17 Март, 2018 21:31 9 965 2

5 съвета за ремонт на банята

  • баня-
  • съвети-
  • ремонт

Едно от най-трудните за поддръжка помещения в дома

5 съвета за ремонт на банята - 1
Снимка: Shutterstock

С настъпването на пролетта мнозина се замислят за ремонти и обновяване на домашния интериор. А по традиция с най-голямо безпокойство са свързани плановете за ремонт на банята – едно от най-важните и трудни за поддръжка помещения във всеки дом. Тя трябва не само да издържа постоянното наличие на влага, а и да изглежда уютно въпреки това. Да може лесно да се поддържа чиста и същевременно да отговаря на всички изисквания за удобство, стил и комфорт. По-долу можете да прочетете няколко полезни съвета от екипа на Keramo, насочени към онези, които имат намерение да ремонтират и реновират това толкова важно помещение във всеки дом.

Светлина

Светлината е най-важният елемент при дизайна на една баня и съответно при всеки ремонт е от ключово значение първо да се вземе предвид разположението на естествените и изкуствени източници на осветление. А ако няма достатъчно такива, да се помисли как да се балансират те и да се добавят нови. От това в голяма степен зависи дали години след това обитателите на дома ще възприемат банята като уютно място, в което могат да се отпуснат, или като тъмно и некомфортно сервизно помещение, в което трябва да прекарат колкото може по-малко време.

Пространство

Усещането за пространство е вторият ключов елемент, който определя дали ще се чувстваме комфортно в една баня. Дори и самото помещение да не е голямо, правилното разположение на елементите в него – душ, мивка, бойлер, различни аксесоари и мебели за баня – може да допринесе много за „отварянето“ на пространството. Затова внимателното предварително планиране е от особено значение. Запознайте се добре с пространството, с което разполагате, измерете внимателно ключовите зони и помислете за тяхното оптимално разположение преди да започнете да избирате продукти.

Почистване и поддръжка

Банята в най-голяма степен е зависима от добрата поддръжка и всеки елемент от нея има важно значение. Възможностите за пълноценно извеждане на водните изпарения, доброто оттичане на водата от пода, лесният достъп до всички ъгли и части на помещението, с оглед на тяхното почистване, качеството на материалите – това са все важни аспекти, които не само ще ви позволят в бъдеще да се наслаждавате на престоя в това помещение, а и биха могли да ви спестят сериозни проблеми.

Залагайте на качеството

„Ремонтът или обновлението на помещение като банята, в което влагата е ежедневие, не може да бъде претупан. Ако при купуването на кухненски столове или маса можете да си позволите да подходите по-нискобюджетно, то всяко спестяване на средства в банята може да доведе до по-големи разходи, проблеми и загуба на време в бъдеще“ - споделят от екипа на уебсайта Keramo-bg.com.

Добавете красиви мебели за баня

При интериорния дизайн малките елементи често могат да направят голяма разлика. Затова използването на красиви елементи като удобно шкафче, огледало или други видове мебели за баня може да постави нужния акцент и да придаде стил на помещението. Разбира се, не е необходимо да се влагат значителни средства за тази цел – понякога дори с малък бюджет могат да се добавят подходящи мебели и аксесоари, които да подобрят комфорта и цялостното усещане при използването на банята.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    18 0 Отговор
    70-80 ОТ СИФОНИТЕ КОИТО СЕ ПРОДАВАТ НА ПАЗАРА СА МЕНТЕТА !!! НЕ СА МЕСИНГОВИ И СЛЕД 5 ГОДИНИ ТРЯБВА ДА КЪРТИТЕ ПЛОЧКИТЕ ЗАЩОТО РЪЖДЯСВАТ, КУПЕТЕ СИ ОТ НОВИТЕ ПЛАСТМАСОВИ С ИНОКСОВА РЕШЕТКА. Ментетата са от евтините по 5-6 лв, пазара е залят с тях, на тях не пише марка и производител.

    Коментиран от #2

  • 2 666

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    РАЗБИРА СЕ ЗАТОВА СА ВИНОВНИ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЖЕЛЕЗАРИИТЕ, КОИТО ГИ КУПУВАТ ПО ЛЕВЧЕ ОТ КИТАЙ