23 Февруари, 2018 15:13 5 107 10

Автомобили: Окрупняване и китайска инвазия

  • автомобили-
  • концерни-
  • окрупняване-
  • концерни

В световната автомобилна промишленост протича една доста интересна оптимизация. Китайски компании купуват като луди технологии и марки, като примерите за това не са един и два.

Най-популярните европейски марки, които са собственост на китайци са MG, Rover, Lotus и Volvo. Закъсалото Mitsubishi пък отиде в ръцете на алианса Renault и Nissan, а другите франсета от PSA, не без помощта на китайците от Dongfeng, купиха от General Motors марката Opel.

През тази година се очакват и още катаклизми, а всичко това е продиктувано от т.нар. икономическа целесъобразност. С други думи обаче се получава така, че малките компании постепенно ще изчезнат и автомобилната промишленост ще остане в ръцете на само няколко огромни концерна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    10 34 Отговор
    Китайците правят само боклуци.Не говоря само за автомобилите.Всичко,което правят и всичко което е с техни части от там е боклук.Затова няма да се наложат с колите.Не могат да достигнат нито един от сегашните производители.

    Коментиран от #2, #3, #7

  • 2 Бат Вальо

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Говориш простотии, отвори си компа и виж - 99% отхардуера ти е китайски ...

    Коментиран от #9

  • 3 Зорлем

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Интересно устройството, от което написа този коментар, къде и от кого е произведено?
  • 4 Марио

    5 20 Отговор
    До коментар 2 и 3.Въобще в говоря глупости.Всичко от Китай е боклук.Не случайно е казано ,че скъпото излиза евтино.Китайски боклуци.Друго е да сравниш мерцедес с китайска кола.Айде иди да ме опровергаеш

    Коментиран от #5

  • 5 Патриот

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Марио":

    Отнася ли се това за Айфон?
    Не е далеч времето когато и в Европа ще започнат да правят боклуци, но поради разни еконорми, стандарти и т.н. ще ни налагат да купуваме новите боклуци.
  • 6 народ

    15 1 Отговор
    Да,китайските стоки може да не са толкова качествени,но са много по-евтини и наистина превземат света.И разликата в качеството на автомобилите не е чак толкова голяма.Всеки нормален човек би си купил 3 китайски автомобила за цената на една европийска кола.
  • 7 Технологии

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Съвсем скоро, европейски производители, ще започнат да копират технологии за производство на електромобили, защото китайците започват да набират страшна скорост в тази посока, а европейците остават в догонваща позиция. За батериите да не говорим.
  • 8 Японеца

    6 5 Отговор
    Славчев, забравил си Мерцедес и Гили!
    Немските лизачи газ пикаят.
    Мерцедес слага двигатели Рино.
    Нисан-Рено бърка в *ъза на ваг-**ите с продажбите.
    Купувайте немски дизелови бракми и ги дръжте пред блока.
    Ще ходите на море с новите 400 000км бракми, дизел Евор 5!
  • 9 JWP

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Вальо":

    #2,#3 и компания
    Китайски са само жълтите наблюдатели на конвейра, а цялата технология не е тяхна. Я дай от това, което масово ни заобикаля някой читав краен продукт, на който абсолютно всичко от А до Я е ИЗОБРЕТЕНО в Китай, а не копирано, откраднато или произвеждащо се там, заради евтината работна ръка....
    Интернет, GSM, GPS, различните ОС, чиповете и абсолютно всичко което ползваме е основно японско, корейско, американско и европейско. ....
    В аеро-космическата техника копираха за основа от руснаците. Има китайски ценни неща, но те са в далечното минало - като китайската медицина. В съвременните технологии има още много ориз да ядат и от Запада да крадат, докато станат самостоятелни. И МАГЛЕВ с която толкова се хвалят (въпреки, че рекорда за скорост е на японците) пак не е тяхно творение...........

    Коментиран от #10

  • 10 Зорлем

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "JWP":

    Някой път като вземеш да обясняваш тези работи на някой, чиято фирма е купена от китайци, моля те, обади ми се да дойда да погледам. Дори ще си платя, за да видя това шоу! И пуканките сам ще си донеса, обещавам.