15 Март, 2018 16:07 2 845 3

Audi разработва електрическо Gran Turismo

  • audi-
  • e-tron gran turismo

През 2020 г. в гамата на Audi ще постъпи изцяло електрически спортен модел с четири врати, което ще носи името e-tron Gran Turismo. Новината бе съобщена официално на ежегодната конференция на марката, посветена на финансовите ѝ резултати за 2017-а.

e-tron Gran Turismo ще стане първият електромобил, разработен от спортното подразделение Audi Sport. Без да споделят каквито и да било технически подробности, от "Четирите кръга" казват, че колата ще получи силова установка с висока мощност и ще бъде "много динамична".

Audi e-tron Gran Turismo ще се произвежда в завод на компанията на 240 км от Инголщад, а приоритетни пазари ще бъдат Китай и САЩ. Моделът павира пътя за цяла гама електромобили, чийто брой ще достигне 20 до 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вагчета

    3 0 Отговор
    Мани го тва е-трон ами да се фокусират на G-TRON това с газта, че там им е хляба, все пак говорим за цял квартал с аудита Г-трон Горубляне на ТРОНА
  • 2 Японеца

    2 1 Отговор
    ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ ЩЕ, 2020, 2025!
    Маркетингова мъгла за наивници!
  • 3 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    убиец е
    но нека е а9 голямо и двуврато