8 Февруари, 2018 18:38 1 930 21

Буш-младши: Русия се намеси в изборите

  • джордж буш-
  • избори-
  • русия-
  • сащ-
  • джордж уокър буш

43-ият президент на САЩ категорично отхвърли опитите на Тръмп за затопляне на отношенията с Москва

Буш-младши: Русия се намеси в изборите - 1
Снимки: БТА/АР

Според бившия президент на САЩ Джордж У. Буш "има доста ясни улики, че руснаците са се намесили" в американските президентски избори през 2016 г., предаде Reuters.

Буш заяви това в Абу Даби, категорично опровергавайки твърденията на съпартиеца си републиканец Доналд Тръмп, който отрича Москва да се е опитвала да повлияе на вота.

Макар че не спомена името на президента Тръмп, Буш-младши явно отхвърли опитите му за затопляне на отношенията с Русия, както и изявленията му за имиграцията.

"Има доста ясни доказателства, че руснаците са се намесили. Дали са повлияли на резултата е друг въпрос", каза Буш. "Проблем е, че чужда държава е намесена в нашата избирателна система. Демокрацията ни е добра само докато хората й вярват", добави той.

Буш критикува и решението на Тръмп да отмени програмата на администрацията на бившия президент Барак Обама, позволяваща на млади имигранти, живеещи в САЩ незаконно, които са били доведени като деца, да останат в Америка.

Буш-младши: Русия се намеси в изборите

"Америка е техният дом. Те имат право да се уреди положението им", каза 43-ият президент на САЩ. Буш-младши призна, че се е опитал да реформира "куцащата" имиграционна система на Америка, но се е провалил.

Говорейки за руския президент Владимир Путин, Буш използва израза "zero-sum". Той не мисли "как и двамата да спечелим", а само "как аз да спечеля, а ти да загубиш", обясни бившият президент на САЩ.

Буш описа Путин като човек, който вечно е гневен, понеже смята, че е третиран несправедливо или изпитва чувство за малоценност. "Причината да се държи така е, че изчезването на Съветския съюз го тревожи. Следователно много от неговите стъпки целят възвръщането на съветската хегемония", обясни Буш-младши.

Буш-младши: Русия се намеси в изборите

Той наблегна също на необходимостта да бъдат подкрепени НАТО и другите алианси на САЩ по света. По думите му Путин постоянно "натиска, изпробвайки слабостта и затова НАТО е много важна".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    6 27 Отговор
    Поздравления за това изказваве.От години виждаме становището на Путиновата политика.А то не е добро.

    Коментиран от #3, #5, #18

  • 2 АМЮ

    32 4 Отговор
    Буш-младши e престъпник. Не искам да си спомням за него.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стамат

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Диди":

    Диди сега като падна с последния дъжд главата ли си удари.Този е един от най големите престъпници в днешно време. явно не ти е добре щом му казваш Браво.

    Коментиран от #6

  • 6 Диди

    5 20 Отговор

    До коментар #5 от "Стамат":

    Не съм харесвала Буш като президент.Но това,което казва за Путин,е така.
  • 7 Ауууууууууууууууу

    20 4 Отговор
    Буш младши е пълен дебил. Дай доказателствата бе всезнайко. Путин бил искал само той да печели. А американците какво искат - всички да им се подчиняват. Нали са демократи. Нещо не се получава.
  • 8 На шурея шуролинката

    14 5 Отговор
    Обикновено намесата става, чрез НПО-та! - Това показва практиката и историята!
    Нещо ме съмнява да има такава дейност руско НПО в САЩ. За сметка на това обаче НПО-та на САЩ има в целият свят, както и намесата им във всички точки на тази планета. Обяснението им за тази техни действия е "поддържане на националният интерес на САЩ". Колко руски НПО-та има в световен мащаб и за колко сте чували? - А колко американски?
    За това, управляващата класа, която загуби изборите в САЩ и която Тръмп успя да измести и да прекъсне сега търсят причина за свалянето му.
    Само проследете историята на сем. Буш, Клинтън и т.н. Ще установите, че това са потомствени фамилии облагодетелствани от властта.
  • 9 Kcaniba

    5 16 Отговор
    Много точно казано от Буш! Демократичния свят не може да бъде заблуден от едно комплексирано джудже! НАТО и САЩ ще му дадат компетентен урок!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    На твоето :D
  • 12 ха ха ха

    13 4 Отговор
    Путин не е лъжица за вашата уста, не се опитвайте да го анализирате... Нищо от казаното за Путин не е вярно, но описанието идиално пасва на тях самите :D

    Коментиран от #19

  • 13 Гостът...

    11 3 Отговор
    Така, така ! Искам "Майдана" в Ню Йорк, Вашингтон и още и още !
    По-страшна от украинската ! Да видите кравари прости хубаво ли е !
    Чобантия световна, корейците да ви се намесят в... изборите !
  • 14 Османчо

    16 1 Отговор
    Този е много нагъл военнопрестъпник,който трябва да бъде съден ,във всички войни след 2000г. този и жалкото му обкръжение имат пръст и се облагодетелстват по най-долния начин.А и все още си гледа като насран пудел
  • 15 ТоШибиян

    6 1 Отговор
    Хах този е идиот
  • 16 Румяна Костова

    9 3 Отговор
    Хайде дайте ги тези улики,една година ги дъвчете!Ксения Собчак преди 2 дни беше поканена на прословутата,,Молитвена закуска,,,,у вас.Да получи пари и инструкции от като опонент на Путин.Ето,това е намеса в изборите в Русия.Там тя се изказа,че Америка трябва да спре Путин. Медии ви пропагандират Навални,ето това се казва намеса в изборите за президент.
  • 17 Лафчи

    9 2 Отговор
    Един от най-тъпите президенти, дори американците си го признават.
  • 18 Румяна Костова

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Диди":

    Защо се напрягате със сложни думички като становище?Съсредоточете се на мразя, обичам,добър,лош, хубав,грозен.Путин е със звание майор от тайните служби и перфектен шахматист в геополитиката.Мислите ли,че точно Вие,с Вашите плитки коментари сте прозрели,,становище,,в неговите действия?
  • 19 Kcaniba

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "ха ха ха":

    Джон Маккейн е охарактеризирал най-точно Путин, засега!
  • 20 Бай Симеон

    1 0 Отговор
    Тоя Буш-младши е толковя виновен за сегашната ситуация в Близкия изток, че не желая даже да се сещям че има такъв индивид.
  • 21 Бате Борко

    1 0 Отговор
    Джордж Джуниър трябва да бъде в затвора за престъпления срещу човечеството.