Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 13:00 2 405 14

Простащината е главното покушение срещу България

  • простащина-
  • българия-
  • култура-
  • медии

Сетне разпространи метастазите си в медиите

Простащината е главното покушение срещу България - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отдавна пиша, че главното покушение срещу България и най-сериозната заплаха за националната ни сигурност е простащината.

Простащината първо зарази с отровния си вирус културата. Това пише в профила си във Фейсбук Николай Слатински.

Сетне разпространи метастазите си в медиите.

След това нахлу в политиката.

Накрая погълна живота на обществото ни.

Простащината най-напред поведе война срещу интелигентните и свестните, честните и почтените, знаещите и можещите хора.

Сетне девалвира образованието и започна да си присвоява бакалавърски и магистърски степени, докторски, доцентски и професорски титли.

След това премахна изискванията и стандартите за компетентност, експертна пригодност, знание и професионализъм в подбора на кадрите.

Накрая даде път на невъзпитаните, простите, прочелите по една книга най-много, говорещите на диалект, използващите примитивен език и арогантен изказ.

И като извърши това коварно, подло, гадно и мръсно дело, простащината, започна бавно и систематично да превзема властта на всички нива и във всички сфери.

Така ние изпаднахме, както много пъти съм писал, под просташко робство, просташко владичество или просташко присъствие - както искате го наречете.

Важното е, че това, което изберете, ще бъде другото име на днешната ни реалност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наглос = Власт

    29 0 Отговор
    Браво бе Пич, аз от кога разправям , че хидрата разяжда Булгария от вътре. Имам в предвид Независимата Съдебна Власт. Едни хрантутници дето не са учили хуматитарни науки, математика, биология / най-вече / химия , физика , а са назубили едно книжле пробито с бренеке, какво търсиш от тях. Били независими, от кого, от колегите си, от връзките си или от паричните потоци? Били ВЛАСТ, над кого и за какво като навсякъде цари безвластие? Изнасилват бабички за 2 лева, бият всеки ден полицаи, новините започват всеки ден с изврашения - къде е тая власт ? Да си кажем честно , става дума само за пари , много пари, заплати, бонуси, привилегии и т.н.т. Когато започнат да си връщат заплатите за несвършена работа , може и да с промени положението, но едва ли ще дочакаме тоя момент !

    Коментиран от #13

  • 2 гоуст

    19 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Накрая даде път на невъзпитаните, простите, прочелите по една книга най-много, говорещите на диалект.Ето още един мисли като мен,откога повтарям,че неграмотните,возещи се на трамваи,и говорещи на шопски диалект са привилегировани в тая държава и заразяват цялата страна с посредственоста си и дребния си тарикатък!

    Коментиран от #12

  • 3 Майор Костов

    26 1 Отговор
    "Идиокрация" - имаше и такъв филм дори ;)
    Погледнете Тиквата,оная простакеса,която е шеф на НС, Цецо Ухото,милиционерите с ниските чела и т.н.
  • 4 Диди

    22 2 Отговор
    Време е да се излезе на,,улицата ,,и се протестира.Примерът дадоха Румъния.Сега е моментът,тъй като ние водим председанелството на ЕС.По голям шамар за правителството няма.Браво за статията.
  • 5 20 Стотинкс

    26 0 Отговор
    Добра статия! - И вярна при това!
  • 6 tost

    16 0 Отговор
    Само да уточня,простащината винаги е била в политиката и никога не е излизала оттам.
  • 7 Простак

    2 3 Отговор
    Статията не е лоша, но той беше доста години в политиката, какво направи?
  • 8 Помнещ

    8 1 Отговор
    Простащината е на власт от 9 септември 1944. Викаха им управлението на каскадите.
  • 9 Помнещ

    6 3 Отговор
    Управление на каскетите
  • 10 Пеньо

    4 0 Отговор
    България ще престане да съществува, но простащината ще остане!
  • 11 Радев

    1 0 Отговор
    Трябва рестарт но не еволюционен
  • 12 Возещ се на трмвай

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "гоуст":

    Ще започна с цитат на Антон Павлович Чехов-"Най-непоносимите хора са провинциалните знаменитости".Убеден съм,че не сте чели нищо от него,прозира в озлоблението и комплексите Ви,трудно се спори с хора ако сте хора с които ни разделят няколко вагона с книги,затова спирам до тук и оставям да размислите над цитата!
  • 13 един

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Наглос = Власт":

    Човече, много си се възторгнал, но със съжаление ще ти кажа, че си един от тези, за които авторът пише в мнението си.
  • 14 впечатлен

    1 0 Отговор
    Браво на автора! Напълно споделям! Точно тази простащина ще ни погуби като нация! Тя е нагла, отвратителна, подплатена с крадени пари и нагло нахлула в живота ни. Принудени сме да слушаме и гледаме ужасяваща простащина навсякъде и във всичко. Дори начинът на мислене, манталитетът на много хора за това какво може и какво не, е просташки! Някои пък се изживяват като супер остроумни, говорейки глупости и самовъзхищавайки се. Имам предвид парламента. За да слушаш и гледаш наглото в повечето случаи нелогично говорене, са ти нужни изключително здрави нерви. Които обаче отдавна са изчерпани. Никога не гледам предаванията от залата. Ужасяващи са! И на една всеизвестна партия искам да кажа, хора, с омразата, която щедро сипете в парламента и навсякъде, малко неща се постигат. Омразата е нещо вредно, тя разяжда обществото и не води до нищо добро!