Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 11:57 3 086 12

Информатор: Владимир Путин знаеше за всичко

  • информатор-
  • wada-
  • допинг-
  • путин-
  • русия-
  • титли-
  • сочи

"Поне пет титли от Сочи са спечелени от допингирани спортисти", обяви Григорий Родченков

Информаторът на Световната антидопингова агенция (WADA) Григор Родченков даде интервю за американската телевизия CBS, в което подробно разказа за руската държавна система за допингиране на спортисти. Бившият шеф на Московската антидопингова лаборатория разкри, че животът му е заплашван и затова се е наложило да промени външността си, пише "Блиц".

„Има информация, че животът ми е в опасност. Затова взехме необходимите мерки. В моята родина мнозина искат смъртта ми. Въобще там убиват много хора. Дали Владимир Путин би искал да замълча? Да! Неговите врагове умират дори на територията на САЩ. Постоянно ме заплашваха. Дори искаха да дам фалшиви показания срещу сестра ми. Твърдяха, че в противен случай ще ме хвърлят в затвора. По това време бях близо до самоубийство“, разказа Родченков.

„Сигурен съм, че Путин знаеше за държавната система за допингиране в спорта. Министърът на спорта Виталий Мутко му докладваше за всичко. Двамата са се запознали още през 90-те години в Санкт Петербург. Самият Мутко ми е разказвал, че Путин постоянно се е интересувал за подготовката за Сочи 2014, има ли проблеми и има ли нужда от допълнителна помощ“, призна информаторът на WADA.

Той обяви и бройката на златните медали, спечелени от допингирани руски спортисти в Сочи и нарече гении хората от специалните части, които са успели да подменят запечатаните тестове за забранени стимуланти. Както е известно, Русия спечели 11 златни отличия на олимпийските игри през 2014 г.

„Пет медала бяха спечелени с допинг. В биатлона, ски-бягането, бобслея и скелетона. С нечестни победи се сдобиха скиорът Александър Легков, скелетонистът Александър Третяков и бобслеистът Александър Зубков. С допинг беше спечелена и мъжката щафета в биатлона, в която се състезаваха Алексей Волков, Дмитрий Малишко, Евгений Устюгов и Антон Шипулин.

„През вратата беше невъзможно да се проникне в помещението, в което се съхраняваха допинг пробите. Имаше камери от двете страни. Дори да пипнеш вратата беше невъзможно, тъй като веднага се включваха алармените системи. Официално Евгений Блохин се водеше водопроводчик, но истинската му роля беше почистването на пробите. В стената имаше дупка, която свързваше охраняваната зона на сградата с неохраняваната. Тази дупка беше замаскирана, а през нея се правеха всички машинации. Експертите от специалните части намериха начин, с който да се подменят пробите. Тези хора са гении. Аз лично никога не съм виждал как се прави това. Постоянно се правеше един и същи фокус със запечатаните проби. Мошеничеството беше в промишлени мащаби“, завърши бившият шеф на Московската антидопингова лаборатория.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    16 18 Отговор
    Империята на злото и лъжата!Деградирала нация!!!
  • 2 даммм

    19 15 Отговор
    Утре като някой го хване диария-пак Путин ще е знал...ама си е траял..

    Коментиран от #6, #10

  • 3 Белчо

    18 3 Отговор
    А га еди кифтетата,оти ни рива?
    Опитвам се да налучкам сумата, която е получил този човек. Не за друго, ами да разбера, за колко сребърника е продал душата си, и сънят на децата си!
    Никой не харесва предателите - нито руснаците , нито американците!
  • 4 Краваря

    4 14 Отговор
    Путинката ни е бащица свещенна! Как нИ вЪй срам да плюЙтИ пУ негУ, еврогеЮвИ таквиЗ.
  • 5 Тръмп

    8 13 Отговор
    Комунизъм в действие!:):):)
  • 6 Хуйно

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "даммм":

    Май си търсиш оправдание?
  • 7 Интересно

    13 3 Отговор
    тогава защо международният съд в лозана оневини напълно посоченитке руски спортисти като им върна медалите ,отмени всички наказания срешението си на 02.02.2018г.Огромвно унежение цза корумпираните ВАДА и МОК.
  • 8 Иванчо

    2 8 Отговор
    Това е механизмът на цялата пропаганда на деградиралите съветски отрепки не само в спорта, а за всичко.
  • 9 радев

    5 3 Отговор
    ПУТИН ЗНАЕ ВСИЧКО!!!ТОЙ УПРАВЛЯВА СВЕТА!!!НЯМА ДЪРЖАВЕН ГЛАВА КОЙТО ДА НЕ Е ИЗБРАН ОТ НЕГО!!!
  • 10 цоле

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "даммм":

    И #6 ГО Е ХВАНАЛО
  • 11 Владо

    4 1 Отговор
    Гледах свидетелят пред съда. Мрънкане, несвързани думи, накъсано говорене-абе жалка работа. Затова съдиите, отмениха толкова наказания. Сега явно е чел нещо предварително написано.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.