6 Февруари, 2018 18:14 1 847 3

Работодателите се отказаха да искат оставката на Петкова

  • работодатели-
  • среща-
  • борисов

Ще има законодателни промени в началото на март месец

Работодателите се отказват от искането за оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Това стана ясно след среща на национално представителните работодателски организации с премиера Бойко Борисов.

Председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев заяви, че срещата при премиера е ползотворна, като на нея е постигнато съгласие за дълбоки реформи. Ще има законодателни промени в началото на март месец. Ще се увеличи приходността. Дружествата ще предлагат профилирана енергия на пазара - 12 часа нощна и 12 часа дневна енергия.

Правителството ще забърза разговорите за прекратяване на договорите с американските централи. Разпределителните дружества - да купуват толкова колкото им е необходимо. Промените почти напълно ще либерализират свободния пазар, като целта е да има множество продавачи на енергия , а цената да бъде пазарна, заяви Добрев.

Ние сме изключително доволни от проведената среща и постигнатите резултати, каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

Получихме една сериозна подкрепа от премиера и министрите да направим пазара на електроенергия възможно най-прозрачен. С този закон, който ще се направи, със съществени промени можем да имаме и краткосрочен и дългосрочен резултат. Един добър диалог се получи и имаме съгласието за всички мерки, които предлагаме. Целта е да има колкото се може повече производители на електроенергия на пазара, тъй като в момента има само двама – "Марица Изток 2" и АЕЦ "Козлодуй". Това не е достатъчно, за да няма изкривяване на пазара - трябва да има една борса с повече фирми, за да се говори за свободен пазар и конкуренция, заяви Домусчиев.

Той уточни, че през следващите две седмици ръководствата на работодателските организации ще обсъждат резултатите от срещата и всяка от тях ще реши дали трябва да има протест на 28 февруари. Да се надяваме, че протести няма да има и ще има добри резултати от тази среща, каза още Кирил Домусчиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    2 3 Отговор
    Бойко може всичко,кой каквото си поиска ВЕЛИКАН!!!!!!
  • 2 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Правилно! Тя така или иначе си е фигуристка! Да ходи при кака Нешка !!
  • 3 Гостенин

    6 2 Отговор
    Театро