Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 10:23 16 133 23

Пенсионери купиха първия нов Rolls-Royce Phantom

  • rolls-royce-
  • phantom-
  • търг
Пенсионери купиха първия нов Rolls-Royce Phantom - 1

Компанията Rolls-Royce, продаде на търг първият екземпляр от новата генерация на модела Phantom. Автомобилът беше продаден на възрастно семейство от САЩ за сумата от $780 000. Иначе цената на този Rolls не превишава $500 000. Търгът за колата се състоя в рамките на зимния фестивал на виното в щата Флорида.

Собственици на колата станаха Джон Мейсън и съпругата му, които заедно с колата получиха и бутилка от вино Alpha Omega, както и възможността да участват в журито на американското издание на "Кола на годината". Автомобилът им разполага с 6.75-литров дванайсетцилиндров двигател, който е с мощност 571 конски сили.

От Rolls-Royce заявиха, че средствата от продажбата на първия Phantom ще бъдат дадени за благотворителност. Новата генерация на Phantom се прави на иновационна платформа, наречена "Архитектура на разкоша". Тя ще се използва и за други автомобили от марката, като всъдехода Rolls-Royce Cullinan, например.

Пенсионери купиха първия нов Rolls-Royce Phantom


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    105 16 Отговор
    Похвално за BMW е, че поне вирховият модел не го правят в чаркуляци от масовката. Ако Rolls бяха собственост на WAG - щяха да понапудрят една A8-ца и готово.

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 2 Гост

    72 6 Отговор
    Наще пенсионери с средна пенсия от 100€ скоро ще си купят
  • 3 goni

    44 6 Отговор
    Аааа! Аз, тия ги знам! Тя е пенсионирана даскалица, а той пенсиониран счетоводител!;0 И двамата зимат огромни пенсии!;0 Колко му да купят фантома?!;0
  • 4 ABV

    12 2 Отговор
    МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.БРАВО...ТОЧНО ТАКА Е!!!!

    Коментиран от #13

  • 5 АБВ

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.БРАВО...ТОЧНО ТАКА Е!!!!
  • 6 asdf

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Измисляш ги глупостите на макс :D
  • 7 Кобрата

    15 2 Отговор
    То и в България се продава от почти един месец един такъв, в автокъщата на Андро Златков, ама така яко са надули тая цена...
    И на всичко отгоре, обявената цена е без ДДС.
    https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11515503710232754&slink=60nf34
    А колкото до тези пенсионери, не вярвам да са го купили от спестяване на пенсии и заплати. Вярно, че техните пенсии не са като тези на нашите пенсионери тук, ама пак е висока тази цена.
    А нашите измъчени пенсионери тук, всеки ден умират от глад и се чудят как да изкарат до следващата пенсия. И постоянно вандали ги бият и им взимат дори последните 5 лева
  • 8 Драйвър

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Колега гпишеш пълни глупости!Купето на този Ролс е произведено в завода на БМВ в Мюнхен,на една поточна линия с 7ма среия!Разликата е че е от алуминии и от там отива в Англия за довършване,кое му е похвалното при услови ,че САМО СЕДАЛКИТЕ са произведени от Ролс Ройс?Чети ,гледай научно популярни предавания моля те преди да пишеш тъпи "похвални" коментари!
  • 9 Ролс Ройс

    9 2 Отговор
    Този Ролс Ройс определено надвишава 500 000. Това му е базовата цена, нагоре няма лимит. Може да си сложиш каквито искаш материали, украси и екстри.

    Коментиран от #10

  • 10 асдас

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ролс Ройс":

    Не са само седалките. Купето, двигателя и още някои части отиват в Англия, там всички материали се изработват и сглобяват ръчно. Там се боядисва, там е качествен контрол. А за самите компоненти, колата има хиляди части, няма как да си произведеш всичко сам. Някои идват на готово от производители на части за БМВ. Но материалите са съвсем различни. Кожата е от бикове от алпите, могат да ти сложат което и да искаш дърво о света - идват, режат го, обработват го. Няма как да го сравниш с БМВ.
  • 11 ВМОРО

    7 2 Отговор
    Този Ролс Ролс се задвижва от N74B68, който е идентичен с N74B66TU от БМВ G12 M760 Li.
    По-стари БМВ и Ролс Ройс също се задвижват от идентични V12.
  • 12 Дон Педро

    2 9 Отговор
    Майни ги тия ролс-ройси............друго си е да спра на центъра с моето Бугати и на местните кучки да им виснат езиците........
  • 13 Дончев

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "ABV":

    Като гледам колко неграмотно пишете,изобщо никога няма да си купите нищо подобно. Първо учението, а после глезотийките. И не завиждайте, това е лоша черта...

    Коментиран от #14, #19

  • 14 БОКО

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дончев":

    Който завижда НЕ ВИЖДА!
  • 15 дедо Шишарко

    23 1 Отговор
    А при нас е по възможно да метнат 100 000лв през балкона!
  • 16 ку у

    20 2 Отговор
    Не са бедни наш'те пенсии! Само да им звъннеш и ти мятат 20- 30 хилядарки от терасата!

    Коментиран от #23

  • 17 Пенсионер

    7 0 Отговор
    Оставете Ролса, а вижте къщата от зад на снимката.Тези пенсионери не са били учителка и полицай.
  • 18 фонзи

    4 0 Отговор
    Ееееее пенсионер да си
  • 19 Расулюлах

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дончев":

    То и нашта тиква е търчала с маркуча в школата ама са е мулти милардер па незнам...всички от даскалото дето бяха пропаднали и с мъка имаха 3 сега живеят много добре така че парите и ученето са в обратна зависимост
  • 20 55555

    2 2 Отговор
    И нашите пенсионери можеше да си позволят Ролса, ако не си хвърляха парите от балкона.
  • 21 Христо

    1 1 Отговор
    Е как 12цилиндров двигател и вади само 570 коня,много малко,а колата тежи поне 2.5тона!!Че те вече 4цилиндрови са по 400коня,то ясно че не е кола за гонки,ама все пак се очаква повече от толкова масивен двигател!
  • 22 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Това е каруца от типа" Елате ме вижте- кой съм аз". Естествено, че е недостъпна за сиромаха българин.Всичко е хубаво,лъскаво, изпипано - но..... си е движимо имущество. Ако бе само тя на пътя / както е била машината возеща дядо Владика в края на 20-те години по чакълестите пътища на Царство България/ -- иди-дойди !!Колкото да е дебела и хубава, ако я нацепи нашенско наркоманче с Голф и 120-140 км/ч., какво ли ще стане ?? Голфът ми е ясен ..... Ами тая дебелодупеста красавица..... ?
  • 23 ВАГ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ку у":

    :)))))