8 Февруари, 2018 05:15 1 864 0

Холандия назначи Роналд Куман

  • холандия-
  • национален отбор-
  • треньор-
  • куман

Легендата на "лалетата" пое националния тим

Роналд Куман е новият селекционер на холандския национален отбор. Бившият мениджър на Евертън, освободен през есента, бе официално представен на пресконференция на местната футболна федерация преди минути.

Шефът на месния футбол го определи като "човек, който може да се справи", а самият Куман започна с това, че никога не си е поставял за цел да заеме поста и определи бъдещата си работа като "голямо предизвикателство".

Куман вече има опит с "лалетата", тъй като за кратко беше помощник на Гуус Хидинк преди световните финали във Франция през 1998 година. После работи като асистент на Луис ван Гаал в Барселона, а след това води Витес, Аякс, Бенфика, ПСВ, Валенсия, АЗ, Фейенорд, Саутхамптън и "карамелите" от "Гудисън Парк".

На пейката на "оранжевите" европейският шампион от 1988 година сменя Дик Адвокаат, който не успя да класира тима за Мондиал 2018.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА