Last news in Fakti

13 Март, 2018 14:13 3 998 0

Люк Скайуокър за Деня на Свети Патрик

  • марк хамил-
  • ирландия-
  • star wars-
  • междузвездни войни-
  • люк скайуокър

Актьорът Марк Хамил ще бъде почетен гост на фестивал в Дъблин

Люк Скайуокър за Деня на Свети Патрик - 1
Снимки: БТА/АР

Силата ще бъде с жителите и гостите на Дъблин, Ирландия, на 17 март, когато Международен почетен гост на фестивала за Деня на Свети Патрик ще бъде актьорът Марк Хамил, прочул се с ролята на Люк Скайуокър в космическата сага "Междузвездни войни", съобщи Contactmusic.

66-годишният Хамил ще наблюдава традиционния празничен парад от президентската трибуна.

Почетният гост се избира заради специалната си връзка с Ирландия. Организаторите на фестивала са се спрели на Марк Хамил, който има ирландски корени - прабаба му е родена в Килкени, неведнъж е засвидетелствал обичта си към страната и е свързан с нея и чрез "Междузвездни войни". Сцените от седмия и осмия епизод на острова, обитаван от персонажа му Люк Скайуокър, са заснети на Скелиг Майкъл, Ирландия.

Люк Скайуокър за Деня на Свети Патрик

"Няколко години обмисляхме ролята на Международен почетен гост на фестивала за Свети Патрик. Съществуват редица примери за ирландци в родината и извън нея, постигнали глобален успех в сферата си на изява. Много от тях имат специална връзка с Ирландия и ние искаме да им отдадем заслужено признание. Марк Хамил е свързан със страната чрез семейната си история и "Междузвездни войни" и е направил много за филмовата ни индустрия. За нас е чест отново да го посрещнем у дома", казa директорът на фестивала Сюзан Кърби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА