1 Февруари, 2018 13:34 8 195 42

Отново дефектни коли Toyota

  • toyota-
  • дефект-
  • отзоваване
Отново дефектни коли Toyota - 1

Японската компания Toyota отзовава 645 000 автомобила по цял свят, като този път проблемът е свързан с дефект във въздушната възглавница.

Връщането за отстраняване на проблема в сервизите засяга автомобилите Toyota Prius, както и кросоувърите Lexus RX и Lexus NX, произведени през периода май 2015-а - март 2016-а.

Проблемът е сериозен, защото дефектните въздушни възглавници могат да не сработят при удар. Интересното е, че проблемът не е непосредствено с еърбеговете произведени от Takata.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радко

    32 39 Отговор
    Хайде сега всеки болен мозък поклонник на посредствените варелчета Тойота да напише на кариран лист думата надеждност 100 пъти. Мерси.

    Коментиран от #6

  • 2 Уес

    20 11 Отговор
    Toyota e toyota

    Коментиран от #3

  • 3 Радко

    24 18 Отговор

    До коментар #2 от "Уес":

    Би ли обяснил, нищо не ти се разбира?
    Но всъщност си прав, имал съм Ярис 2013 година и мога да кажа само супер евтина изработка, лошо управление, нулева динамика(моята беше най-силния мотор 1.3/99 коня), нестабилност. Не мога да имам отношение към такава кола и нищо не би ме накарало да си я купя пак!
    Та, тойота си е тойота..

    Коментиран от #4, #12, #26

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Радко

    18 11 Отговор

    До коментар #4 от "СЕДНИМИ НАКУРА":

    Купи си преобразувател за ръжда да намажеш сивика напролет младеж. След години ще изтрезнееш..
  • 6 гост

    16 16 Отговор

    До коментар #1 от "Радко":

    Така е батка, прав си, а ония стотици хиляди дето от 20 години поставят тойота на първо място по надеждност - тия нищо не разбират.

    Коментиран от #16

  • 7 НОВЕНИ

    13 0 Отговор
    Те новите коли няма марка която да не вади дефектни автомобили. 10 пути ага мери 1 пут ага режи.
  • 8 асдас

    22 13 Отговор
    Ще го кажа пак. Няма как да си автомобилен ентусиаст и да харесваш тойота, с изключение на няколко доста стари вече модела.
    Те произвеждат евтини коли, нищо вълнуващо.

    Коментиран от #10, #34

  • 9 Eee

    16 16 Отговор
    Toyota E number 1
  • 10 Радко

    15 15 Отговор

    До коментар #8 от "асдас":

    !!! Мога да добавя само, че няма никаква разлика между колелото и тойота. Предвижване от точка до точка по възможно най-скучния начин. Всъщност при колелото има по-голяма емоция..

    Коментиран от #35

  • 11 Онзи

    15 4 Отговор
    Не е като онези "хубавите" дето от завода ги викат за проблем със спирачките,чадат като ТЕЦ на въглища,прегряват им нагревателите и водят до пожар,манипулации с изгорелите газове и още по маловажни неща.
  • 12 Гост

    16 16 Отговор

    До коментар #3 от "Радко":

    Това първо не е най силния мотор на Ярис и да казваш че Ярис не струва струва все едно да кажеш че и мерцедес не струва Ярис е най якия градски автомобил

    Коментиран от #13

  • 13 Радко

    11 11 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Хаха, успех
    1. Имал ли си?
    2. Кой двигател е по мощен? дай пример
    3. Най-якия градски автомобил?!? ..хахахахха
    Евала, признах те

    Коментиран от #37

  • 14 123

    9 6 Отговор
    Мдааа, совите не са това, което са! Или бяха! На всички любители на Тойота бих препоръчал да влезнат във техния форум та да видят колко са им здрави любимците. Точно колкото и другите марки.
    Тези програми за спестяване на Тойота рано или късно ще им изядат
    главите.
  • 15 Шофьор

    8 3 Отговор
    Тази марка през последните десетилетия се доказа в цял свят, че е най и по от другите на пазара. Обаче от 2015 г насам има един върл конкурент, който гази бавно но славно на пазара. За хюндай говоря .
  • 16 зомби

    14 7 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Аз съм фен на Тойота и Хонда, Ниссан, Субару, Сузуки, Мазда ... Автомобилите Тойота са доста надеждни. А такива плювалници като вас, даже не схващат, че еърбеците са допълнителни системи, извън необходимите за движението на автомобила? И без да ги има, автомобила си върви перфектно... Болните мозъци сте вие дето оплювате ту руснаци ту американци ту онова ту онова, само дето себе си не видяхте, каква кочина е станала тук родината ни...

    Коментиран от #19

  • 17 дъра бъра

    10 9 Отговор
    Тойота прави най-здравите коли.Сервизни кампании правят всички.Тойота продава най-здравите коли за същите пари като някоя германска или френска тройка.За това се купува и печели класациите за надеждност и клиентски задоволство.Имат и най-новите технологии-хибриди,водородни модели.

    Коментиран от #18, #21

  • 18 дъра бъра

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "дъра бъра":

    Написал съм германска или френска трошка.

    Коментиран от #20

  • 19 123

    13 7 Отговор

    До коментар #16 от "зомби":

    Колега, ама ти верно си зомбиран, а? Ами то и без радио може да си върви, и без АБС и стабилизираща програма също. Чистачките като спрат, ми кво, колата си се движи, парното и климатика за какво са ми! Леле, страшен си!
  • 20 от село

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "дъра бъра":

    нема проблем пич тука ко си писал те тия са ного назад
  • 21 123

    8 9 Отговор

    До коментар #17 от "дъра бъра":

    Правеше, колега, правеше, някога. Сега са си конфекция като всички останали, като сериозно си изостават в технологиите. При хибридите са номер едно, но при конвенционалните двигатели, ще прощаваш, ама са 10 години назад от световните тенденций!
    Как пък никой не проумява, че има хора които не искат да купят автомобил който евентуално 20 години да не се разваля? Аз колата не си я избирам само по фактора надежност, има и доста други неща. Ама дребните хора това не могат да го проумеят и това си е. Тойота, та Тойота! Щайга като всички други!
  • 22 Баиче коле

    5 4 Отговор
    Като цяло тойота е кола която в бг не устискват много,разбити пътища,кофти горива и още доста други фактори.За белите страни е ок но, наистина е малко "чичарски автомобил" младите предпочитат други марки
  • 23 Jdm

    9 6 Отговор
    Голям хейт по невероятна марка вие сте роби на немските кошници

    Коментиран от #25

  • 24 Гостето

    9 6 Отговор
    Малее па те немските дървета били по-добри!! Вземете си тогава Голф бе или по-добре, мерцедес или бмв тамън да сте като всеки циганин е тая държава. Карал съм немски кочини и постоянно бях пешеходец, от сервиза не съм мърдал. На шега купих ярис 2002 година, е няма таква здрава кола. Само консумативи и гас до ламарината.
  • 25 123

    5 5 Отговор

    До коментар #23 от "Jdm":

    Къде видя хейт? Няма, просто на такива като мен ми писна някои да ми обяснява как черното е бяло! И то при положение, че съм имал доста японски автомобили някога. Истината е много проста, като стане въпрос за чупене всеки се сеща за Тойота, но като стане въпрос за каране, някакси други марки ти идват в главата. Колко от подкрепящите ако спечелят от лотарията нов автомобил и трябва да избират между върховото ниво на Карола и същото на Голф или Джета ще вземат японеца? А? Бързо, бързо ще смените вярата.

    Коментиран от #29

  • 26 papur

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Радко":

    Никога не си имал такава кола
  • 27 Тошко

    4 5 Отговор
    Отбор пикльовци взели да ми обясняват, че тойота е нещо повече от посредствена щайга?!
    Аре у лево бе

    Коментиран от #38

  • 28 dsadsa

    3 2 Отговор
    Всеки да си кара каквото си му харесва. Тръгне ли човек да убеждава другите как неговото е най-доброто, звучи по-скоро сякаш иска да убеди самия себе си!
  • 29 ффф

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "123":

    фанатик на немски кошари ... неизлизащи от сервизите

    Коментиран от #31

  • 30 Вурст Хорст

    2 1 Отговор
    Аз си мислех, че само Tesla дефектират в последно време...
  • 31 123

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "ффф":

    Тцъ, прагматик. И освен немска, имам и друга народност кола:)
    Фанатиците са тези с Тойота, които не дават и косъм да падна върху прехвалената им марка. А дали това е резонно, на мен ми обясняват хора каращи 15 годишни щайги с ангренажни ремъци за 50 лева! Айде нема нужда!
    Покарайте и други марки и модели, пък тогава си величайте Тойотата. Здрава е, факт, обаче защото няма грам авангардна технология вътре и е оборудвана с двигатели на 20 години! Пълна с пластмаса и материали, които и корейците не ползват вече. Еми то остава и да не е здрава! Какво да и се счупи, кечето в багажника? Ха.....

    Коментиран от #32

  • 32 Кагава

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "123":

    Баш да нямат премиум модели стегни са ле Лексус кво е ,а Марк 2 и двигателите им са модерни, хибридни с cvt кутия неслучайно първия хибрид е Тойота знаеш ли въобще нещо за марката та така да се изразяваш
  • 33 Филанкишията

    2 2 Отговор
    Японски чатраци със скъпи части.Това е най-НЕ маневрения автомобил
  • 34 zpa0

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "асдас":

    Ами Lexus, и те ли ти приличат на велосипед? Може би е добре да потърсиш в Google - Lexus LC500.

    Коментиран от #41

  • 35 знаеш ли

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Радко":

    Ако не знаеш, все пак колите са за придвижване от точка А до точка Б. Като ти трябват емоции, виж справката за селските бегове и дърветата.
  • 36 Като гост

    3 0 Отговор
    Служебните авенсиси ги караха всевъзможни изроди и до 300000км.само обслужвания и тенекиджииски проблеми. Пълна скука. Направиха 5 години и ги продадоха. Някои колеги си купиха и за още 6-7 години и още 100000-на хиляди почти без проблеми. Към 350000км.светва лампа за запушен катализатор. Авенсис 1.8 129кс.
  • 37 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Радко":

    T-Sort Радко Радко. Това е по мощния двигател. хахахаха
    Стига ли ти този пример?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 гощо

    2 2 Отговор
    Я са да чуем бълъците дето хвалят японските коли?!?!? Тия дето все по ВАГ плюят дето все БМВ били незнам си кВи?!?!? Японските коли не са това което бяха! Вече са най обикновени казани!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Лексус

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "zpa0":

    Тука изпадаш в един много дълбок спор дали Лексус може да се нарече Тойота, да тойота е собственик обаче трябва да се разглеждат като две различни марки както Ауди и ФВ.
    Едва ли собственикът на Лехус ще остане доволен ако му казват че кара тойота.
    В този ред на мисли да Тойота изглеждат евтино и непретенциозно дори и корейците изглеждат по-добре и пипнати от тях.
  • 42 Patrona

    0 0 Отговор
    Няма смисъл да се плюете. Лошото е, че и при новите коли е на късмет работата. Карах немска, сега карам Авенсис и съм доволен и от двете. Немската малко повече се чупеше сякаш, но това пак казвам е на късмет. Все пак и двете не си знаят километрите.
    Не разбирам, защо толкова се хулите и служите на брандове, все едно сте инвеститори там.. Всичко се чупи, всичко е буклук. Колата служи за да те закара от точка до точка и да те опази жив! Поздрави и бъдете по-сдържани, агресията не помага