Last news in Fakti

14 Март, 2018 15:18 15 341 5

Баба Марта се развихря: Идва 30-градусова жега, а след нея — сняг (ГРАФИКА)

  • времето-
  • аномалия-
  • високи температури-
  • валежи-
  • сняг-
  • слънчево време-
  • средиземноморски циклон-
  • топло-
  • студ

Тази седмица до събота включително сериозни валежи не се очакват

Баба Марта се развихря: Идва 30-градусова жега, а след нея — сняг (ГРАФИКА) - 1
Снимки: shutterstock

Всички сме запознати с променливия и непостоянен нрав на Баба Марта. Старицата, с която идва пролетта, ту е сърдита, ту е тъжна, ту е весела и засмяна, а според народното поверие от настроението ѝ зависи и прогнозата за времето през месец март. И ако първата половина на март ни се стори доста непостоянна, то изчакайте да видите какво ни е подготвила Баба Марта до края на месеца.

Според средносрочната синоптична прогноза топлото и слънчево време, с температури, които достигат 20 градуса ще бъде заменено от мразовит студ и снеговалежи.

Баба Марта се развихря: Идва 30-градусова жега, а след нея — сняг (ГРАФИКА)

Тази седмица до събота включително сериозни валежи не се очакват, твърдят метеоролозите, изготвили прогнозата, базирана на компютърни модели. В следващите дни облачността ще е разкъсана, често значителна, като на места е възможно и да превали.

В четвъртък, по-скоро в южните и източните райони, също че има части от страната, над които ще превали. Температурите през деня слабо ще се понижат и ще бъдат между 12 и 17 градуса, като на запад ще е малко по-хладно, отколкото в източната част на страната.

Сутрешните температури обаче ще са положителни и дори ще се радваме на сутрешните лъчи на слънцето, което ще се показва иззад парцаливите облаци.

В петък и особено в събота времето ще се затопли, но ще се усили южният вятър.

В първия от почивните дни ще видим усмихнатата и лъчезарна страна на Баба Марта и на места в Северна България хората ще се радват на максимални температури от 25-27 градуса.

В събота срещу неделя обаче отново ще завали, а дъждът ще донесе и захлаждане. Студът ще се усети още по-силно през следващата седмица, когато настъпва астрономическата пролет.

Във вторник следващата седмица, а след това и в четвъртък и петък ще нахлуят нови средиземноморски циклони, които, според компютърните модели, ще минават южно от страната и ще донесат облаци и още дъжд у нас.

В края на следващата седмица метеоролозите дори предвиждат да завали сняг, а температурите на въздуха да спаднат още повече.

Баба Марта се развихря: Идва 30-градусова жега, а след нея — сняг (ГРАФИКА)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Religious Woman

    9 5 Отговор
    Господ ще каже, не синоптиците!

    Коментиран от #3

  • 2 Син оптик

    4 2 Отговор
    Че то вече и глупаците не вярват на тези "прогнози"!
  • 3 Господ

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Religious Woman":

    Засега няма да ви пращам студ ;)
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    Слънце-сняг.Ха ха ха -тука има,тука няма-къде е топчето!
  • 5 гост

    2 0 Отговор
    Тиквун дано да говори с началника си да отмени студът, че ми се скъсаха зимните обувки.