Last news in Fakti

8 Март, 2018 11:12 2 306 6

Кобрата се завърна в топ 5 на света

  • пулев-
  • кобрата-
  • топ 5-
  • ранглиста-
  • изкачване-
  • титла

Българският боксьор се изкачи в ранглистата без да се е бил

Кубрат Пулев отново е в Топ 5 на света. 36-годишният софиянец се завърна в елитната компания в престижната класация на боксовата библия "Boxrec".

Българинът, който е интерконтинентален шампион на WBA, се изкачи с две места в ранглистата. При това без да играе. Кобрата беше облагодетелстван от загубата на Луис Ортис с нокаут в десетия рунд от носителя на пояса на WBC Дионтей Уайлдър и вече е пред Кинг Конг, пише "Блиц".

Кубинецьт падна до петото място, докато шести вече е Джоузеф Паркър. Новозеландецът ще защитава титлата си на WBO срещу шампиона на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа на 31 март в Кардиф. Кобрата има актив от 206 точки, на 117 зад третия Александър Поветкин.

Вчера Кубрат и Тервел Пулеви се завърнаха от САЩ, където бяха на лагер, а Тево изигра и първата си среща отвъд океана. Той нокаутира в първия рунд Скот Фътрел.

Както вече стана ясно, Кубрат обяви, че ще изиграе следващата си среща именно във Ветровития град, като тя трябва да се проведе на 4 май. Българинът ще подгрява боя между Мануел Чар и Фрес Окендо. Интересно е да се отбележи, че победителят от тази среща трябва да мери сили именно с Кубрат за званието официален претендент на WBA.

"По време на галата в Чикаго ще има мач за световна титла - Чар срещу Окендо, така че ще бъде една огромна гала в една огромна зала", каза Кубрат Пулев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 1 Отговор
    Да не чака, а да играе с Поветкин!
  • 2 Сенко

    4 3 Отговор
    Какъв номер 5 какви 5 лева. Неговата класа е на светлинни години от тази на ония черни зверове.Иначе продължава на пред да.
  • 3 Ники

    2 0 Отговор
    Страшни класации ... Лошото е че рядко има срещи дето да не е ясен изходът ... всички играят със смотаняци да правят ранкинг ... нашия е последен сезон и той мисля че идеята им е да направят още 1 мач за титла ма ... се съмнявам че ще успеят ....
  • 4 Пляс

    5 0 Отговор
    Кубрат отпадна от големия бокс не толкова поради липса на боксови качества, колкото поради липса на възпитание и нереална самооценка. Така или иначе няма талант и удар за да стане шампион, но можеше да играе добри мачове за добри пари. Поради публични обвинения за допинг, може би верни но все пак неприемливи и подло отношение към треньори и мениджъри, сам се набута в кереча. Няма талант и публика, а иска майка си и баща си. Търкаля се по ринга, а бръщолеви патриотарски лозунги.
    Първо трябва да спечели поне една голяма среща и тогава да се крие зад знамето. На 36 г. подгрява Чар и Окендо, които сами по себе си не стават и за подгряваща среща на Джошуа и Паркър. Трета глуха, сега обира джобните на българската общност в Чикаго, да видим докога ще му изтърпят надменните преструвки.
  • 5 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    КУБРАТ СРЕЩУ ДИОНТЕЙ
    ЩЕ ГЛЕДАМЕ ЦИРК
  • 6 Хъво

    0 0 Отговор
    Става става за охрана в студентски град