Last news in Fakti

21 Февруари, 2018 10:33 2 528 1

Поевтиняване на имотите в Абу Даби

  • оае-
  • абу даби-
  • жилища-
  • цени

Пазарът на новостроящи се жилища е сегментът, който поддържа имотния сектор в Аду Даби. През четвъртото тримесечие на 2017 г. броят на сделките с подобни имоти остана висок, тъй като предприемачите предлагаха редица отстъпки на купувачите. На вторичния пазар обаче цените на жилищата паднаха с 2%, а на къщите – с 1%.

Както и преди, на пазара на жилища доминират арабските купувачи и граждани на държави от Персийския залив. В края на миналата година редица фактори повлияха на икономиката на емирството. Сред тях бяха ниските цени на петрола, ръст на запасите на вторичния пазар, поскъпване на живота като цяло и съкращения на персонала, съобщава изданието Khaleej Times.

На някои пазари поевтиняването на жилищата беше особено силно. Така например, на остров Рим средната цена на квадратен метър жилищна площ спадна от 3650 USD до 3480 USD. И обратно с 5% поскъпнаха имотите на остров Саасият – от 4010 USD/кв.м на 4200 USD/кв.м.

Цената на къщите през последното тримесечие на миналата година най-много спадна в Ал Раха Бич (-4%) – от 3960 USD/кв.м до 3770 USD/кв.м. В Халифа обаче се отчита ръст от 6% - от 2510 USD/кв.м до 2640 USD/кв.м.

С 2% по-евтино е можело да се наемат жилища в края на миналата година в Абу Даби и с 1% - къщи.

Според експерти, евтиният долар, към който е вързан дирхамът, правят пазара на недвижими имоти в Обединените Арабски Емирства по-достъпен за инвеститорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 55667

    1 0 Отговор
    Путин да пуска там 2-3 ядрени глави и да го слива с пясъка, място на грешници с грешни пари