15 Март, 2018 14:52 6 952 9

Наш професор свърза последното предупреждение на Хокинг и агресивните извънземни

  • професор лъчезар филипов-
  • обречени-
  • човечество-
  • агресивни извънземни-
  • последно предупреждение-
  • предупреждение-
  • стивън хокинг

Ефирът притихна след тези думи на професор Лъчезар Филипов

Наш професор свърза последното предупреждение на Хокинг и агресивните извънземни - 1
Снимка: bTV

Стивън Хокинг, за разлика от много теоретици и физици, които боравят със сложни формули в последните 20 години се занимава с популяризация на науката. Той казва – на нашите внуци квантовата механика трябва да им е като А, Б, да не се боят от тази наука. Това заяви в предаването „Лице в лице” астрофизикът проф. Лъчезар Филипов.

„Стивън се занимаваше с астрофизика, с теория на черните дупки, с космология, но последните години именно тези му занимания с началото на света, с края на звездите, му даде една сила във философията. Той говореше за бъдещето на човечеството.

Той добави още, че Хокинг е алармирал и за развитието на изкуствен интелект и счита, че това може да навреди на човечеството.

Неговата тенденция е, че ние трябва да гледаме натам – да напуснем земята, тъй като в момента Земята е обречена. Ако продължаваме така да живеем, ние ще съсипем екологията, ще съсипем Земята. Затова трябва да мислим за нашето преселение на други планети и най-удобната за момента е Марс, тъй като там е имало вода, имало е нормална атмосфера и можем с неголеми усилия да възстановим тези условия”, каза проф. Филипов.

Хокинг е предупредил по отношение на връзките ни с извънземните – да не гугукаме много, защото те могат да разберат за нас и да ни атакуват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    17 21 Отговор
    Тоя квазимодо е тотално изперкал първо извънземни знаят къде сме и що сме и не са решили не са ни изтрепали второ не на марс ами озаде марс да идем и там ше съсипем планетата дорде съществува робството като форма на живот дорде има икономика дорде има богати и бедни щото такава е конюктурата дорде има заблуда дорде има електормери и тем подобни окови
  • 2 да ве

    8 21 Отговор
    гледах го при Цветанка и на този звездите му "говорят" като гледам май същото се случва и на Цветанка !
  • 3 SR 20

    6 12 Отговор
    Наши професори от какъвто и тип не трябва да имат право да произнасят името на Хокинг

    Коментиран от #8

  • 4 Яна

    16 1 Отговор
    Трябва да си оправим нашата си планета, не да ходим и рушим други. А ако не можем, защо въобще да оцеляваме...
  • 5 mb76475

    6 1 Отговор
    Чудя се ,то си е елементарно ,ако земята умре ние в звездното пространство търсейки ,нова планета ще бъдем завоеватели. Ако друга звездна цивилизация търси същото ,то ще унищожат нашия вид ,защото техния е с приоритет ! По въпроса за пътуване в космоса е елементарно просто - Човекът не годен за дълги пътувания ! Може да пътува ген технология и роботизиран интелект ! когато открием нужната планета ще започнем от начало !
  • 6 Алфа Ромео

    6 1 Отговор
    Нима извънземните не знаят за нас, на мен това ми звучи нелепо, явно просто не искат затова още не са ни изтрили от лицето на Земята. Има даже теории че в някои случаи са ни помагали да избегнем големи катаклизми, не знам дали е вярно де.
  • 7 Станев

    1 8 Отговор
    Квантовата механика е едно недоразумение.Много скоро ,"умниците" ще се убедят.
  • 8 Един1

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "SR 20":

    Познават се лично, работили са в една лаборатория за известно време, така че може да говори за него.
  • 9 времето ще покаже

    0 0 Отговор
    това че не си го видял или чул не значи че то не съществува .това да имаш чуството да възприемаш това що се не вижда и чува не те прави на идиот.