3 Февруари, 2018 15:46 12 010 28

Кой забогатя с $ 6,5 млрд. за една вечер?

  • джеф безос-
  • богаташ-
  • богатство

Техногуруто трупа преднина пред Бил Гейтс

Кой забогатя с $ 6,5 млрд. за една вечер? - 1

Основателят и главен акционер на Amazon Джеф Безос забогатя с $6, 5 млрд. за една вечер, след като акциите на компанията му се вдигнаха с 6, 2 процента по време на вечерната сесия на 1 февруари. Това съобщава Marketwatch.

Общата сума на активите му надвиши $123 млрд., които е почти с $30 млрд. повече от втория в списъка на най-богатите хора в света - Бил Гейтс.

Блумбърг посочва, че техногуруто вече притежава 0,645% oт бpyтния вътpeшeн пpoдyкт нa CAЩ и 2,14% oт oбщoтo cъcтoяниe нa 500-те нaй-бoгaтитe xopa в cвeтa. Състоянието му е равно на 2 036 073 пъти cpeдният дoxoд нa ceмeйcтвaтa в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    37 4 Отговор
    Наблюдавате края на икономиката , базирана на петрол и автомобилостроене !!! Скоро интернет гигантите ще поемат всяка една страна от живота ви като почнете от храненето , обличането , свободното време и забавлението , здравето и жизнената среда , а транспортът между тях с автономни електромобили ПОД НАЕМ , собственост на същите интернет гиганти ще бъде просто част от общото цяло !!
  • 2 СссереМ

    18 25 Отговор
    Колкото бюджета на Русия за отбрана за 10 години,много са зле горките амери,живи да ги оплачеш,хаххахахаааа.

    Коментиран от #3, #4, #6, #11, #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 незабравимия

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "И помни:":

    Първо си почисти собствената , там отдавна са я свършили тая работа , хахахха !!!!

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Пумиярчо

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Много си забавен
  • 7 гост

    21 7 Отговор
    Е не ги е откраднал... Какво имате против успели хора с прозрачен бизнес?
    Някой кара ли ви да им ползвате услугите и продуктите? Взимайте едно стадо овце и си живейте в гората с тях като сте толкова против технилогиите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НАП

    21 7 Отговор
    Справедливата данъчна политика в случая е Тръмп да му вземе 6-те милиарда и да му остави 500-те милиона, макар че и те му са много. В България за 40 години трудов стаж ти дават 300 лева пенсийка. Ако това е нормален свят - здраве му кажи.

    Коментиран от #13

  • 11 гост

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    По-скоро сравнението е , че това е състоянието на първите десетина най-богати руснаци , ама накуп , но пък капитализацията на компанията му застрашително наближава стойността на цялата руска икономика !!!!!
    https://money.bg/wealth/desette-nay-bogati-ruski-oligarsi.html
  • 12 Варна

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Понеже мразя празните приказки специално влязох да проверя колко е бюджета за отбрана на Руснаците за 2018 год.

    - Бюджетът за отбрана на руснаците представлява 16,8 % от общите разходи на бюджета и 3,1 % от БВП. В цифри това представлява 46,8 милиарда долара или 2,77 трилиона рубли.

    За да разбереш колко си жалък целият бюджет на България е около 32 млрд. лева при 27 млрд. лева заеми без лихвите.

    - Валутният резерв на руснаците само за кризисни ситуации с нефта и газа възлиза на около 143 млрд. долара.

    Сега на базата на горната информация, кожи ми ти как изглеждаш като възможности?

    Всеки път повтарям едно и също! - Когато дрънкате нещо, първо проверете думите Ви да ли могат да бъдат оборени.
    Иначе рискът да изглеждаш нелепо е много голям!
  • 13 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "НАП":

    И откъде го измисли това , особено пък за Тръмп , дето сваля данъците за богатите !!! И за САЩ , където държавни пенсии НЯМА !!! А относно България кога ще ви светне , че зависи КАК си работил и за КОЛКО , а не колко години си "проспал" някъде си , че да претендираш за "голяма" пенсия !!! А пък за това дето го е направил Безос и подобните му , на теб няма да ти стигнат и 1000 години , просто ти липсват необходимите качества и умствен багаж !!!!

    Коментиран от #15, #22, #23

  • 14 Azazel

    9 1 Отговор
    Няма лошо, предлага иновативни услуги, създава ни удобства, пести ни време, прави живота ни по-лесен, а и освен на себе си, докарва добри пари и на акционерите в компанията си. Хубаво е, когато хора, като него преуспяват, а не разни олигарси, оръжейни търговци, финансови спекуланти и т.н. Все пак, ще се радвам скоро, ако освен в трупането на милиарди, започне да се съревновава с Бил Гейтс и в благотворителността, и да започне като него да дарява десетки милиарди за борба със смъртоносни болести, за образование, за осигуряване на чиста питейна вода и здравни грижи в бедните африкански държави, и т.н.
  • 15 Варна

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Напротив държавни пенсии в САЩ има, но са много малки като стойност и имат социална функция.
    Въпросът, е че САЩ като държава, съвсем целенасочено държи ниски данъците макар, че те не покриват държавните разходи по никакъв начин! За да компенсират това, във "Форт Нокс" има 1000 служители които всеки ден печатат пари.
    Таз иполитика на САЩ отново ще доведе до поредната световна криза, понеже всяка година по 2 пъти гласуват да ли да фалира държавата или отново да напечатат някой друг трилион...
    Никой не знае освен тях колко пари са напечатали и са в обръщение! - Те са държавата чията валеута няма никаква стойност по простата причина, че не могат да си върнат парите - тоест не са обезпечени. Причината долара все още да има цена са дълговите книжа които цял свят са купили заради обещаната висока доходност. - Ако утре САЩ обяви фалит, означава девалвация на долара и следователно и девалвация на дълговете. Поради тази причина Китайци, Руснаци, Саудитци и т.н. мълчат по темата.

    Коментиран от #16

  • 16 Лост

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Варна":

    Те за туй драпат, международните финансови операции да се правят с долари- да си изпират фалшивата валута. Който не иска да оперира с долари, бива демократично погален по главата. Долари печата само федералния резерв, който е еврейски.
  • 17 Лост

    11 2 Отговор
    Ако в световен мащаб, всички държави спрат да правят плащания в долари, Великата Америка пада за секунди!
  • 18 SAAB

    7 3 Отговор
    Това са просто едни хартии без стойност......дори само числа !
    Последният $ бе в през 70-те ...:)

    Коментиран от #20, #21

  • 19 друга новина

    5 2 Отговор
    Наскоро излезе информация, че 10% от служителите на Амазон са на купони за социално слаби (food stamps). Амазон разбира се отрича да има вина за това и посочва, че плаща законово регламентираната почасова надница от 14,50 долара.
  • 20 анон

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "SAAB":

    аве числа, числа, ма ги приемат в ресторант. тряа се погледне
  • 21 законен

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "SAAB":

    Значи да разбираме , че ако някой ти предложи 5-6 милиона от тия "хартийки без стойност" , ти разбира се на момента ще откажеш с пренебрежение или още по-добре ще ги смениш за "стойностните" рублички ???? Хахахаххаха , дали въобще някога някой от вас умници , ще успеее да осъзнае що е то "платежно средство" , ама то в опорките не се връзва с "идеологията" , ама интересно защо самите руснаци му вярват повече и все гледат да си обърнат нещастните "спестявания" в него вместо във "стабилната" рубла !!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 НАП

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Възможностите за такова перверзно забогатяване ги създават такива като теб, дето си броят стотинките и държави, които живеят на кредит, каквато е Америка.

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "НАП":

    Какво му е "перверзното" на забогатяването на човек създал и развил най-голямата в света компания за интернет търговия , другарю "за всички по-равно , ама за за партийните секретари повече" ??? Това , че не е одобрен и назначен от конгреса на партията сигурно ??? Или това , че не "храни" с парите си "апарата" , а вместо това променя света и показва на такива като вас , че сте бездарници !!!!

    Коментиран от #26

  • 25 йдйд

    2 1 Отговор
    забогатял ама друг път
    тия пари не може да ги пипне
    печалба ще да е ако ги изкараш и после да може да си ги харчиш,инвестираш и друго
    а утре ако паднат акциите и може да е с 20 милиарда мунис
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ГОСТ

    1 0 Отговор
    БРЕХ,БРЕХ,БРЕХ... .ГОЛЯЯЯЯЯМА РАБОТА!
  • 28 Жаросмин

    1 0 Отговор
    Бе спечелил тва борсите са такава стакмистика и измама че не е за вярване хахах 100 акции се завъртели виртуално и вече се смята че всички акции на компанията или там квато е пирамида ше се продадат на таз цена хахах се едно да излъжа некои като продам 2 кила домати на 5 пари и да смятам че останалите ми 8 тона ше продам пак на 5 пари те тва е същото