8 Март, 2018 15:19 7 700 7

"Смислените" нови автомобили от салона в Женева

  • женева 2018
"Смислените" нови автомобили от салона в Женева - 1

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

На протичащото в момента автомобилно изложение в Женева станахме свидетели на много концептуални разработки, както и на представянето на голям брой премиум автомобили. Всички те изглеждат страхотно и ни показват автомобилното бъдеще, но сега ще ви обърнем внимание на новостите, касаещи т.нар. масови автомобили - тези, които в съвсем близко бъдеще ще се продават най-много в Европа. Според нас, в Женева интересните такива премиери съвсем не бяха много, като ние отличихме само пет от тях. Ето ги.

Kia Ceed

"Смислените" нови автомобили от салона в Женева


Корейците залагат много на новия си модел, защото предшественикът е абсолютният бестселър на марката. От него, от 2012 година до сега са продадени 640 000 екземпляра, а сега ставаме свидетели на доста кардинална промяна. Автомобилът е изграден на новата K2 платформа, но практически габаритите му не са променени. Автомобилът запазва дължината си, но е с 20 мм по-широк и с 23 мм по-нисък. Размерът на междуосието също се запазва - 2 650 мм. Първоначално петвратия хечбек ще се предлага с три бензинови мотора и с един дизел.

Renault Zoe R110

"Смислените" нови автомобили от салона в Женева


Обновената версия на градското електромобилче разполага с нов електромотор с мощност от 80 киловата (109 конски сили), както и с акумулаторен блок, даващ възможност за автономен пробег от 300 километра км (WLTP). Освен това електрическата кола има в оборудването си Android Auto, а в Женева беше показана в ексклузивния цвят Blueberry Purple.

BMW X4

"Смислените" нови автомобили от салона в Женева


Втората генерация на X4 е значително по-голяма от предшественика си. Габаритната дължина е нараснала с 81 мм (до 4 752), а широчината - с 37 мм (до 1 918). По-дълго с 37 мм е и междуосието, което вече достига 2 864 мм. В новата платформа има много повече алуминий и високоякостни стомани, отколкото при първото поколение. Това е позволило на конструкторите не само да увеличат устойчивостта на усукване, а и да снижат теглото. От BMW са предвидили две напомпани версии на новото X4 - M40i (360 к.с.) и M40d (326 к.с.)

Peugeot 508

"Смислените" нови автомобили от салона в Женева


За разлика от първата, новата 508-ица има доста динамичен дизайн със стремителна линия на покрива и тесни фарове с дневни светлини в краищата на предната броня. Версията GT се разпознава по различната радиаторна решетка и аеродинамичния пакет. Новото Peugeot 508 е построено на модулната платформа PSA EMP2 и освен, че изглежда свръхдинамично, французите твърдят, че ще се представя отлично и на пътя.

Honda CR-V

"Смислените" нови автомобили от салона в Женева


В Женева японците от Honda демонстрираха европейската версия на новото CR-V. Хибриден вариант ще е на върха на гамата и ще разполага с двулитров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, както и с два електромотора - задвижващ и такъв, играещ ролята на генератор. Силовият тракт на хибридната версия ще може да работи в три режима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижся

    32 10 Отговор
    Това пежо е покъртително бижу!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Зависи

    14 20 Отговор

    До коментар #1 от "вижся":

    ...по какви дрънкулки си падаш!
  • 3 123

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "вижся":

    Пич напълно си прав - крехко и чупливо като истинско бижу. Не е за нашите пътища.
  • 4 Караиванов

    20 4 Отговор
    Много добро редакторско виждане. Това са колите, които ще станат масови скоро в Европа и не толкова скоро у нас.
  • 5 гмг

    22 1 Отговор
    БМВ-то е толкова незабележимо и безлично. Дори Киата хваща повече окото, а Реното изглежда обещаващо като пробег, дано е на достъпна цена.
  • 6 лелее

    11 0 Отговор
    Какво безлично, то е направо грозно това х4. Де да знам, снимката ли нещо е направена под такъв ъгъл ......
  • 7 Алфа Ромео

    1 7 Отговор
    Всички с изключение на КИА изглеждат ужасно.