Last news in Fakti

25 Февруари, 2018 20:34 14 758 8

Паднаха най-популярните митове за секса

  • секс-
  • митове-
  • експерти-
  • развенчаха-
  • главоболие-
  • бременност-
  • инфаркт
Паднаха най-популярните митове за секса - 1
Снимки: shutterstock

Когато става въпрос за секс неизбежно се изричат различни твърдения и постулати, в които повечето хора сляпо вярват и дори не се замислят дали са истина. Тези мъдрости — късчета самородно злато — стоят в основата на много митове и небивалици, свързани със секса.

Експертите предупреждават, че много от нашите схващания и представи за този интимен акт са грешни или неверни.

Британското издание Daily Mail е потърсило мнението на различни експерти и те убедително представят доказателства, развенчаващи едни от най-популярните митове за секса.

Много от нас са чували, че сексът при главоболие може да влоши нещата, поради което това е една от най-често срещаните причини за отказ.

Оказва се обаче, че това твърдение е пълна лъжа, защото сексът всъщност може да излекува главоболието ви.

Вижте някои от най-популярни мита за секса, които сексолозите правят на пух и прах:

Паднаха най-популярните митове за секса

Сексът увеличава риска от сърдечен удар

Мъжете, със сърдечни проблеми, често се страхуват от интимност, защото се страхуват, че могат да получат сърдечен удар. Според експертите това е пълна заблуда и няма място за притеснения. Статистиката сочи, че сексът не може да предизвика инфаркт. В проучване, в което са взели участие 536 пациенти на възраст между 30 и 70 години, само 0.7% са били засегнати от инфаркт.

Не можете да забременеете докато сте в цикъл

Когато една жена е във фертилна възраст, тя може да забременее по всяко време, дори когато е в цикъл. Разбира се, вероятността тогава е по-малка, но съвсем не е изключена. Всяка хормонална дисфункция или евентуална нередовна овулация може да ви изненада, затова не се доверявайте на това. В допълнение рискът от заболяване остава същият.

Главоболието е добро извинение да откажете интимните ласки на партньора си

Ако отказвате да правите секс, защото имате "ужасно главоболие", правите грешка. Учените твърдят, че сексът всъщност лекува болката, а не я влошава. Изследване, проведено от екип от университета в Мюнстер, Германия показва, че при чести интимни ласки повече от половината хора, страдащи от мигрена, са се почувствали по-добре.

Сексът и достигането до оргазъм могат да предизвикат раждане при бременни жени.

Теоретично, сексът може да предизвика контракции при бременни жени, но само ако те са в много напреднала бременност и очакват всеки момент да родят. Причината за това се дължи на хормони в спермата, наречени простагландини, които омекотяват шийката на матката и стимулират контракциите. Синтетични форми на тези хормони се използват за предизвикване на раждане. Това обаче би могло да се случи в края на бременността, казват специалистите. През останалото време хормоните не оказват влияние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гмг

    22 4 Отговор
    Така, от медицинска гледна точка не е особено коректна статията. Страдащите от исхемична болест на сърцето при каквото и да е нещо повишаващо нуждата от кислород на миокарда и стане повече от доставката му( физически труд, емоционално вълнение, секс, без значение), може да доведедо инфаркт.
    Да, жената може да забременее в цикъл. За по-невежите - овулацията настъпва 14 дни пред първия ден на следващата менструация, тоест ако жената менструалния й цикъл е 21 дена, а менструацията продължава 7 дена е напълно възможно.
    Сексът освен простагландините в спермата, само самото механично действие върху половите органи и гърдите увеличават секрецията на окситоцин и простагландини.

    Коментиран от #2

  • 2 Ганьо

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "гмг":

    Бате, абсолютно нищо не отбрах :) аз и от статията не отбрах особено, само едно- само Ганьовица пак да каже, че я боли главЪта ... ;)
  • 3 Пешо

    10 3 Отговор
    Като няма какво да се пише слага се нещо за СЕКС и веднага нещата тръгват, тъпо.
    "Секса продава" е много тъпо правило в журналистическите среди, и абсолютно невярно!!!
  • 4 Гарибалди

    7 2 Отговор
    Тея митове отдавна са паднали... тея (на)учени могат да си останат само с мисленето, че те са ги открили!
  • 5 vasik atanasova

    10 3 Отговор
    МИЛЕНЧЕ ТЕЗИ ТЕМИ СА ЗА ВЕНЕТА
  • 6 Христо

    10 2 Отговор
    Няма главоболие, няма висока темперарура, няма сърцебиене... щом минстане патката всичко ми минава.
  • 7 БайТози

    9 1 Отговор
    Друуго си е като олабим жилата два пъти,главоболието изчезва и спим като бебе.
  • 8 чичо Пешо

    7 0 Отговор
    не съм съгласен с тезата за инфаркта и тази за главоболието. Ако главоболието е причинено от виско кръвно или дехидратация, вероятността да се усили, особено при мъжете е много голяма. А колкото до сърцето - историята е пълна със случаи на страдащи от сърдечно забляване, починали спед секс.