едно, ти да си шофьор и да започнеш да обясняваш на някой доктор как да лекува пациентите си!? В България, куцо, кьораво и сакато прави умозаключения на база собствен опит и самочувствие и после се чудим, защо е пълно с убийства, престъпност, нисък стандарт, а побоищата са ежедневие.
    Приключвам с обясненията, защото така и не се появи някой компетентен, само общи приказки се приказват, които не са ми на нивото.

    Коментиран от #31

  • 29 истината

    2 8 Отговор

    До коментар #27 от "Съдията":

    Давай, вади бухалката, знаеш ли, от кога чакам!
    Ти чел си ги тия закони? Не.
    Нито си чел, нито си имал опит или практика в областта, ама много ти знае устата, щото си компетентен, пък бабаит.
    Вади бухалка, нож, каквото намериш и да я почваме, че ме сърбят ръцете.
  • 30 За ГЕРБ

    2 13 Отговор
    Само ГЕРБ! Винаги ще гласувам за тази партия! Доста постигнаха и има голям напредък в страната ни! Откакто ГЕРБ е на власт заплатите нарастнаха, откриха се доста заводи, корупцията намаля, скоро и в еврозоната. Доволен съм от бат Бойко

    Коментиран от #40

  • 31 Патриот

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "истината":

    Защото ни управляват родоотстъпици, на които ти очевидно си "мекере" продажно.
    Явно и ти за пари би продал собствената си майка.
  • 32 Прост народ

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "истината":

    Е то тук в Кенефистан останаха ли умни хора. Колко години вече ни се подиграват тези предатели от парламента, а ние си мислим че сме много умни и цъфтим. То затова сме по-зле вече и от третия свят. Никакво развитие. Този прост народ какво разбира от развитие

    Коментиран от #34

  • 33 Прост народ

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "А ти правиш ли разлика между закон и пси":

    Какви закони има в Бг? Дай един пример да видим?
  • 34 истината

    0 14 Отговор

    До коментар #32 от "Прост народ":

    Значи, играта на БСП е да праят сечено на всичко, което идва от ЕС, с идеята да дискриминират и да очернят образа на България, за това създават напрежение с явни инсинуации и манипулативни интерпретации на текста на документа. Фактически в него се казва, че той се прилага без оглед на фактори определящи личността, без дискриминация по различни признаци! Обаче българина мрази гейовете и е готов да ги бие и трепи и това се използва от БСП, за да разбазикат държавата по време, когато Герб събраха всички светила на обединена Европа и ЕС. За пъри път в Европа научиха за България и сега БСП иска да ни представи в черна светлина, като хора мразещи други хора по различни признаци.
    Жалка история! Никога, досега България не е била толкова близо до Европа, дано Герб проявят разум и да продължат с курса, който е правилния.

    Коментиран от #38

  • 35 гнида

    13 0 Отговор
    Жалки , продажни боклуци ! В парламента от кой пол сте ? Ние , от народа сме хетеро и искаме да ви поздравим майките ! Най-вече за гроб !
  • 36 Именно

    11 0 Отговор
    Тя сама по себе си нищо не прави, правят хората, които ще я използват. Веднага възниква въпросът: има ли признак, по който се обхващат всички индивиди? Има: пол: мъж или жена (ако трябва ще включим и хемафродитите, но те са силно изключение). Т.е. след като всеки индивид се ражда като един от двата пола, независимо как се чувства, то насилието над него трябва да бъде преследвано. Но идеята на ратификацията е да се променят законите на България, за да покрие конвенцията. Т.е. примайки този "незначещ" документ ще допринесе за легализирането обратните, ще даде възможност на разни фондации, организации да им защитават правата чрез обучение и т.н. и т.н. всичко, което Цачева кчазва,че няма да стане, ще трябва да стане. Т.е. Цачева смело лъже, както и много други. Това ме притеснява. Т.е. пак защитата на битите жени ще си остане на същото ниво като сега ,т.к. сега няма кой да наложи законите. Но тези, които ще защитават обратните ще бъдат много настървени. Не случайно на първоначалното обсъждане при Цачева точно тези организации са били поканени.
  • 37 патреот

    7 1 Отговор
    Тая тлъста каракачанка чака от господаря си комат хляб.Обикаля телевизиите и повтаря едно и също.Подложете го на референдум за третият пол.Това трябва да се реши от всички българи.
  • 38 На третия пол БСП са им вновни

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "истината":

    Смехории. Дали е БСП или ГЕРБ за мен няма значение, то и Сергей Станишев иска да я ратифицираме. Но проблемът е друг, а не кой иска и кой не иска. А ГЕРБ със суджука, вълнистите магистрали с коловози не знам дали са по-добре от БСП, просто са еднакви дебили.
  • 39 матейко

    5 1 Отговор
    Хайде да си кажем истината $къркачана Валерко Цв Караянчева Ек Захариева и още някои във власта са си чисти СЛУЧАЙНИЦИ дошли отникъде Забравих и майката на нацията МАМА ЦЕЦКА Това са думи на Кеворкян а той е умен арменец и има ум повече от ума на цялата парлам група на герб барабар с правителството
  • 40 Карлуково

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "За ГЕРБ":

    Кога прекараха интернет в Карлуково? Ти верваш ли си сам? Седни в ъгъла и мисли. И БСП и ГЕРБ и ДПС и ОП и РБ (преди) искат модела на корумция да се запази. Единствено се борят кой ще го управлява този модел. Но това се отнася до конвенцията, която в крайна сметка ще засегне всички. Без оглед на партийна принадлежност и утре (недай си боже) някой от някоя фондация убеди внучето на Борисов да си смени пола, ще ми бъде интересно какво ще му е на душата
  • 41 Антон

    7 0 Отговор
    Хора трябва този път да сме единни без значение от партийна принадлежност! Трябва твърдо и ясно като общество да покажем че няма да позволим хора със сексуални девиации да обикалят ясли,детски градини и училища и да прокламират болестите си! Ако искат същите тези да си мислят че са би-марсианци или петополови кретени или каквото искат но това ние не трябва да го позволим да го прилагат на децата ни.
    Бойко го е страх от масови протести и случайно да не се изложи пред европедофилите и затова отлагат приемането й за след европредседстелството.
    Ако наистина целта беше защита на жени и деца просто щеше да пише жени и деца а не джъндъри, социални полове и подобни глупости.
    Може да сме бедни, но в България семейството и все още е стълб в обществото. Турците в продължение на 5 века кланета и издевателства не са успяли да ни пречупат именно поради религията и семейните ни ценности , та боко ли ще успее.
  • 42 Антон

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Борисов":

    Така искат от лицемерния ес.
    Те си затварят очите за магариите на борисоф, но той трябва да взима решение в ищърб на нашия национален интерес. Ако се противи и не иска - в медиите веднага излозст докладите им за кражби, комисионни, договорки на тъмно и всичко свъшва за него.

    Коментиран от #48

  • 43 Миле

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "истината":

    Проблемът е много по-голям. Не е толкова просто. Четох конвенцията много внимателно, заедно с приложението. Лошият момент е в превантивната част. Тази част ще наложи обучение за самоопределянето още в най-ранна детска възраст, време в което се формира погледа на едно дете. Всички знаем, че детската психика е много крехка. Още повече, че в момента не е ясно дали това самоопределяне не е психически проблем. Да не се окаже един ден, че това е болестно състояние.

    Коментиран от #45

  • 44 сноу

    2 0 Отговор
    До коментар 5,6,7 "истината"
    Що не вземеш, като си започнал с истината, да ни я кажеш докрай.Примерно колко ти сложиха в пошчето ,та да ти се пръкне чак на челото" голямата истина".И ..като толкова люто си я чел тая конвенция, що не уточниш ,че си я чел отзад напред, а може и по диагонал.А това, че Русията ти е отзад, не бива да те притеснява,може и по някой от членовете на тая конвенция ,щастлив да те направи.
  • 45 истината

    0 4 Отговор

    До коментар #43 от "Миле":

    Абе човек, конвенцията не е някаква програма, нищо не налага, а осъжда насилието срещу жени и деца, в случая под закрилата на текста са и мъже, самоопределили се, като жени, с промяна в пола. Примерно един мъж се чувства жена, така се ражда и после си сменя пола и започва живот, като жена.
    Това ли ви е проблема бе? Какви обучения , какви джендъри, пълни глупости! Всички хора трябва да бъдат защитени от насилие на различни основания, това е нормално.
    В Западните общества тези закони ги има от години и никой не е принуден да стане гей, как може да сте толкова ограничени и лесни за манипулация.
    Как ще ти наложи обучение за самоопрделянето, това, което си казал е тъпо само от семантична гледна точка, да не говорим от фактологическа.
    Колко мъже са сменили пола? 100, 200???? Това ли е проблема? Това ли е по важно от хилядите жени и деца?
    Като искате да живеете, като европейци, трябва да мислите такива иначе си оставате анадолци и ориенталци, каквито са повечето българи за съжаление.

    Коментиран от #46, #47, #49, #50

  • 46 Антон

    8 0 Отговор

    До коментар #45 от "истината":

    Абе смотан - ако сега отида и нанеса побой на некой гей, траверс или подобна измет, ако натепам жената или детото и има сигнал в полицията какво мислиш че ще стане.
    Най-малкото ще бъда отведен до райнното където ще бъда разпитан и задържан докато се произнесе прокурор по мярката.
    След което:
    - веднъж ще бъда съден по наказателния кодекс като делото се води от държавата, като съм обвинен в някакво хулиханство или по друг член от НК
    - второ жертвата при желание от нейна страна, може да ме съди претендирайки за парично обезщетение.
    Та каква европа, какво пет лева глупако, имаме ди достатъчно закони, които защитават каквито й да било посегателства над личността.
    Много сте жалки като кажете европа това, европа онова. Ние сме достатъчно развита държава, където не обрязваме жени и мъже, не биеме жените си и не им забраняваме да излизат сами. Също така не ги забулваме.
    Така че лицемерната европа си я заври там където слънце не огрява, защото когато ние сме имали държава и култура твоите прославени европейци са се онождали по роднински за да си пазят синята кръв. Резултата в момента го виждаме - педофили, меки китки, лезбийки, джендъри, травестите, третополови, другополови, неопределили се, самоопределили се и всевъзможни психични отклоненкя!
  • 47 Разлика

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "истината":

    Сега сме я подписали и тя и сега осъжда насилието и то даже повече отколкото само жени и деца. Т.е. без да сме ратифицирали тя осъжда насилието. Какво ще се промени след ратификацията? Няма ратификацията да задължи България да я прилага на практика, т.е. България да се ръководи от неяпри защитата от насилие? Ако, отговорът е ДА, това няма ли да наложи България да приеме термини, които ги няма в момента в законите на България? Ако, отговорът е НЕ, т.е. България не трябва да прави нищо. Защо тогава да я ратифицира?
  • 48 И аз това казвам

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Антон":

    За да си живурка Борисов, той ни е продал на някакви обратни и сега ръси простотии. Той така ни е продал и на Ердоган
  • 49 Миле

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "истината":

    Не ме разбирате. Нали сте чели конвенцията. Конвенцията не е програма, но тя трябва да създаде такива програми. Как иначе ще я изпълнявате? Нали се сещате, че ще има непрекъснат мониторинг. Аз нямам нищо против някой. Който какъвто иска да бъде, но да се натиква това наляво надясно чрез различни организации, медии и обучения.
  • 50 Митко

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "истината":

    Точно това ни е проблема, лъжливко. Ако си се родил мъж а се мислиш за жена (и обратното), значи си психично болен или имаш някакъв дисбаланс в хормоните. И двете означават болестно състояние, което трябва да бъде лекувано а не толерирано. Както пишеше в един демотиватор "ако един мъж казва, че е Наполеон или извънземно го затварят в лудница, но ако казва, че е жена е нормален и му дават права?!?!" Точно тези, които най-много вият за толерантност са най-нетолерантни, защото не признават правото на другите да не се съгласят с тях и да имат собствено мнение!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове