4 Февруари, 2018 19:38 2 203 0

Барселона направи грешна стъпка в Примера

  • барселона-
  • пике-
  • еспаньол-
  • равенство-
  • бой-
  • морено

Каталунското дерби с Еспаньол завърши 1:1

Барселона се размина с първа загуба от началото на сезона в Испания и завърши при 1:1 като гост в градското дерби на Еспаньол в среща от 22-ия кръг на шампионата.

Наставникът на каталунците Ернесто Валверде стартира с променен състав, в който липсваха няколко титуляри, сред които звездата Лионел Меси, но въпреки това Барса имаше контрол над топката и създаде две опасни положения, чрез Коутиньо и Луис Суарес през първата част.

Дъждът в Барселона постепенно се засили, а от това пострада играта на гостите, които се затрудняваха в комбинациите помежду си. Дори появата на Лионел Меси и Серхи Роберто не помогна на Барселона, а вместо това Еспаньол нанесе своя удар след отнета топка в центъра, центриране на Серхио Гарсия към Жерард Морено, който откри резултата с глава в 66-ата минута.

До края на мача Барселона опита да изравни, но сгъстената защита на градския им съперник удържаше на натиска, но се пропука в 82-ата минута, когато Жерард Пике изравни с глава.

Именно той бе замесен в грозни сцени в края на мача, когато удари голмайстора за Еспаньол Морено в опит да изчисти топката, а двата отбора едва не се сбиха, като нервите продължиха и след края на срещата.

Барселона вече води с 12 точки пред Атлетико (Мадрид) преди срещата на "дюшекчиите" с Валенсия по-късно тази вечер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА