Last news in Fakti

10 Март, 2018 17:51 3 311 1

Люк Скайуокър със звезда на Алеята на славата (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • марк хамил-
  • люк скайуокър-
  • star wars-
  • харисън форд-
  • джордж лукас

Марк Хамил прие оказаната му чест с типичната си скромност, превърнали го в любимец на феновете

Люк Скайуокър със звезда на Алеята на славата (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Придружен от двама щурмоваци, актьорът Марк Хамил, прочул се с ролята на Люк Скайуокър в култовата космическа сага "Междузвездни войни", получи звезда на холивудската Алея на славата, предаде Reuters.

Хамил прие оказаната му чест с типичните си ентусиазъм и скромност, превърнали го в любимец на феновете след първата му екранна поява в образа на Люк Скайуокър преди повече от 40 години.

"Трудно ми е да изразя колко съм благодарен, въодушевен и радостен да получа признание по този начин. От джедай до Жокера и обратно - моето екранно пътешествие беше фантастично. Благодаря ви от сърце и нека Сила бъде с всеки един от вас", сподели актьорът.

Звездата на 66-ия годишния Марк Хамил е 2630-ата на прочутата алея в Холивуд и се намира пред театър "Ел Капитан" в сърцето на Меката на киното.

Люк Скайуокър със звезда на Алеята на славата (ВИДЕО+СНИМКИ)

На церемонията по откриването й Хамил беше представен под бибиткащите звуци на симпатичния дроид Ар Ту-Ди Ту (R2-D2) от режисьора и създател на "Междузвездни войни" Джордж Лукас и актьора Харисън Форд, превъплътил се в образа на Хан Соло.

"Марк Хамил е персонаж, който не може да бъде описан. Той влага огромен ентусиазъм във всичко, което прави - точно това, което търсех, когато се оглеждах навремето за Люк Скайуокър. Марк напълно оправда очакванията ми", заяви Джордж Лукас.

Люк Скайуокър със звезда на Алеята на славата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Люк Скайуокър със звезда на Алеята на славата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Само допреди няколко години звездата на Марк Хамил едва мъждука. Засенчван дълго време от екранните си партньори в космическата сага - Форд и покойната Кари Фишър, актьорът така и не успява да се реализира в друг централен персонаж на големия екран след излизането на "Междузвездни войни: Завръщането на джедаите" през 1982 г.

Завръщането му като Люк Скайуокър в седмия и осмия епизоди на космическата сага и активното му присъствие в Тwitter помагат на Хамил отново да попадне в светлините на прожекторите.

Освен като Люк Скайуокър в оригиналната трилогия "Междузвездни войни" и в седмия и осмия епизоди от поредицата, Марк Хамил е известен и като "гласа" на комиксовия персонаж Жокера в анимационна поредица за приключенията на Батман. Извън ролите в киното и като озвучаващ актьор, Хамил има изяви на театралната сцена и в няколко телевизионни сериала.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    1 1 Отговор
    В крайна сметка Люк избра тъмната страна