Last news in Fakti

11 Февруари, 2018 21:03 3 926 8

Република Китай инвестира в електрониката

  • тайван-
  • инвестиции-
  • микрочипове-
  • полупроводници-
  • индустрия-
  • производство-
  • икономика

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството работи усилено в посока превръщането на стрната във водеща световна инвестиционна дестинация, особено за медународни компании за проиводство на полупроводници, които се стремят да основат местни производствени и научноиследователски бази.

„Тайван е широко признат за един от най-жизнените пазари в света”, каза Цай, добавяйки, че ключови играчи в в сектора на електрониката, най-вече в сферата на производството на микрочипове и полупроводници, сред които местни компаии Advanced Semiconductor Engineering Inc., Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. и Winbond Electronics Corp., както и ASML Holding от Холандия и Micron Technology Inc. от САЩ са увеличили своите инвестиции в този отрасъл на индустрията в Тайван.

„Очаква се тези стратегически инвестиции да спомогнат за поддържането на растежа на вътрешната икономика и да подобрят медународната конкурентоспособност на страната”, каза още президентът.

Цай направи своето изявление по време на официална среща с Аджит Маноча, президент и CEO на Semiconductor Equipment and Materials International (SEMI). SEMI насърчава развитието на световната верига за доставки на електроника и оказва сериозно влияние върху растежа на своите близо 2 000 корпоративни и 1.3 милиона индивидуални членове.

По думи на Цай, Маноча е направил силно впечатление по време на преходната им среща през месец септември 2017 г., когато е говорил за влиянието на свободната търговия, данъците и технологичните инвестиции, свързани с проиводството на пмикрочипове.

Оттогава страната е регистрирала сериозен напредък в това отношение и продължава да работи усилено за своето развитие. Правителството е поело ангажимент да подпомага с каквото може индустрията, за да гаратира, че Тайван ще продължи да се развива като привлекателна дестинация за чуждестранни инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо

    6 5 Отговор
    Република Китай няма става дума за Тайван

    Коментиран от #3

  • 2 Тома

    5 2 Отговор
    Става дума за Тайван,която не е част от Китай,колкото и да им се иска,но това не е новина,отдавна правителството инвестира в електрониката.Тайван е ултрамодерен,изглежда сякаш е в бъдещето,а останалите да гледат и да се учат!!

    Коментиран от #4

  • 3 ГОРАЗД

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Владо":

    Точно Тайван официално се нарича Република Китай и е официален правоприемник на последното легитимно китайско правителство по време на втората световна!Мързи ме да пиша,прочети в уикипедия!

    Коментиран от #6

  • 4 кинез

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    Тайван е Китай колкото и да не ти се иска. То пък теб кой ли те пита ?
  • 5 чинез

    2 0 Отговор
    Китай е номер едно икономика в света. 99% от електрониката в света е произведена в Китай.
  • 6 Владо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГОРАЗД":

    ДЕМЕК Тайван, всичкото друга са измислици ... какво пише във википедия (там всичко се редактира ежедневно според последният либералн писък ) не е съвсем меродавно. Китай е Котайска Народна Ррепублика а Тайван се счита за част от КНР чиито сепаратиски старсти са подкрепени от САЩ

    Коментиран от #8

  • 7 Владо

    0 0 Отговор
    Всяка държава признала като независима " Република Китай " и имаща посолство, среща сериозен отпор от страна на КНР. Със македония преди години имаше подеобен скандал. Нещо като със "Далай ламата" много извстен но със забрана да посещава официално сума ти "недемократични" или приели инвестицииот КНР държави
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.