Last news in Fakti

18 Януари, 2012 09:46 1 406 0

Yahoo стана сирак. Джери Янг напусна

  • яху-
  • джери янг-
  • yahoo
Yahoo стана сирак. Джери Янг напусна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съоснователят на Yahoo Джери Янг обяви, че напуска управителния съвет и всички други позиции в изпитващата затруднения интернет компания, предаде АР.
Един от водещите иноватори в глобалната мрежа все пак не разкри с какво възнамерява да се занимава оттук нататък.
Янг също така напуска управителния съвет на китайската компания Алибаба и на Yahoo Япония. Той беше главен изпълнителен директор на Yahoo от 2007 до 2009 г., но беше принуден да се оттегли, след като се възпротиви на това Майкрософт да купи компанията, чиято цена падна с повече от 50 процента през следващите две години.
Откакто основа Яху преди 17 години заедно със своя състудент Дейвид Файло, той натрупа богатство, оценявано от сп. „Форбс“ на над 1 милиард долара.
Изненадващото оттегляне на Янг става едва две седмици, след като Yahoo назначи за главен изпълнителен директор бившия шеф на компанията за разплащания по интернет Paypal Скот Томсън.
През последните години Yahoo се опитва да увеличи пазарния си дял в условията на страшна конкуренция от Google и Facebook. Неуспехите на компанията костваха главата на бившия изпълнителен директор Карол Барц, която беше уволнена в края на септември.
В лицето на Томпсън Yahoo се надява, че най-накрая ще успее да се измъкне от перманентния застой, в който изглежда, че се намира през последните месеци и години.
През последните няколко години приходите на интернет компанията постоянно намаляват най-вече заради голямата конкуренция на пазара на онлайн реклама.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА