Last news in Fakti

8 Март, 2018 10:37 4 969 0

Цените пълзят нагоре

  • испания-
  • жилища-
  • цени
Цените пълзят нагоре - 1

Със 7.7% са поскъпнали жилищата на вторичния пазар в Испания за периода февруари 2017-февурари 2018 г. През втория месец на текущата година спрямо първия също се отчита ръст. Той е в рамките на 1%. Цената на квадратен метър жилищна площ достигна 1610 EUR.

Единствено в Навара се отчита и то минимален спад в цената на жилищата от 0.7%. Най-силно увеличение се наблюдава на Балеарските острови – 3.1%, както и в Мадрид и Кастиля ла Манча, съответно 1.5% и 1.4%. На Балеарските острови не само цената, но и броят на сделките са се повишили, като са достигнали докризисните нива, отчитат анализатори.

Средните стойности, на които са се сключвали сделки в Мадрид са били 2610 EUR. В класацията на второ място остават Балеарските острови със стойност на квадратен метър 2570 EUR, а трета е Страната на баските – 2520 EUR/кв.м. Най-евтино имот може да се купи в Кастиля ла Манча – 930 EUR/кв.м.

Тройката на най-скъпите градове по отношение на жилищата е: Барселона, Сан Себастиян и Мадрид. Цените са съответно: 4320 EUR/кв.м, 4220 EUR/кв.м и 3450 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА