Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 10:41 1 077 4

САЩ са готови да преговарят със Северна Корея

  • сащ-
  • преговори-
  • южна корея-
  • северна корея-
  • майк пенс

Вашингтон иска диалог с Пхенян

САЩ са готови да преговарят със Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати имат готовност да започнат преговори със Северна Корея за ядрената програма на страната. Това обаче не означава, че Вашингтон ще смекчи тона към режима на Ким Чен-ун. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от „Вашингтон поуст“.

Вицепрезидентът и южнокорейският президент Мун Дже-Ин се съгласиха да търсят диалога с Пхенян – на фона на Зимните олимпийски игри, които се провеждат в Южна Корея. Във Вашингтон искат да постигнат напредък, който обаче няма да е за сметка на отстъпване в позициите и исканията спрямо Северна Корея.

Изразената от Майк Пенс готовност за преговори бележи промяна в политиката на администрацията на Тръмп, която досега настояваше, че ще преговаря със Северна Корея, само ако види реални отстъпки по въпроса за ядрената и ракетната програма на азиатската страна.

Напрежението на Корейския полуостров се повиши значително, след като режимът на Ким Чен-ун извърши няколко ракетни и ядрени изпитания. САЩ призоваха Северна Корея да спре с провокациите, защото в противен случай има риск от въоръжен конфликт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    19 0 Отговор
    Почвайте преговори и махнете този заповеднически тон. Иначе вече поставяте целият свят пред ядрена война-само заради глупавите ви анбиции и безграничната ви алчност.
  • 2 ТАСС

    12 0 Отговор
    Краварите в ситуация :
    ИЗУЙ ГАЩИ
  • 3 Барчо

    13 0 Отговор
    Това е единствения разумен път, както за целия свят, така и за американците. Те все пак ще трябва да прибавят и СК като ядрена държава поради простата причина, че корейците няма да се откажат от нея по никакъв начин. Ако искаш мир, готви се за война. СК така и направи. Сега мирът и е гарантиран кой каквото и да разправя.
  • 4 Гого

    8 0 Отговор
    Американците разбират само като видят дебелия!