7 Март, 2018 10:07 1 489 0

Реал отново надигра ПСЖ и продължава напред

  • реал мадрид-
  • роналдо-
  • псж-
  • кавани-
  • червен картон-
  • каземиро

Белия балет стигна до нова победа срещу парижани

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) спечели с 2:1 при визитата си на ПСЖ в реванш от осминафиналите на Шампионската лига и сложи край на мечтата на парижани, че могат да спечелят турнира този сезон. „Кралете” бяха победили с 3:1 в първия мач и елиминираха френския гранд с общ резултат 5:2, продължавайки към четвъртфиналите.

Парижани владееха повече топката в началото, а „белите” разчитаха на бързи контраатаки, при първите от които пропуски последователно направиха Асенсио и Карим Бензема, който записа мач №100 за Реал в Шампионската лига. В 17-ата минута Кристиано Роналдо поиска дузпа след двойно подаване с Лукас Васкес и падане в наказателното поле, но не я получи. Минута след това вратарят Ареола спаси отклонена от Серхио Рамос топка при центриране на Карвахал. При добавката пък Роналдо пропусна, пише "Блиц".

Домакините не застрашаваха сериозно вратата на Кейлор Навас, а в 38-ата минута Бензема излезе сам срещу Ареола, който спаси удара на французина. След това Ди Мария, Кавани и Мбапе направиха пропуски за парижани.

Играчите на Унай Емери натиснаха след почивката, но отново не създаваха опасности, а при контраатака на гостите Лукас Васкес центрира на втората греда и Кристиано Роналдо (51) реализира с глава за 0:1.

В 58-ата минута Кавани шутира неточно, а две минути по-късно Навас се намеси решително след опасно центриране на Юри Берчиче. В 66-ата минута Марко Верати реагира бурно за неполучен фаул и германският съдия Феликс Брих изгони италианеца с втори жълт картон. Три минути след това Асенсио нацели дясната греда на вратата на Ареола с удар от средна дистанция.

С човек по-малко на терена ПСЖ изравни чрез Единсон Кавани (71), който се разписа при разбъркване в наказателното поле на гостите. Тиаго Силва игра с глава, резервата Хавиер Пасторе шутира, а Каземиро изби в крака на Кавани и уругваецът вкара за 1:1.

В 74-ата минута Бензема и Роналдо излязоха в атака срещу един бранител на ПСЖ. Французинът обаче не пожела да подаде на португалеца и шутира неточно. Шест минути след това Рабио не успя да изчисти при центриране и Каземиро (80) вкара за 1:2 след рикошет в тялото на Маркиньос. В 83-ата минута гостите можеше да направят успеха си още по-убедителен, но Лукас Васкес нацели гредата.

В крайна сметка до други попадения не се стигна и Реал (Мадрид) се класира за четвъртфиналите на надпреварата, която спечели в последните два сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА