Last news in Fakti

3 Февруари, 2018 13:30 2 704 12

Нинова: От ПЕС ме натискат

  • корнелия нинова-
  • истанбулска конвенция

БСП ще бори демографската криза

Нинова: От ПЕС ме натискат - 1

"От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението на референдум за Истанбулската конвенция". Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред "Събуди се" по Нова телевизия.

Тя съобщи, че от водачката на ПЕС Жени Зита Гурмай дошло второ, още по-остро и заплашително писмо с нареждане да се ратифицира Конвенцията. "Това демократично ли е?", попита Нинова.

"Защо е тази война? В последните 30 години никога не съм била подложена на такъв огромен натиск", посочи Нинова. И попита : Защо не направим една Софийска конвенция за демографската криза.

Нинова за пореден път подчерта, че на форума в Лисабон българската делегация не е била в залата и затова не е гласува резолюцията в подкрепа на Истанбулската конвенция. "Ако бяхме в залата, щяхме да гласуваме против", заяви лидерът на БСП.

Според нея Сергей Станишев е намекнал, че БСП ще бъде изключена от ПЕС ако не подкрепи Истанбулската конвенция.

Тя увери, че ПЕС няма да предприеме стъпки за изключване на БСП от редиците си: "Как ПЕС ще изключи едната от двете партии, които в момента бележат ръст - БСП и на Португалия?"

Според нея натискът върху България за приемане на Истанбулската конвенция ще засили евроскептицизма. Тя посочи, че други държави в ЕС също не са ратифицирали конвенцията.

Нинова подчерта, че истината за Истанбулската конвенция е лъснала в Обяснителния доклад, където ясно е записано, че закрила от насилие ще имат и мъже-гейове, жени-лесбийки, трансексуални, бисексуални и т.н. индивиди, чийто социален пол не съответства на биологичния им пол. Тя заяви, че към тях трябва да се отнасяме с уважение, но това не бива да се набива за децата като норма и да влиза в учебните помагала.

Според Нинова правителството умишлено е скрило този доклад, тъй като той трябва да се разглежда успоредно със самата Конвенция.

Нинова припомни, че разследването срещу кмета на град Септември е тръгнало от сигнал, внесен от БСП още през есента на 2017 година.

В началото на разговора с Мира Иваннова лидерът на БСП коментира как трябва да се представи времето на комунизма в учебниците по история. „Не сме против да се изучава този период, но бихме искали да се изучава обективно”, подчерта Нинова.

„В новите учебници 11 века от историята на България са засегнати в 15 теми, а 45 години социализъм – в 12 теми. С понятията в новите учебници се прави подмяна на историята. Има изселване по време на социалистическия период, но няма депортиране на евреи”, коментира Корнелия Нинова.

„Според нас чрез миналото по посяга на бъдещето, защото това ще се учи от деца, които нямат спомени за тези периоди и ще го попият такова каквото им се представя в учебниците”, добави тя и подчерта: Това е битка за бъдещето.

Нинова определи споровете комунисти-антикомунисти в парламента като "грозни". Тя изтъкна, че на първия ред в пленарната зала от страна на БСП няма нито един бивш член на БКП, докато на първия ред на ГЕРБ 2/3 са такива.

Нинова обясни и защо в началото на своето председателстване на БСП поднесе цветя пред паметника на Тодор Живков в Правец. Според нея това е "обективен прочит". Тя определи този си акт като "признателност за това, което е направено за България".

Защо левицата иска Сметната палата да направи одит на кабинета?

"Миналата година правителството разпредели 1,5 милиарда лева извън бюджета, само от началото на тази година са разпределени извън бюджета може би 200 милиона лева. В тази правова и парламентарна държава има ред.

Законът за бюджета се приема единствено от парламента. Бойко Борисов нарушава Закона за бюджета и правилата на парламентарната република като след това разпределя средства извън Закона за бюдета. Нормално и редно е той да влезе в парламента и да каже, че иска актуализация на бюджета", коментира Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг наивник

    14 18 Отговор
    Тая истеряса за пуста власт
  • 2 юрист

    17 7 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: "От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението на референдум за Истанбулската конвенция"...“ Нинова, ТИ КОЯ СИ И КАКВА СИ?! АКО ПОНЕ СИ БИЛА БЪЛГАРСКИ ПРАВОСПОСОБЕН ЮРИСТ, МОЖЕШ ПРОСТО ДА ОТХВЪРЛИШ ТОЗИ НАТИСК, ДА СЕ ПОЗОВЕШ НА БЪЛГАРСКИЯТ ДЪРЖАВЕН СУВЕРЕНИТЕТ, ЗАЩОТО СИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ, И ДА ИМ КАЖЕШ- БЪЛГАРИЯ Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, В КОЯТО СУВЕРЕН НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ Е НАРОДЪТ, А НЕ БСП- ЧАСТ ОТ ПЕС. Ако напр. 3/4ти от адвокатите в България имахме толкова малко съпротивителни сили спрямо оказван натиск, то нито един от нас нямаше да може да си върши нормлано адвокатската работа!
  • 3 Ефтини сензации

    19 8 Отговор
    Като ще бори демографската криза да се одупва на гергов да и направи някое друго комунистче, и да не го праща после в САЩ, а да го гледа тук, като всички нормални хора, които и търпят глупостта!!!
  • 4 юрист

    2 2 Отговор
    http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-11179-2010-INIT/bg/pdf Ето ви истината за ИК!
  • 5 Българофил

    10 2 Отговор
    Споровете между нормални и обратни са като демократи и комунисти- грозна работа. Наистина излиза,че преходният период е вечен.Всеки срещу всеки! Това погубва България! Така ли няма да успокоим душите си!
  • 6 Истината винаги боли

    12 3 Отговор
    Хайде Корнелия,ти си капиталист(Ка),не се давай на това комунистче-милионерче -интернациолисче-джендърче-третополовисче.Сдъвчи ги тези Активни г-зо лизачи от Брюкселските червени фенери!!!Защити България!Това е последният шанс, който ти се дава от ИСТОРИЯТА!!
  • 7 Владо

    9 1 Отговор
    Явно от LGBTQ етажерката нама да се спрат само със натиск искат цяла Европа да ги признавя за "ценност" и да им осигури привилегии. Доколкото си спомням Гърците не са ратифицирали "конвенцията" въпреки шума няма причина БГ да я ратифицира до тя въвежда понятия в правото които ги няма не са български и предполгат тотална промяна на идеологията нещо недопустима да се случва с декрети натиск и резолщции независимо от кой са
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 месара

    3 3 Отговор
    ама целия ли пес те натиска, или само някои членове? много и се иска на другарката лъжа нинова някой да я натиска, ама що не я огравя.......?! ама другарко, качи се в некой тролей, все някой ше те натисне!
  • 10 неутрален

    5 2 Отговор
    Нинова не се предавай. Цялата истерия е отново за много пари. Непрекъснато говорят, че такива ще се отпуснат, ако се приеме конвенцията, а ГРОБАРИТЕ са първи, те знаят как се краднат и разпределят тези средства, а не само те, а и центровете за "закрила на жените", които много лапат яко. Преди години още през 98-2000 година имаше създадена фондация, която приемаше жени , получаваха пари отвън и лекарства, за да се лекуват там хората и този мил център правеше злоупотреби, като продаваше лекарствата много по-скъпо, а хората от центъра се утрепаха да ходят по екскурзии и "семинари" по чужбина и особено в Америка. Така, че всичкия вой е отново за много пари и досъсипване на държавата. УНИЩОЖИХА НИV
  • 11 Гост

    1 2 Отговор
    Явно нашите политици и управляващи са като ниски магарици, всеки от евросъюза може да им мине отзад.
  • 12 Другар

    0 1 Отговор
    А сега пък ПЕСа я натискал,стига де,стига с тия евтини слугински пискания.Как не ти дойде нещо смислено в тази голяма като Сони Тринитрон глава,нещо което поне малко да прилича на опозиция,а не на селски клюки от мегдана.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове