5 Февруари, 2018 17:03 3 669 6

Колко би струвал Бербатов в днешни дни?

  • бербатов-
  • фулъм-
  • манчестър юнайтед-
  • монако-
  • цена-
  • анализ

Цената на българският нападател би била около 80 милиона паунда

Димитър Бербатов е в края на кариерата си, но той има за какво да е горд от постигнатото особено по английските терени. Сайтът Football Whispers публикува специална статия за българина в рубриката си “Иконите на Премиър лийг”, в която припомня за периодите на нападателя в Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм, пише "Sportal.bg". Изданието анализира представянето на нашенеца, като заключава, че ако сега бяха силните години на Бербо на Острова, той щеше да струва 80 млн. паунда според настоящите трансферни цени.

Ето какво се казва в анализа за Бербатов:

На фона все по-голямата популярност на статистическите анализи във футбола все още има, и най-вероятно винаги ще ги има, определени аспекти от играта, които няма как да бъдат изразени като числа. Става дума за онези качества на футболистите, които не са подвластни на преброяване.

На фона на тях Димитър Бербатов се открои, създавайки си свой свят на прищевки и рисувайки понякога дори с груби линии като един истински футболен импресионист. Той не беше нито бърз, нито хипер-продуктивен на терена и определено не беше вманиачен от това какви са показателите му. Но той мислеше като никого друг, виждаше неща, които други не можеха, и се придвижваше по игрището по един безпогрешен и в същото време муден и небрежен начин, с който самодоволно “отсвирваше” простосмъртните защитници, които се изправеха на пътя му, забавлявайки се иронично на техните усилия да провалят “творческата му дейност”.

Независимо че ставаше все по-муден и по никакъв начин не можеше да опровергае обвиненията в мързел, Бербо продължи да е на висота и във Фулъм, както и в Монако по-късно след тръгването си от Премиър лийг.

С видима антипатия към тичането и пълна незаинтересованост към всякакви защитни действия българският нападател със сигурност имаше своите слаби страни. Той обаче беше енигма, фантазьор, магьосник, който внушаваше страхопочитание през тези 8,5 г. в Англия. С топка в крака той умееш да прави неща, от които падаха ченета и които възбуждаха публиката. На него не можеше винаги да се разчита да пресира, но можеше да заложиш, че първото му докосване ще бъде безупречно и че на фона на неговите представи нищо не изглеждаше невъзможно.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    10 7 Отговор
    Още малко и ше го сравнят със стоичков
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    9 7 Отговор
    Най вероятно 20-30 хиляди виетнамски донги.Дърводелец.По изчисленията на автора джендър, Стоичков и Балъков сега би трябвало да струват по няколко милиарда
  • 4 глори глори

    17 1 Отговор
    Малко се е увлякъл със стилизацията журналиста. Всъщност статистиките доказваха че лежерното поведение на Берба е само привидно. Просто се правеше на умряла лисица за да успи защитата. Показателите му за пробягани километри, обаче, често пъти бяха най-добри,а статистиката му за цялата лига по отношение на гол-пас беше отгоре на таблицата през цялото време.
    Спомням си как когато смени Тевес в един дъжд и обърна играта, как английския коментатор възкликна, че раздавал пасовете в наказателното като близалки !
    А взе и златните обувки без нито един гол от дузпа .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Радо

    1 2 Отговор
    Бербатов е гений, голмайстор на националния ни отбор с 48 гола, изумително красиви голове и финтове, които ще се помнят вечно на Албиона, за мен лично най-добрият бг футболист за всички времена!!!...засега, дай Боже да се роди още по-талантлив българин да ни радва!!