Last news in Fakti

9 Март, 2018 12:43 3 037 18

Лекувал роми, те го обират!

  • жоро плъха-
  • иван димитров-
  • лекар-
  • пловдив-
  • убийство

И други истории за лекаря, убил крадец

Лекува роми, а те го обират. Бабаит човек, а се разплакал като видял ранено дете. Ходи по-рано на работа и си тръгва по-късно. Обожава децата си, а жена си поискал с букет от 3000 рози.

Тези и други истории разказват близки и познати за рентгенолога Иван Димитров, който за няколко часа стана един от най-известните лекари у нас, след като застреля крадец край дома си.

Убитият Георги Джевизов – Плъха също е ром, с няколко излежани присъди за кражби.

"Основно лекуваме хора от малцинствата. Въпреки че сме получавали заплахи за живота си и продължаваме да получаваме от тях, доктор Димитров казваше, че всеки човешки живот е важен и ако едно същество е добро, ти също трябва да си добър към него", разказват колеги на лекаря от УМБАЛ-Пловдив пред в. "168 часа".

Колегите му са сигурни, че той го е направил при самозащита и това е бил единственият начин да опази себе си и имуществото си.

Иван Попов, един от младите лекари в болницата казва, че му помагал да навлезе в работата. Спомня си преди време, когато са били на гости на д-р Димитров, заедно с други негови колеги, той самият споделил, че в дома му е станала кражба.

"Аз останах до последно, като му помагах да разчисти масата - спомня си младежът. - Под беседката на двора беше извадил телевизор. Направи ми впечатление, че си го прибира и ми стана смешно. Попитах го защо, а той ми каза: "Тук постоянно влизат и крадат каквото могат. Беше странно, защото дворът е малък и трудно се влиза в него, а имаше и други къщи наоколо. Тогава той ми се оплака, че си е патил и затова прибира всичко. Определено не е било прецедент, случилото се преди дни".

Той споделя, че лекарят бил изключително привързан към дъщерите си.

"Когато се роди първата, той се радваше като малко дете - спомня си колегата му. - Всеки ден разказваше за нея, дори и обикновените битовизми как примерно е паднала и си е ожулила коляното. Така го представяше, сякаш е станало нещо страшно. Преживяваше го много".

За съпругата си Жулиета д-р Димитров разказвал, че се запознал с нея благодарение на техен общ познат в родното й село Крумово.

"Още като я видях, разбрах, че това е моето момиче", казвал пред останалите лекари. Малко след като се запознали той дори отишъл до дома й с 3000 рози.

"Обсипал къщата й с тях и я направил истински щастлива - споделят още те. - Каза, че го е сторил само за да покаже чувствата си. И други негови приятели могат да го потвърдят, защото и на тях е разказвал за този жест. Обича я безкрайно много".

Познати на семейството твърдят, че те винаги са живели в Пловдив, но често през почивните дни ходели до селото на съпругата му.

Семейството на Димитров спазвало една и съща традиция всяка година. Те задължително лятото ходели на море в Гърция. Почивката на лекаря била важна за него, тъй като на дежурствата, които кара в болницата, се случвало да идват както 50, така и 150 човека само за ден.

"Той е винаги точен по отношение на работата си, тоест идва винаги половин час по-рано и си тръгва половин час по-късно от болницата - разказват колеги на Иван. - За него това е много важно и постоянно го повтаря. Веднъж един от отделението закъсня и той като го видя, разбира се, не му се скара, но му каза: "Недей, защото сам знаеш, че и секундите са важни понякога, нали затова сме лекари, за да сме точни".

Голяма част от познатите на лекаря го определят и като чувствителен човек.

"Всеки го гледа, че е висок и здрав мъж, но не знаят всъщност как изпитва всяко нещо, което вижда и чува - разказва колега на Иван. - Преди години беше станала катастрофа в Пловдив и в една от колите имаше дете. То не беше тежко ранено, но когато го вкарваха в болницата, докторът го видя на входа. Гледаше към него няколко минути и тогава очите му се насълзиха. Не можех да повярвам, но се разплака. Просто седеше, гледаше детето и сълзите му се стичаха по бузите. Това се случи само за момент, а след това се обърна и тръгна".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    46 2 Отговор
    На циганите им даваме помощи, децата си раждат в български болници, лекуват ги български лекари, не плащат данъци, не плащат ток, не плащат вода, оставяме ги да строят незаконни къщи, а те вместо благодарност отвръщат с кражби и насилие, и дори ни наричат расисти. Ако продължават така още много хора ще последват примера на Доктора.

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Митак

    37 1 Отговор
    Отивам на риба. Брега пълен с рибари, от който 80 % цигани. Ние българите хващаме с въдици и абсолютно всички имаме билети а циганите хващат с парашути риба след риба. Питам един от циганите не ги ли е страх от горските а той ми отговаря - " като ме хванат кво ще ми направят. На мен нищо не ми се води". А мен ако ме хванат в нарушение, ще ми скъсат гъза докато не си платя и последната стотинка от глобата. И как се почувствах, като по маловажен от циганина в тази Държава.
  • 4 Aham

    27 1 Отговор
    Абе д-р Димитров го е застрелял да се опази. Оня майка си ли търси в гаража му? Аз ако съм ще подпукам първо куките.
  • 5 Минувач

    8 38 Отговор
    Писна ми да гледам тая лажлива мутра всеки ден с нов преразказ на случая грамнал манго а ми сега да си носи отгорноста като мъж ане да цвили по медиите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хигиенист

    29 2 Отговор
    Браво докторе. Излекува евруатлантическа бг от един паразит..
  • 8 Vulpes

    30 1 Отговор
    Немога да разбера що за хора сте вие журналистите! И кой ви плаща? Защо министърчето,като уби синът си на пистата бяхте помолени да оставите човека да тъжи с мъката си,а сега разпъвате на кръст всеки ден човекут,който ни оттърва от един крадец? Защо питам?

    Коментиран от #9

  • 9 Антисоросоид

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "Vulpes":

    Защото някой от тия джурналисти са финансирани от антибългарски соросоидни организации с знанието на властта , разбирате ли на каква кочина е заприличала България ?
  • 10 Шмид

    4 14 Отговор
    Стига вече ни занимавахте с тоя ...... вече е банално , някакъв луд застрелял ром, разбрахме го ,стига вече ! Голяма новина , има по важни новини ,отразявайте тях ,тоя доктор е вече история .
  • 11 Антисоросоид

    11 1 Отговор
    Тук изплува от наркотичния си сън соросоиден джендър и започна да маркира минуси.
  • 12 Иванов

    3 5 Отговор
    Не е трябвало да го стреля в гърба. Сега хем ще му плаща греховете, хем ще лежи 15 години в затвора. Да е стрелял в краката, дори да го рани няма да го лиши от живот. Хора, дори да имате оръжие, избягвайте да убивате. Ако ви нападне банда от 10 човека, а имате пет куршума е ясно, че ще стреляте на месо, но ако ви нападат двама- трима, стреляйте два пъти в краката и останалите в телата, ако не тръгнат да бягат, та дори да ви осъдят, съвеста ви пред Бог да е чиста.
  • 13 БАЙ КУРТИ

    6 0 Отговор
    Брей ако беше някой нормален човек нямаше да се застъпите.
  • 14 Гост

    2 12 Отговор

    До коментар #1 от "име":

    А пък арабите и циганите също така във Франция получават пъти повече от обществото там и виждате ли какво правят? И никой френски лекар не се разхожда с патлак по улиците да ги стреля. Апропо, ти ще метеш ли улиците и ще събираш ли боклука? Мисля че има много по работливи цигани от българи освен това. Не виждате колко ние крадем,циганите били виновни пф!
    Този ще си понесе наказанието,само циркове разигравате. И не вярвам някой да ви разреши да стреляте по хора за щяло и нещяло в Европа. Тва е. И да престанат верно да ни занимават
  • 15 Радо

    15 0 Отговор
    Докторът е трябвало, като го е утрепал черното животно, веднага да му сложи една брадва в ръката...моят адвокат така ме е учил:"Утрепи го и му сложи едно манарче в ръката, после аз си знам как да те овардя жив и здрав от закона."
  • 16 Геле

    2 13 Отговор
    Язък доктуре ще скасат тратката у занданя
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове