Last news in Fakti

12 Март, 2018 10:11 8 002 4

Схема за самотни стари хора с имоти

  • днепропетровската област-
  • украйна-
  • пенсионери-
  • имот
Схема за самотни стари хора с имоти - 1
Снимка: Shutterstock

В Днепропетровската област (Украйна) местните власти предлагат на старите и самотни хора да се грижат за тях срещу преписване на имота на градските власти. Законово това е уредено в решение за пожизнено гледане на възрастни хора срещу техния имот. В него е записано, че двете страни – собственика на жилището или къщата, подписва договор с общинските власти. Според него възрастните хора могат да живеят в дома си до края на дните си или ако искат могат да бъдат прехвърлени в старчески дом. Те могат да разчитат на месечна компенсация, която се определя в зависимост от тяхната възраст и здравословно състояние. Има вариант, при който могат да получат и еднократна сума. Тя се определя от големината на имота.

Съгласно договора пенсионерите могат да получават продукти, лекарства, дрехи, ремонт на жилището. Към всеки възрастен гражданин на Днепропетровската област, решил да се възползва от услугата, ще бъде прикрепен и социален работник.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bossman

    31 1 Отговор
    Един лесен начин да спечелят лесни пари.След като припише имота си,собственика след около година "добро гледане" умира и после имота се продава на заинтерисовани лица.Тази схема не действа само в Украйна а и у нас.С тази разлика че тук няма война.
  • 2 Кошмар

    4 0 Отговор
    Сравнете този подход,с ГРИЖИТЕ за възрастни в западна европа и ще изпитате отврат от постсъветското пространство
  • 3 Гледач

    4 0 Отговор
    По-добре да ги гледа общината, отколкото някой алчен мошеник да ги умори за седмица - две след подписването на договора, както става в "демократичната" ни "държава". След смъртта жилището остава за общината, т.е. за всички жители. А ако украинците са достатъчно глупави (в което не се съмнявам) да позволят общината да подари въпросните имоти на свои хора - това си е за лично тяхна сметка!
  • 4 карела

    0 0 Отговор
    както се грижим за хора и господ се грижи за нас така нямам си мои жилище ако мие касмет дасе грижя за някои сагласна съм сшисиго гледам щесе грижя внимателно