7 Февруари, 2018 11:04 1 515 0

Бъдещето на Мъри в Астана е неясно

  • мъри-
  • астана-
  • казахстан-
  • милиони-
  • забрана-
  • шампионска лига-
  • василев

Причината е, че казахстанският клуб може да получи забрана за участие в Шампионска лига

Шампионът на Казахстан Астана е на път да получи забрана и да не участва в Шампионската лига това лято. Причината е неизплатени задължения от страна на клуба към бивши футболисти. Те са представлявани от един от най-добрите български адвокати – Радостин Василев.

„Астана дължи доста пари на моите клиенти, става въпрос за милиони. Има влезли решения на КАС и Астана има срок до 31 март да плати въпросните задължения. Ако не го стори, клубът няма да получи лиценз от УЕФА за европейските клубни турнири“, коментира Радостин Василев пред "Блиц"

„След моята позиция, която публикувах, от ръководството на Астана веднага са се задействали и искат да им дам отсрочка. Аз обаче съм категоричен, че няма да отстъпя в никакъв случай“, допълни юристът.

„Най-странното е, че явно някой заблуждава хората в Астана и те смятат, че въпросните решения са обжалваеми. А това не е така – решенията са окончателни и не са обжалваеми. По същата причина съвсем скоро Дисциплинарната комисия на ФИФА ще наложи редица дисциплинарни санкции на клуба. Започва се първо от глоба, след това отнемане на точки, може да се стигне и до изваждане от групата“, каза още Василев.

Всичко това поставя отново под сериозна въпросителна бъдещето на Станимир Стоилов. Както е известно, Мъри реши да остане в Астана, въпреки че имаше и други опции. Ако ръководството обаче не се заеме сериозно със случая и клубът наистина остане без лиценз, е твърде вероятно Стоилов да търси други варианти за бъдещето си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА