Last news in Fakti

10 Февруари, 2018 11:22 1 263 0

Ювентус победи Фиорентина с 2:0 като гост

  • ювентус-
  • фиоретина-
  • футбол-
  • победа-
  • ювентус-
  • фиоретина-
  • футбол-
  • победа-
  • италианско първенство
Ювентус победи Фиорентина с 2:0 като гост - 1
Снимки: Xinhua/БТА

Ювентус победи с 2:0 като гост Фиоретина с един от най-интересните мачове от 24-ия кръг на Серия "А". Точни за "бианконерите" на "Артемио Франки" бяха Федерико Бернардески (56) и Гонсало Игуаин (86).

С този успех торинският гранд излезе на първо място във временното класиране с 62 точки. Наполи остава на второ място с 60 пункта, но и мач по-малко. Южняците се изправят срещу Лацио.

Срещата започна с по-добри действия на домакините, които обаче не успяха да затруднят Буфон. В 18-ата минута съдията Марко Гуида отсъди дузпа за игра с ръка на Киелини в наказателното поле на Юве. Положението бе спорно и реферът се консултира със системата ВАР. Първоначално той потвърди решението си, но впоследствие го отмени.

Ювентус победи Фиорентина с 2:0 като гост

Двата отбора продължиха да играят равностойно, без да успеят да създадат нещо любопитно пред една от двете врати.

Така се стигна до 38-ата минута, когато "виолетовите" организираха бърза контраатака. Жил Диас напредна с топката, финтира Лихтщайнер в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл на Буфон, но кълбото срещна напречната греда.

Това бе и единственото по-интересно действие до края на първото полувреме.

Втората част започна с удар с глава на Миленкович, който бе неточен. В 54-ата минута Верету опита силен удар, но прати топката в аут.

Две минути по-късно Ювентус поведе с гол на бившия любимец на феновете на Фио Федерико Бернардески. Офанзивният футболист бе фаулиран на границата на наказателното поле и с удар на близкия ъгъл на Спортиело реализира за 0:1.

Ювентус победи Фиорентина с 2:0 като гост

"Виолетовите" опитаха да стигнат до изравнителен гол, но освен няколко разбърквания пред Буфон, не успяха да предложат нищо запомнящо се.

В 68-ата минута влезлият като резерва Дъглъс Коща намери Игуаин в наказателното поле. Ел Пипита пое топката и мигновено стреля, но кълбото мина покрай вратата.

Три минути по-късно Буфон се намеси решително при центриране в наказателното поле. Опитният страж изпревари Сирил Теро, който в противен случай щеше да прати топката във вратата.


В 76-ата минута Милан Бадел опита силен удар извън наказателното поле. Топката срещна тялото на Марко Бенаси и излезе в аут.

В 86-ата минута Ювентус реши всичко в срещата. Джорджо Киелини с впечатляващ пас изведе Гонсало Игуаин зад защитата на домакините, аржентинецът напредна с топката и с техничен удар вкара за 0:2.

В продължението на мача Валентин Ейсерик имаше възможност да обстрелва Буфон от пряк свободен удар, но прати топката в стената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА