Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 13:56 2 163 14

Кралев заподозря Норвегия в измама

  • кралев-
  • астма-
  • болест-
  • забранени стимуланти-
  • измама-
  • норвегия-
  • биатлон-
  • олимпийски игри-
  • пьонгчанг

"Всичките им биатлонисти са болни от астма", заяви министърът

Спортният министър Красен Кралев скочи на норвежките национални отбори по ски бягане и биатлон за нарушаване на феърплея. Според него те симулират дихателни проблеми, за да използват забранени препарати с разрешение.

Министърът се ядоса на съпоставка, че България не е спечелила нито един медал с 50 милиона лева инвестиция в олимпийска подготовка, а Норвегия е взела 39 медала при годишен бюджет от 30 милиона, пише "Блиц".

"Дайте да не коментираме такива несериозни неща. Целият отбор на Норвегия в ски бягането и биатлона са астматици. Дойдоха със съответните препарати. Всички знаят за какво става въпрос. Аз го приемам го като нарушен феърплей", заяви Кралев, който през октомври влезе в управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA).

Според правилника на WADA даден спортист може да получи разрешение да използва препарат от забранения списък при определено заболяване.

Очевидно норвежките лекари са издали такива документи, хората се водят за астматици и всички носят препарат за астма, който е свързан с повишаване на кислородния обмен в организма", каза Кралев пред bTV.

"От години всички коментират как в норвежките национални отбори в ски бягането и биатлона всички до един са астматици. В ПьонгЧанг те носеха препарати против астма, колкото всички останали държави", допълни спортният министър.

"Но е законно. По правилата е. Нищо не можеш да кажеш, след като са получили такива сертификати. Това е публична тайна от много години. От много олимпиади е така", каза още Кралев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 3 Отговор
    Свинчок, за кво им дадохте на те екскурзианти 50 милки? Да ни се смее цял свят? Половината даже не можаха да завършат в състезанията си

    Коментиран от #7, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 OMG WTF

    19 2 Отговор
    Ами пишете ги и нашите за астматици. Ама защо ли си мисля, че и ако нашите взимат такива препарати, пак ще са последни?
  • 4 Indianec v BG

    11 0 Отговор
    Изначално грешна ви е политиката да ринете пари за олимпийски спортове, а за тези, в които сме традиционно силни и печелим световни и европейски титли не предвиждате почти нищо. Резултатът е видим. Като "здравната каса" на бай Илко, "пенсионният модел" и т.н. примери за нескопосано чуждопоклонническо управление. Хау!
  • 5 пастир

    17 3 Отговор
    Тоя некадърник дебел някой друг му е виновен.Ще се сравнява с Норвегия.Хората там работят не крадат като тебе.Прави стадиони в села с 5 жители и след това шумно ги откриват с тиквата.Затвор доживотен.
  • 6 Асковлията

    14 1 Отговор
    Кралев, я по-кротко с тия асматици! Да не забрави, защо ББС ,пратиха "журналисти" ,на Батето? И му скроиха шапката? И той се изтърва, че всички американски спринтйори са асматици - и айде ,чао!
    Кралев, голям резил бе, тази Олимпиада,а?
  • 7 МИ ДА

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Първо се запознай и тогава изливай пумия по БГ спортистите. Те от тези 50 милиона получават по едно потупване по рамото и обяснения как няма бюджет. Тренират на цената на собствени разходи и обикновенно се занимават с нещо друго , за да се издържат.
    Но за съжаление съществуват и хора като теб....

    Коментиран от #9

  • 8 Е нали друго пеехте

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Е нали се оплакват другите че не им давали и нямали условия ?
  • 9 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "МИ ДА":

    Така е, да. Не знам Кралев като споменава някакви милиони дали може да представи фактури и да даде обяснение за какво са дадени тези пари, все пак това му е работата, нали така? Защото никой от нашите спортисти не е отрупан с пари, не му е спокойно ежедневието и хората, които представиха страната ни са стартирали напълно сами, давали са всичко, само за да тренират. Зографски, Жекова и др. да не би да получават хиляди на месец за това, че представят страната? А Кралев си прибира поне 5х.лв официална заплата месечно.
  • 10 БЪЛХАрия

    9 1 Отговор
    ТИПИЧЕН СЕЛСКИ ТАРИКАТ. УЖ ХИТЪР ПЪК ПРОСТ . ХЕМ ГЛЕДА ОНИЯ КО ПРАЯТ С ТИЯ АСТМИ ИСКА МУ СА АМА НЕ МУ СТИСКА. КЪТ НЕ МУ СТИСКА МАРШ И ДА ИДВА НЯКОЙ ДРУГ ПО СМЕЛ.
  • 11 ИТЮ

    3 0 Отговор
    На крия пистата му дълга айде сега, въздуха не му, стига. Ама в студентски дишат кат луди по общежитията нали ????
  • 12 Чичу Ади

    2 0 Отговор
    Проблемът на българския спорт е много по-голям, отколкото мнозина могат да си представят. Освен, че няма пари за нищо, тъй като някой си ги къта по личните банкови сметки, как да си обясним тоталната липса на конкуренция в зимните ни спортове. Някой да знае друг/а сноубордист/ка освен Радо и Александа? А да имаме случайно втори скачач в ските? Разните му там шейнички... Биатлона се определя отбор от четирима измежду 6-8 биатлониста. А колко от последните ни олимпийски медалисти се захванаха с треньорска дейност? Не е ли по-лесно да се стане я президент на БОК, я на някоя федерацийка, да се усвояват държавните пари за които говори Кралев. Дафовска е президент на федерация с има няма 30-40 биатлонисти, повечето в детските възрастови групи. Иначе си работи за хотелчето и само по телефона президентства. Единственото изключение е последната ни шампионка в атлетиката Тереза Маринова, която направи свой клуб. И така стигнахме до липсата на клубове. ММС трябва да финансира детските клубове, защото спортист се става от дете, не от 20 годишен. На 20 години ако не може да се издържа сам този спортист, то по-добре да отива в бюрото по труда. В нормалните държави спортистите, клубовете и федерациите имат спонсори. Не чакат на държавата. Нейната работа е да помага на децата. По-бързо, по-високо, по-силно!
  • 13 борислав

    1 0 Отговор
    Астматици -39 медала , а ако бяха здрави -мале мале.
  • 14 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Я виж ВСИЧКИ ДОСЕГА МИСЛЕХА, ,че само Русия е лоша , а другите са "истински" шампиони . Спорта е пари и реклама , оставете здраве ,след като сте непрекъснато на хапчета дълги години. После четеш в интернет еди кой си известен спортист внезапно гушнал букета...