9 Февруари, 2018 07:58 1 621 0

Барселона се справи с Валенсия - на финал е

  • барселона-
  • коутиньо-
  • валенсия-
  • ракитич-
  • купа на испания

Каталунците спечелиха реванша на „Местая” с 2:0

Валенсия загуби у дома от Барселона с 0:2 в полуфиналния им реванш от турнира за Купата на Краля. Така с общ резултат 3:0 каталунците се класираха за финала на надпреварата за пета поредна година. Филипе Коутиньо (49) вкара първия си гол с екипа на Барса, а Иван Ракитич (82) се разписа за четвърти път този сезон.

Домакините започнаха по-активно и още в 6-ата минута Коклен шутира отдалеч, но право в ръцете на вратаря Яспер Силесен. Отговорът на каталунците дойде три минути по-късно, когато Меси шутира от фаул, а стражът Хауме Доменек спаси, пише "Блиц".

В 14-ата минута „прилепите” бяха много близо до гол, но след удар с глава на Родриго Морено топката се отби от напречната греда.

Интересните ситуации пред двете врати продължиха до края на първата част, но без да се стига до попадение. Силесен спаси удар на Родриго Морено в 27-ата минута, а след това пропуски за гостите направиха Меси и Луис Суарес.

След почивката в игра за Барса се появи Филипе Коутиньо на мястото на Андре Гомеш и в 49-ата минута даде преднина на гостите след центриране на Луис Суарес. Четири минути по-късно уругвайският нападател пропусна, а в 56-ата минута след удар на Кодогбия от домакините топката мина покрай вратата.

Последваха пропуски на Меси от гостите и Хосе Гая и Лусиано Вието от домакините. В 69-ата минута след шут на Ракитич топката профуча близо до гредата.

В 74-ата минута Валенсия можеше да изравни, но Хосе Гая от близка дистанция шутира право в тялото на Силесен.

Барса окончателно си осигури победата и във втората среща с гол в 82-ата минута на Иван Ракитич, който получи топката от Суарес при добра контраатака и с точен шут не остави шансове за вратаря Доменек. Това бе четвърто попадение за хърватина от началото на сезона във всички турнири.

На финала Барса ще спори за трофея със Севиля, който елиминира Леганес в другия полуфинал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА